René de Haan koning bij de junioren

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juli 29, 2020 20:33

René de Haan koning bij de junioren

René de Haan koning bij de junioren partij

Christiaan Stremler (Exmorra), Hessel Postma (Winsum) en René de Haan (Franeker) waren op het Sjûkelân het meeste constante partuur en behaalden verdient de overwinning. In de finale werd met 5-3 en 6-0 gewonnen van Stan van der Berg (Grou), Lucas Postma (Dronryp) en Jorn Lars van Beem (Dronryp) door een zitbal van de latere koning René de Haan. Hij was ook de spil van zijn partuur. Achterin en als het moest nam hij de voorbest opslag over.

Bij de verliezers was het verlies vooral te wijten aan een haperende opslag. Van der Berg miste maar liefst negen maal het perk en tweede opslager Jorn Lars van Beem mikte vier ballen buiten de lijnen. De opslag  was veel beter  verzorgd bij trio Christiaan Stremler. Christiaan mikte vier ballen buiten de lijnen en de later koning René de Haan noteerde maar een misser. Via tweemaal 6-4 en 8-6 en 6-2 liep trio Stremler snel uit naar een bijna niet meer overbrugbare achterstand. De misser van Stremler op 4-0 en 6-6 deed de hoop op betere tijden oplichten en toen Stan van der Berg op 4-1 en 4-6 een zitbal plaatste leek het weer partij te worden maar  dat viel toch vies tegen door twee missers van Van der Berg en een verre klap van de Freule winnaar van 2019 Hessel Postma.

De bovenslag van Jorn Lars van Beem  op 5-2 en 6-6 was veel belovend maar daar bleef het wel bij. Na 5-3 en schone twee sloeg Jorn Lars van Beem voor. Sloeg Hessel Postma voor de derde maal boven en was de enige zitbal van René de Haan op 5-3 en 6-0 beslissend voor de partij. De plaatselijke favoriet René de Haan werd uitgeroepen tot koning van de partij.

De weg naar de finale leidde via zeges op onder meer Youri de Groot c.s. (5-4 en 6-4); Jeroen Haarsma c.s. (5-0 en 6-0); Corné Tuinenga c.s. (5-4 en 6-4) en Lieuwe van der Werff c.s. (5-1 en 6-6); Alleen in de partijen tegen Youri de Groot c.s. en Corné Tuinenga c.s. moest even flink aan de achterste poot worden getrokken maar voor de rest schakelde de tegenstanders zich zelf uit door de vele missers aan de opslag.

Het premiewinnende partuur moest wel even dieper gaan om de finale te bereiken. Jurre Rinia c.s. kwam tot (5-4 en 6-0); Een ronde verder viel tegen Gerwin Dijkstra c.s. de laatste slag pas op 5-5 en 6-0. Op de derde lijst wachtte het op voorhand sterke partuur van Steven Koster, Jurrit Osinga en Kevin Jordi Hiemstra. Laatstgenoemd partuur had tot twee spel steeds de leiding maar verprutste  toen haar kansen door onnodige fouten. Na twee spel gelijk liep trio Van der Berg c.s. door naar een 5-4 en 6-2 zege. Via een staand nummer werd de finale bereikt.

De kleine premie was voor Lieuwe van der Werff, Lennard Feenstra en Wessel Hilverda. Na winstpartijen tegen respectievelijk Alwin Boschma c.s. (5-2 en 6-6-); Thom Stellingwerf c.s. (5-4 en 6-4);  en een staand nummer werd de halve finale bereikt waarin de latere winnaar korte metten met de formatie maakte (5-1 en 6-6).

De 29ste juli had de dag van de PC moeten zijn maar door de heersende corona maatregelen was de dag om getoverd tot een partij voor de junioren. De door de PC in samenwerking met Omrop Fryslân georganiseerde wedstrijd kan op een zeer geslaagde dag terug kijken. Het was een dag vol nostalgie waarin de junioren mochten laten zien wat zij in huis hebben. Dat viel niet mee. Ondanks het mooie weer regende het buitenslagen op het mooie Sjûkelân. 324 maal werd er een bal buiten de touwen geslagen over 19 partijen een gemiddelde van maar liefs 17 missers per partij. Dan te weten dat er ook partijen waren waar de teller bleef staan op 7 missers.

De oud-winnaars van de PC waren prachtig vertegenwoordig. Van de 74 uitgenodigde winnaars gaven 56 gehoor aan het verzoek. Dat is een prachtig aantal en het reünie gedeelte was dan ook groot.   

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juli 29, 2020 20:33
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Liefhebber

  Liefhebber

  15 partoer, it is net best foar Jacob Klaver. Kost een protte tiid foar de club en dan mar een…

  View Article
 • Sjoerd Hofstee

  Sjoerd Hofstee

  Wat niisskjirrich om te lêzen dat ik in tik mei de mûlpûde hawn ha soe. Jan, do en alle oare…

  View Article
 • Hh

  Hh

  Moai stikje Jan , stiet 1 flaterke yn ûs heit Roel Hoekstra is berne yn 1922 dus wie hy 41…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel