KNKB roept verenigingen op voor dringend overleg!

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juli 9, 2020 11:08

KNKB roept verenigingen op voor dringend overleg!

Betreft: Uitnodiging informatiebijeenkomst organisatie wedstrijden en oproep voor het invullen van wedstrijden

Na de persconferentie van het kabinet op 24 juni jl. was de gedachte dat de kaatsagenda weer volledig opgestart kon worden. Verenigingen gingen er mee aan de slag. Tijdens de AV van 2 juli is gesteld dat mocht het sommige verenigingen niet meer lukken, we dat van elkaar moeten accepteren.

In de jeugdcategorieën wordt de agenda redelijk goed opgepakt. Daar waar gaten vallen zijn de verschillende Technische Commissies actief om die te dichten.

Onverwacht is dat er vooral bij de senioren een groot aantal verenigingen melden dat zij afzien van de organisatie van hun wedstrijd: Diverse redenen, maar één daarvan is cruciaal; het is lastig om aan het gemeentelijke protocol te voldoen. Dit vergt veel voorwerk en verenigingen willen geen risico’s lopen. De verenigingen die tot dusver hebben afgemeld, trekken vaak meer publiek en dat is in de huidige Coronawerkelijkheid een nadeel.

De Heren Hoofdklasse en Dames Hoofdklasse in Morra-Lioessens gaat zaterdag door. Op zondag verzorgd Bolsward de Heren Hoofdklasse wedstrijd. Volgende week gaat de Rengerspartij voor de Heren Hoofdklasse in Leeuwarden door.

Zo het nu staat vervallen in de periode daarna de meeste Hoofdklasse Heren en Dames wedstrijden, zoals ze vermeld staan in de oorspronkelijke agenda. Als de hoofdklassewedstrijden niet doorgaan is het ook lastig om een eerste klas wedstrijd te organiseren: Welke kaatser kaatst op welk niveau??

Doelstelling van de KNKB is om alsnog ieder weekend een Hoofdklasse Heren en Dames wedstrijd te organiseren: dit uiteraard in sobere vorm. Daarnaast willen we uiteraard ook graag dat voor de overige categorieën de oorspronkelijke agenda leidend blijft. Daartoe organiseren wij:

Dinsdag 14 juli a.s. om 20.00 uur in Bloemketerp te Franeker een informatie-bijeenkomst voor verenigingen om te bespreken hoe een wedstrijd binnen de gemeentelijke protocollen te organiseren is. Hiervoor nodigen we onder anderen Bouwe Stiemsma van Morra-Lioessens en een gemeentelijk ambtenaar uit.

Vooraf aanmelden is verplicht i.v.m. coronavoorschriften.

Aanmelden kan hier: https://www.knkb.nl/pageid=14436/Activiteiten.html

Ziet uw vereniging het zitten een wedstrijd over te nemen?

Wij verzoeken alle verenigingen te kijken naar de mogelijkheden om (een) wedstrijd(en) over te nemen. Daarnaast benadert de KNKB de verenigingen actief.

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juli 9, 2020 11:08
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Aha

  Aha

  Rare vergelijking. Kaatsen is een teamsport. Als bij voetbal bijvoorbeeld een speler in de WKfinale uitvalt wordt hij toch wereldkampioen.…

  View Article
 • Leendert van Wieren

  Leendert van Wieren

  Hallo Jan Toch even een reactie op Kweapraat 20. Ondergetekende vertelde bij de prijsuitreiking in Marsum, dat Teake er weer…

  View Article
 • Wuboma

  Wuboma

  As in sporter net de einstreap hellet, dan kin hy dochs ek net winne? In hurddraver dy't fier foarleit, mar…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel