Tjisse Steenstra redt de meubelen in Harlingen

Jan Braaksma
Door Jan Braaksma juni 30, 2024 19:44

Tjisse Steenstra redt de meubelen in Harlingen

Het kostte de formatie van Menno van Zwieten, Gabe Jan van Popta en Tjisse Steenstra bloed zweet en tranen maar na een partij op haren en snaren tegen Marten Bergsma c.s. kon de winst op 5-5 en 6-4 alsnog worden binnen gehaald. Het was een mooie finale waar weinig licht tussen zat. De formatie Marten Bergsma, Jorn Lars van Beem en Hendrik Kootstra na na een voortvarende start een 3-0 voorsprong maar net op het moment dat de favoriete formatie onder de voet zou worden gelopen stond Tjisse Steenstra op. Onder zijn leiding werd de balans weer in evenwicht gebracht. Niet onvermeld mag worden dat Bergsma op 3-1 en 6-6 jammerlijk miste. Voorbij slaan van de kaats door Gabe Jan van Popta op 3-2 en 4-6 betekende drie eersten gelijk. Bergsma c.s. pakte het initiatief weer terug maar de fraaie zitbal van Steenstra op 4-3 en 6-6 deed toch veel pijn. Het moest ook van Steenstra komen omdat voorinse Gabe Jan niet in de wedstrijd zat en opslager Van Zwieten ook geen bres in de perk verdediging van Van Beem en Kootstra kon slaan. Via vijf eersten gelijk  was het na 5-5 en 4-4 dat Tjisse Steenstra met twee passeer slagen de winst alsnog naar zich toe wist te trekken. De laatste slag betekende ook automatisch het koningschap op de Hotze Schuil partij.

Van Zwieten c.s. bereikte de finale via een niemand dalletje tegen Redmer Zaagemans c.s. (5-0 en 6-6). In de strijd om de premie of niets tegen trio Johan Sipma, Yoram Elzinga en Jan Tymen Eisma moest er iets harder worden gewerkt maar de tenoren kwamen nooit in gevaar. Op 5-3 en 6-2 zat ook deze partij in de tas.

Premiewinnaar Marten Bergsma c.s. elimineerde het tegenvallende trio van Steven Koster met de forse cijfers van 5-0 en 6-4. Een ronde verder werden te veel missers trio Remmelt Bouma fataal. (5-3 en 6-4).

Het derde geld was voor de Oranje Brigade van Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra. Tegen Haije Jan Nicolay, Hessel Postma en Pieter Jan Leijenaar leek het bij 4 om 2 mis te gaan maar toen was het de steeds beter in zijn spel komende opslager Gert-Anne van der Bos die zijn formatie bij de hand nam. Met prima opslagwerk werd de achterstand omgezet in een 5-4 voorsprong. Op 5-4 en 6-6 sloeg Taeke Triemstra de kaats voorbij.

In de halve finale tegen Marten Bergsma c.s. kwam trio Van der Bos net wat te kort. Na 2-3 trok Bergsma c.s. het initiatief naar zich toe. Van der Bos plaatste nog wel acht prachtige zitballen maar dat was deze keer niet toereikend. Op 5-3 en 6-0 sloeg Jorn Lars van Beem boven. Het was zijn enige maar wel een belangrijke.

Cijfers Harlingen. Eerste omloop: 1. Remmelt Bouma, Allard Hoekstra en Kevin Jordi Hiemstra – 2. Paul Dijkstra, René de haan en Riemer Hoekstra 5-5 en 6-4; 3. Marten Bergsma, Jorn Lars van Beem en Hendrik Kootstra – 4. Steven Koster, Gerben de Boer en Rick Minnesma 5-0 en 6-4; 5. Redmer Zaagemans, Gjalt Sjirk de Groot en Jari Visser – 6. Menno van Zwieten, Gabe Jan van Popta en Tjisse Steenstra 0-5 en 6-6; 7. Bauke Triemstra, Laas Pieter van Straten en Patrick Scheepstra – 8. Johan Sipma, Yoram Elzinga en Jan Tymen Eisma 2-5 en 4-6; 9. Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra – 10. Haije Jan Nicolay, Hessel Postma en Pieter Jan Leijenaar 5-4 en 6-6; Tweede omloop: 1. Remmelt Bouma c.s. – 3. Marten Bergsma c.s. 3-5 en 4-6; 6. Menno van Zwieten c.s. – 8. Johan Sipma c.s. 5-3 en 6-2; 9. Gert-Anne van der Bos c.s. staand nummer; Halve finale: 9. Gert-Anne van der Bos c.s. – 3. Marten Bergsma c.s. 3-5 en 0-6; 6. Menno van Zwieten c.s. staand nummer; Finale: 6. Menno van Zwieten c.s. – 3. Marten Bergsma c.s. 5-5 en 6-4.   

Jan Braaksma
Door Jan Braaksma juni 30, 2024 19:44
Schrijf een reactie

Geen Reacties

Nog Geen Reacties!

Laat me Je vertellen een triest verhaal ! Er zijn nog geen reacties, maar U kunt de eerste zijn om een reactie op dit artikel.

Schrijf een reactie
Bekijk opmerkingen

Schrijf een reactie

Uw e-mail adres zal niet worden gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

  • Visser

    Visser

    Eens Jan, de muziek in de finale had niks met sfeer verhoging te maken en zorgde alleen maar voor afleiding!…

    Bekijk Artikel
  • Durk Bonnema

    Durk Bonnema

    As ik skriuwer wêze soe fan "Kweapraat", dan soe ik oare wurden brûke, want wurden dogge derta. Dat nimt net…

    Bekijk Artikel
  • ....

    ....

    Lisanne Venema was niet aanwezig, Suzanna Allema kaatste in haar plaats. 1ste prijs herkansing

    Bekijk Artikel

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel