Marten Bergsma prolongeert koningschap

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juli 5, 2021 19:29

Marten Bergsma prolongeert koningschap

Opslager Marten Bergsma had ze vrijdag op de 22ste editie van de Masters aardig beet. Over de drie gespeelde partijen telde Bergsma maar zes missers en daar stonden negen zitballen tegenover. Hij was dan ook de grote aanjager van zijn formatie die verder ging waar men in 2020 was gebleven namelijk met het winnen van partijen. De finale tegen Enno Kingma, Kees van der Schoot en Menno van Zwieten ging heel lang gelijk op maar na twee spel gelijk was de tussensprint die trio Marten Bergsma er uit perste net even te stevig voor het goed kaatsende trio Enno Kingma. Op 5-4 en 6-2 was de retorslag van Dylan Drent voldoende voor de eerste winst van het seizoen. Marten Bergsma werd uitgeroepen tot koning van de partij. Maar was de keuze op Hendrik Kootstra gevallen dan had niemand van de talrijke toeschouwers hier van op gekeken.

Trio Bergsma had in de aanloop naar de finale niets maar dan ook niets te vrezen van Bauke Triemstra c.s. Trio Bauke Triemstra kreeg tweemaal een zes aan de telegraaf maar was lang niet perkvast genoeg om potten te kunnen breken. Op 5-1 en 6-6 was de retourslag van Dylan Drent genoeg voor de winst.

Een omloop verder was Gert-Anne van der Bos c.s. de tegenstander en gezien de bijzonder fraaie zege van dit trio tegen Tjisse Steenstra c.s. mocht er wel enig vuurwerk worden verwacht. Het treffen tussen deze topparturen was een geweldige reclame voor het kaatsen. Geweldig opslagwerk met maar zes missers en veertien zitballen. Ook was er het nodige kracht werk van de uitslagers. Hiemstra sloeg achtmaal boven maar Triemstra en Zijlstra tilden met z’n tweeën er ook elf ballen over heen. Wassenaar bleef achter met maar een verre klap. De zitbal van Van der Bos op 3-3 en 6-6 was het breekpunt in de partij. Erwin Zijlstra maakte het feest compleet door op 4-3 en 6-4 boven te slaan en op 5-3 en 6-4 plaatste hij een fraaie zitbal.

Van al dat fraais was in de partij tegen Marten Bergsma niet veel meer over. Blijkbaar kon men zich niet weer zo oppeppen als tegen Tjisse Steenstra c.s.

Tegen Bergsma c.s. viel de beslissing reeds op 1-1 en 6-6 met een fraaie zitbal van Marten Bergsma. Hoewel Van der Bos nog op een 1-0 voorsprong kwam gaf dezelfde van der Bos  door vier buitenslagen snel weer uit handen. Na de 2-1 was de benzine op bij Van der Bos c.s. waarbij de opslager Van der Bos geen schim was van de opslager een partij eerder. Dat zelfde kon gezegd worden van Triemstra en Zijlstra.

Premiewinnaar Enno Kingma had geen kind aan trio Haije Jan Nicolay. De uitslag van 5-0 en 6-2 zegt alles. Geeft ook aan dat naast de vier bepalende trio’s het uiterst dus is in de hoofdklasse.

Cijfers Heerenveen: 1. Marten Bergsma Minnertsga, Dylan Drent Harlingen en Hendrik Kootstra Minnertsga; 2. Bauke Triemstra Sint Jacobiparochie, Pieter Jan Plat Leeuwarden en  Sjoerd de Jong Leeuwarden 5-1 en 6-6; 3. Tjisse Steenstra Bitgummole, Renze Hiemstra Deinum en Hans Wassenaar Bitgummole; 4. Gert-Anne van der Bos Mantgum, Taeke Triemstra Sint Jacobiparochie en Erwin Zijlstra Easterlittens 3-5 en 4-6; 5. Enno Kingma Leeuwarden, Kees van der Schoot Sexbierum en Menno van Zwieten Heerenveen – 6. Haye Jan Nicolay Britsum, Jelte Visser Sexbierum en Evert Pieter Tolsma Winsum 5-0 en 6-2; 7. Jelle Attema Makkum, Gabe-Jan van Popta Lollum en Pieter Jan Leijenaar Exmorra- 8. Remmelt Bouma Weidum, Bauke Dijkstra Easterein en Thomas van Zuiden Bolsward 5-2 en 6-4; Halve finale: 1. Marten Bergsma c.s. – 4. Gert-Anne van der Bos c.s. 5-2 en 6-4; 5. Enno Kingma c.s. – 7. Jelle Attema c.s. 5-5 en 6-4; Finale: 1. Marten Bergsma c.s. – 5. Enno Kingma c.s. 5-4 en 6-2.

 

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juli 5, 2021 19:29
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Aha

  Aha

  Rare vergelijking. Kaatsen is een teamsport. Als bij voetbal bijvoorbeeld een speler in de WKfinale uitvalt wordt hij toch wereldkampioen.…

  View Article
 • Leendert van Wieren

  Leendert van Wieren

  Hallo Jan Toch even een reactie op Kweapraat 20. Ondergetekende vertelde bij de prijsuitreiking in Marsum, dat Teake er weer…

  View Article
 • Wuboma

  Wuboma

  As in sporter net de einstreap hellet, dan kin hy dochs ek net winne? In hurddraver dy't fier foarleit, mar…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel