Tjisse Steenstra leidt formatie naar negende zege van het seizoen

Jan Braaksma
Door Jan Braaksma juli 21, 2024 17:38

Tjisse Steenstra leidt formatie naar negende zege van het seizoen

Tegen vier viel al de laatste slag op de Rengersdag die zijn 105 verjaardag beleefde. Dat was vroeg maar dat had alles te maken met het soevereine spel van de winnaars Menno van Zwieten, Gabe Jan van Popta en Tjisse Steenstra. Met nummer tien op de lijst werd er in hoog tempo afgerekend met concurrenten mochten die er eventueel nog zijn.

De fianel tegen Steven Koster, Gerben de Boer en Rick Minnesma had alles in zich voor een geweldige partij maar het was niks en het zou ook nooit wat worden. Als een goed geoliede machine werd de formatie van Steven Koster aan de kant gezet. Niks was er meer van over van het partuur dat de partij in Minnertsga zou naar haar hand wisten te zetten. Slechts tweemaal werd het zes gelijk en beide malen haalde Tjisse Steenstra de kastanjes uit het vuur. De rollen waren duidelijk. Steenstra nam het voortouw en Van Zwieten sloot zich daar naadloos bij aan. Via drie snelle eersten met slechts 8 punten tegen werd het twee spel voor Van Zwieten c.s. Er kwam een mini opleving bij Koster c.s. wat een bordje betekende. Maar op 4-1 en 6-6 was de retourslag van Steenstra het laatste restje hoop wat de grond in werd geboord. Op 5-1 en 6-4 mepte Steenstra de bal boven. Hij werd net als in Makkum koning van de partij.

Het debuterende drietal Youri de Groot, Pieter van der Schoot en Sybren Poelsma had hun debuut graag anders voorgesteld. In goed twintig minuten was het bij 5-1 6-0 al afgelopen.

De strijd in de halve finale tegen Bauke Triemstra, Taeke Triemstra (ingevallen voor de weer geblesseerde Dylan Drent) was de beste partij van de dag. Het was hit and strike. Taeke Triemstra kaatste als een grootvorst en rammelde acht boven over de boven. Eerste luitenant Patrick Scheepstra was op en uit prima op dreef maar men miste net dat beetje wat trio Van Zwieten wel uitstraalde. In punten was het verschil ook niet groot 60 om 50 voor de winnaar. Van de 110 gespeelde punten werden er 92 behaald met directe winst. Slechts 9 keer werd er om een kaats gekaatst. Op 5-3 en 6-6 miste Scheepstra aan de opslag.

Premiewinnaar Steven Koster c.s. ging ook als een mes door de kaatsboter. Paul Dijkstra c.s. kreeg een spel (5-2 en 6-2) en partuur Remmelt Bouma verging het nog slechter getuige de 5-1 en 6-6 eindstand.

Bauke Triemstra c.s. gestart met Dylan Drent zag hun voorinse naar een bovenslag op 2-1 en 6-6 weer uitvallen met het schouder wederom uit de kom. Drent zal er alles aan doen om weer fit worden maar de voortekenen zijn slecht. Ondanks het uitvallen van Drent wisten Bauke Triemstra en Patrick Scheepstra toch nog gemakkelijk te winnen van een falend trio Gert-Anne van der Bos. Waar het mis kon gaan ging het mis…5-4 en 6-6. Met Taeke Triemstra als vervanger voor Drent ging het stukken beter en het gelouterde trio van Marten Bergsma was het slachtoffer. Met een geweldige Taeke Triemstra werd het trio opgepeuzeld. (5-1 en 6-4).

Cijfers Leeuwarden. Eerste omloop: 1. Bauke Triemstra, Dylan Drent en Patrick Scheepstra – 2. Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra 5-4 en 6-6; 3. Marten Bergsma, Jorn Lars van Beem en Hendrik Kootstra – 4. Peter van Zuiden, Jelle Cnossen en Willem Heeringa 5-2 en 6-2: 5. Remmelt Bouma, Allard Hoekstra en Kevin Jordi Hiemstra – 6. Haije Jan Nicolay, Hessel Postma en Pieter Jan Leijenaar 5-5 en 6-2; 7. Steven Koster, Gerben de Boer en Rick Minnesma – 8. Paul Dijkstra, René de Haan en Riemer Hoekstra 5-2 en 6-2; 9. Youri de Groot, Pieter van der Schoot en Sybren Poelsma – 10. Menno van Zwieten, Gabe Jan van Popta en Tjisse Steenstra 1-5 en 0-6; Tweede omloop: 1. Bauke Triemstra c.s. – 3. Marten Bergsma c.s. 5-1 en 6-4; 5. Remmelt Bouma c.s. – 7. Steven Koster c.s. 1-5 en 6-6; 10. Menno van Zwieten c.s. staand nummer; Halve finale: 10. Menno van Zwieten c.s. – 3. Bauke Triemstra c.s. 5-3 en 6-6; 7. Steven Koster c.s. staand nummer; Finale: 7. Steven Koster c.s. – 10. Menno van Zwieten c.s. 1-5 en 4-6.                                

Jan Braaksma
Door Jan Braaksma juli 21, 2024 17:38
Schrijf een reactie

Geen Reacties

Nog Geen Reacties!

Laat me Je vertellen een triest verhaal ! Er zijn nog geen reacties, maar U kunt de eerste zijn om een reactie op dit artikel.

Schrijf een reactie
Bekijk opmerkingen

Schrijf een reactie

Uw e-mail adres zal niet worden gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

  • ....

    ....

    Lisanne Venema was niet aanwezig, Suzanna Allema kaatste in haar plaats. 1ste prijs herkansing

    Bekijk Artikel
  • Jasper

    Jasper

    Dat het verslag "drupt" van voorkeur door de verslaggever is wel duidelijk! Oranje brigade dit en oranje brigade dat! Objectief…

    Bekijk Artikel
  • JN

    JN

    Prijswinnaars kunnen een foto bestellen via jgbuitenga@gmail.com

    Bekijk Artikel

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel