Tjisse Steenstra redt de meubelen in Harlingen

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juni 30, 2024 19:44

Tjisse Steenstra redt de meubelen in Harlingen

Het kostte de formatie van Menno van Zwieten, Gabe Jan van Popta en Tjisse Steenstra bloed zweet en tranen maar na een partij op haren en snaren tegen Marten Bergsma c.s. kon de winst op 5-5 en 6-4 alsnog worden binnen gehaald. Het was een mooie finale waar weinig licht tussen zat. De formatie Marten Bergsma, Jorn Lars van Beem en Hendrik Kootstra na na een voortvarende start een 3-0 voorsprong maar net op het moment dat de favoriete formatie onder de voet zou worden gelopen stond Tjisse Steenstra op. Onder zijn leiding werd de balans weer in evenwicht gebracht. Niet onvermeld mag worden dat Bergsma op 3-1 en 6-6 jammerlijk miste. Voorbij slaan van de kaats door Gabe Jan van Popta op 3-2 en 4-6 betekende drie eersten gelijk. Bergsma c.s. pakte het initiatief weer terug maar de fraaie zitbal van Steenstra op 4-3 en 6-6 deed toch veel pijn. Het moest ook van Steenstra komen omdat voorinse Gabe Jan niet in de wedstrijd zat en opslager Van Zwieten ook geen bres in de perk verdediging van Van Beem en Kootstra kon slaan. Via vijf eersten gelijk  was het na 5-5 en 4-4 dat Tjisse Steenstra met twee passeer slagen de winst alsnog naar zich toe wist te trekken. De laatste slag betekende ook automatisch het koningschap op de Hotze Schuil partij.

Van Zwieten c.s. bereikte de finale via een niemand dalletje tegen Redmer Zaagemans c.s. (5-0 en 6-6). In de strijd om de premie of niets tegen trio Johan Sipma, Yoram Elzinga en Jan Tymen Eisma moest er iets harder worden gewerkt maar de tenoren kwamen nooit in gevaar. Op 5-3 en 6-2 zat ook deze partij in de tas.

Premiewinnaar Marten Bergsma c.s. elimineerde het tegenvallende trio van Steven Koster met de forse cijfers van 5-0 en 6-4. Een ronde verder werden te veel missers trio Remmelt Bouma fataal. (5-3 en 6-4).

Het derde geld was voor de Oranje Brigade van Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra. Tegen Haije Jan Nicolay, Hessel Postma en Pieter Jan Leijenaar leek het bij 4 om 2 mis te gaan maar toen was het de steeds beter in zijn spel komende opslager Gert-Anne van der Bos die zijn formatie bij de hand nam. Met prima opslagwerk werd de achterstand omgezet in een 5-4 voorsprong. Op 5-4 en 6-6 sloeg Taeke Triemstra de kaats voorbij.

In de halve finale tegen Marten Bergsma c.s. kwam trio Van der Bos net wat te kort. Na 2-3 trok Bergsma c.s. het initiatief naar zich toe. Van der Bos plaatste nog wel acht prachtige zitballen maar dat was deze keer niet toereikend. Op 5-3 en 6-0 sloeg Jorn Lars van Beem boven. Het was zijn enige maar wel een belangrijke.

Cijfers Harlingen. Eerste omloop: 1. Remmelt Bouma, Allard Hoekstra en Kevin Jordi Hiemstra – 2. Paul Dijkstra, René de haan en Riemer Hoekstra 5-5 en 6-4; 3. Marten Bergsma, Jorn Lars van Beem en Hendrik Kootstra – 4. Steven Koster, Gerben de Boer en Rick Minnesma 5-0 en 6-4; 5. Redmer Zaagemans, Gjalt Sjirk de Groot en Jari Visser – 6. Menno van Zwieten, Gabe Jan van Popta en Tjisse Steenstra 0-5 en 6-6; 7. Bauke Triemstra, Laas Pieter van Straten en Patrick Scheepstra – 8. Johan Sipma, Yoram Elzinga en Jan Tymen Eisma 2-5 en 4-6; 9. Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra – 10. Haije Jan Nicolay, Hessel Postma en Pieter Jan Leijenaar 5-4 en 6-6; Tweede omloop: 1. Remmelt Bouma c.s. – 3. Marten Bergsma c.s. 3-5 en 4-6; 6. Menno van Zwieten c.s. – 8. Johan Sipma c.s. 5-3 en 6-2; 9. Gert-Anne van der Bos c.s. staand nummer; Halve finale: 9. Gert-Anne van der Bos c.s. – 3. Marten Bergsma c.s. 3-5 en 0-6; 6. Menno van Zwieten c.s. staand nummer; Finale: 6. Menno van Zwieten c.s. – 3. Marten Bergsma c.s. 5-5 en 6-4.   

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juni 30, 2024 19:44
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Dirk Lei

  Dirk Lei

  Klaas Thomas is de naam van de kaatsvereniging van Anjum. Kaatsvereniging van Paesens-Moddergat heet Thomas Prins

  View Article
 • Liefhebber

  Liefhebber

  15 partoer, it is net best foar Jacob Klaver. Kost een protte tiid foar de club en dan mar een…

  View Article
 • Sjoerd Hofstee

  Sjoerd Hofstee

  Wat niisskjirrich om te lêzen dat ik in tik mei de mûlpûde hawn ha soe. Jan, do en alle oare…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel