Tjisse Steenstra koning op het Bildt

Jan Braaksma
By Jan Braaksma mei 12, 2024 19:59

Tjisse Steenstra koning op het Bildt

Net als vorige week in Franeker was de overwinning in St. Annaparochie voor Menno van Zwieten, Gabe-Jan van Popta en Tjisse Steenstra In de finale kregen Marten Bergsma, Jorn-Lars van Beem en Hendrik Kootstra geen bordje aan de telegraaf. De derde prijs was voor Bauke Triemstra, Laas Pieter van Straten en Patrick Scheepstra.

Over de hele dag genomen was bij de meeste parturen de opslag het zorgenkindje. Daarnaast leek het of veel perkspelers last hadden van de felle zon. Het partuur van Tjisse Steenstra moest in de eerste omloop vol aan de bak om Steven Koster, Gerben de Boer en Rick Minnesma er onder te houden. Dat lukte na drie eerste gelijk vooral door een sterk kaatsende Gabe-Jan van Popta. Die zorgde op 5-4 en 6-2 voor de beslissende twee punten door de bal tot in het perk te retourneren. In de tweede omloop was de totaalopslag van Daniel Iseger en Erwin Zijlstra te zwak. Het perk Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra stond ook niet geweldig uit te slaan. Een redelijk kansloos verlies was het gevolg. Op 5-2 en 6-6 miste Erwin Zijlstra het perk. Door een staand nummer zat het partuur van Tjisse Steenstra in de finale. Daarin werden Marten Bergsma, Jorn-Lars van Beem en Hendrik Kootstra in een half uur verslagen. Bergsma zijn opslag liep niet geweldig waar Menno van Zwieten en Tjisse Steenstra het beste voor de slotpartij hadden bewaard. De buitenslag van Marten Bergsma op 2-0 en 6-6 was in wezen beslissend. Zijn partuur kreeg nog 8 punten. Op 5-0 en 6-4 sloeg Gabe-Jan van Popta de bal over de bovenlijn.

Dat het partuur van Marten Bergsma in de finale stond was een klein wonder. In de eerste omloop tegen Johannes van der Veen, Hendrik-Jan van der Velde en Sjoerd de Jong keken Bergsma tegen een 5-2 en 6-0 en later tegen een 5-3 en 6-0 achterstand aan. Johannes van der Veen bood de helpende de hand vanaf de stuit. Het werd vijf eersten gelijk waarna Johannes van der Veen met een 6-4 voorsprong de bal in het tussenspel alleen maar voor de kaats hoefde te retourneren. Van der Veen miste de bal en sloeg vervolgens met alles aan de hang buiten. In de tweede omloop misten Remmelt Bouma en Allard Hoekstra veel te veel vanaf de stuit. Rick Minnesma die de geblesseerd uitgevallen Kevin-Jordi Hiemstra was komen vervangen kon de partij ook geen andere wending geven. Op 5-3 en 6-0 sloeg Hendrik Kootstra de kaats voorbij. In de halve finale was het van hetzelfde laken een pak. Bauke Triemstra en Patrick Scheepstra hadden moeite met de juiste richting waar Marten Bergsma en Jorn-Lars van Beem goed stonden op te slaan. De overwinning was een logisch gevolg. Op 5-2 en 6-0 plaatste Marten Bergsma een zitbal.

Bauke Triemstra, Laas Pieter van Straten en Patrick Scheepstra hadden aan 1 overwinning genoeg om in de prijzen te vallen. Haye-Jan Nicolay, Hessel Postma en Pieter-Jan Leijenaar waren de tegenstanders. Pieter-Jan Leijenaar had zijn dag niet en Triemstra en Scheepstra buitten dat vanaf de stuit goed uit. Scheepstra sloeg ook nog eens prima uit. Op 5-2 en 6-0 was de zitbal van Bauke Triemstra voldoende voor een plek in de halve finale waarin de latere premiewinnaars te sterk waren.

Cijfers Sint Annaparochie: Eerste omloop: 1. Remmelt Bouma, Allard Hoekstra en Kevin-Jordi Hiemstra – 2. Peter van Zuiden, Jelle Cnossen en Willem Heeringa 5-3 en 6-2; 3. Johannes van der Veen, Hendrik-Jan van der Velde en Sjoerd de Jong – 4. Marten Bergsma, Jorn-Lars van Beem en Hendrik Kootstra 5-5 en 6-6 (Bergsma c.s. wint); 5. Steven Koster, Gerben de Boer en Rick Minnesma – 6. Menno van Zwieten, Gabe-Jan van Popta en Tjisse Steenstra 4-5 en 2-6; 7 Paul Dijkstra, René de Haan en Riemer Hoekstra – 8. Daniël Iseger, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra 2-5 en 6-6; 9. Haye Jan Nicolay, Hessel Postma en Pieter-Jan Leijenaar – 10. Bauke Triemstra, Laas Pieter van Straten en Patrick Scheepstra 2-5 en 0-6; Tweede omloop: 1. Remmelt Bouma c.s. (met Rick Minnesma voor Kevin-Jordi Hiemstra) – 4. Marten Bergsma c.s. 3-5 en 0-6; 6. Menno van Zwieten c.s. – 8. Daniël Iseger c.s. 5-2 en 6-6; 10. Bauke Triemstra c.s. staand nummer; Halve finale: 10. Bauke Triemstra c.s. – 4. Marten Bergsma c.s. 2-5 en 0-6; 6. Menno van Zwieten c.s. staand nummer; Finale: 6. Menno van Zwieten c.s. – 4. Marten Bergsma c.s. 5-0 en 6-4. Koning Tjisse Steenstra. (Bijdrage Klaas Postma).

Jan Braaksma
By Jan Braaksma mei 12, 2024 19:59
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Liefhebber

  Liefhebber

  15 partoer, it is net best foar Jacob Klaver. Kost een protte tiid foar de club en dan mar een…

  View Article
 • Sjoerd Hofstee

  Sjoerd Hofstee

  Wat niisskjirrich om te lêzen dat ik in tik mei de mûlpûde hawn ha soe. Jan, do en alle oare…

  View Article
 • Hh

  Hh

  Moai stikje Jan , stiet 1 flaterke yn ûs heit Roel Hoekstra is berne yn 1922 dus wie hy 41…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel