Partuur Johan Sipma wint in Morra

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juni 9, 2024 11:31

Partuur Johan Sipma wint in Morra

De heren hoofdklasse partij in Morra-Lioessens is gewonnen door Johan Sipma (die tijdens de finale de geblesseerd uitgevallen Gert-Anne van der Bos kwam vervangen), Allard Hoekstra en Erwin Zijlstra (die was bijgeloot voor Hendrik Kootstra). In de finale werd nipt gewonnen van Peter van Zuiden, Hessel Postma en Pieter-Jan Leijenaar.

Erwin Zijlstra verloor zijn eerste partij maar lootte bij voor Hendrik Kootstra die zich had afgemeld. Via een omweg kwam hij dus toch in de kransen. Met Gert-Anne van der Bos en Allard Hoekstra werd in de eerste omloop gewonnen van Remmelt Bouma, Jorn-Lars van Beem en Tjisse Steenstra. Van der Bos sloeg sterk op en Steenstra werd zo veel mogelijk gemeden. Op 5-3 en 6-0 sloeg Allard Hoekstra boven. In de tweede omloop hadden Johan Sipma, Jelle Cnossen en Willem Heeringa wel degelijk kansen maar zij verspeelden vier keer op 6-6 het bordje. Daar kwam nog bij dat Jelle Cnossen op de bovenlijn bepaald niet sterk stond te kaatsen en dat kostte direct en indirect de nodige punten. Op 5-3 en 6-6 kon Cnossen de kaats niet voorbij slaan.

Peter van Zuiden, Hessel Postma en Pieter-Jan Leijenaar keken in de eerste omloop tegen Menno van Zwieten, René de Haan en Rick Minnesma tegen een 4-1 achterstand aan. Dat was vooral de verdienste van een sterk opslaande Menno van Zwieten. De bovenslag van Hessel Postma op 4-1 en 6-6 was het kantelpunt in de partij. Het perk De Haan-Minnesma maakte te veel fouten en dan kon Van Zwieten niet compenseren. Van Zuiden en zijn maten liepen in één ruk door naar een 5-4 en 6-6 zege. In de tweede omloop kregen ze het weer niet cadeau. Tegen Haye-Jan Nicolay, Taeke Triemstra en Jan-Tymen Eisma was het lang onduidelijk welk partuur aan het langste eind zou trekken. Het werd 5-5 waarna het laatste bordje zonder tegenpunten naar het partuur van Peter van Zuiden ging.

In de finale was de stand 1-1 toen Gert-Anne van der Bos geblesseerd het veld uitstapte. Van der Bos had de hele dag uitstekend opgeslagen. Na enig oponthoud kwam Johan Sipma hem vervangen en die deed dat prima. Zijn beste actie kwam op 4-4 en 6-4 achter. De kaats was niet al te groot. Er volgde een prachtige zitbal: 6-6 waarna Allard Hoekstra het karwei afmaakte door boven te slaan. Dat was geen verrassing want Hoekstra sloeg de hele dag sterk uit en passeerde met regelmaat de bovenlijn. Dat deed hij op 5-4 en 6-6 voor de negende keer in de finale en dat betekende een krans voor hem en zijn maten.

Cijfers Morra. Eerste omloop: 1. Peter van Zuiden, Hessel Postma en Pieter-Jan Leijenaar – 2. Menno van Zwieten, René de Haan en Rick Minnesma 5-4 en 6-6; 3. Bauke Triemstra, Yoram Elzinga en Erwin Zijlstra – 4. Haye-Jan Nicolay, Taeke Triemstra en Jan-Tymen Eisma 1-5 en 4-6; 5. Gert-Anne van der Bos, Allard Hoekstra en Erwin Zijlstra (bijgeloot voor Hendrik Kootstra) – 6. Remmelt Bouma, Jorn-Lars van Beem en Tjisse Steenstra 5-3 en 6-0; 7. Johan Sipma, Jelle Cnossen en Willem Heeringa – 8. Marten Bergsma, René de Haan (bijgeloot) en Kevin-Jordi Hiemstra 5-2 en 6-6; Halve finale: 1. Peter van Zuiden c.s. – 4. Haije Jan Nicolay c.s. 5-5 en 6-0; 2. Gert-Anne van der Bos c.s. – 7. Johan Sipma c.s. 5-3 en 6-6. Finale: 1. Peter van Zuiden c.s. – 5. Johan Sipma (vervanger van Gert-Anne van der Bos) c.s. 4-5 en 6-6.

UITSLAG MORRA-LIOESSENS

 1. Gert-Anne van der Bos (in de finale vervangen door Johan Sipma), Allard Hoekstra en Erwin Zijlstra.
 2. Peter van Zuiden, Hessel Postma en Pieter-Jan Leijenaar. (Bijdrage: Klaas Postma).

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juni 9, 2024 11:31
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Liefhebber

  Liefhebber

  15 partoer, it is net best foar Jacob Klaver. Kost een protte tiid foar de club en dan mar een…

  View Article
 • Sjoerd Hofstee

  Sjoerd Hofstee

  Wat niisskjirrich om te lêzen dat ik in tik mei de mûlpûde hawn ha soe. Jan, do en alle oare…

  View Article
 • Hh

  Hh

  Moai stikje Jan , stiet 1 flaterke yn ûs heit Roel Hoekstra is berne yn 1922 dus wie hy 41…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel