Tjisse Steenstra koning op Jan Timmer partij

Jan Braaksma
By Jan Braaksma augustus 20, 2023 18:45

Tjisse Steenstra koning op Jan Timmer partij

Tjisse Steenstra bewees op de troosteloze d.e.l. – wedstrijd van kaatsvereniging De Helfrichs dat je met een goede maat een heel eind kan komen als de meeste van de hoofdklassers door blessures er niet zijn of door plaatselijke festiviteiten verstek laten gaan. Een hele rits hoofdklassers was er niet en die er waren konden de versnelling niet vinden om er een leuke partij van te maken. Dat lag anders bij de koploper in het jaarlijkse puntenklassement die met Kevin Jordi Hiemstra en de jongens kaatser Jan Tymen Eisma de dikste vis voor uit de prijzenpot viste. Steenstra als opslager op de lijst pakte van het begin af aan direct de dubbelfunctie en dat ging hem bijzonder goed af. In de finale tegen Auke Boomsma, Pieter Jan Plat en Hans Wassenaar was hij bepaald niet onder de indruk van de verbale erupties van zijn vrije formatie maat. Op gepaste wijze antwoorde hij met zijn handschoen. Na eersten gelijk waren er beslist kansen voor trio Auke Boomsma maar door op drie keer zes gelijk het antwoord niet weten leidde Steenstra c.s. na ruim twintig minuten met 4 om 1. Op 1-1 en 6-6 had Steenstra succes bij Pietr Jan Plat. Op 2-1 en 6-6 sloeg Steenstra boven en op 3-1 en 6-6 miste Wassenaar aan de stuit. Op 5-2 en 6-4 was de laatste misser van Wassenaar voldoende voor de zege. Dat Steenstra koning werd sprak voor hem zelf.

Was de finale een makkie dat kon niet gezegd worden van de het begin van de dag. Johannes van der Veen, Steven Koster en Evert Pieter Tolsma verkochten hun huid zo duur mogelijk en bogen pas op 5-5 en 6-6 met een retourslag van de latere koning. De strijd om de premie of niets leverde wel wat uitslag geweld op maar Haije Jan Nicolay, Yannick Hielkema en Jurrit Osinga maakten wel punten maar vergaten dat het om eersten gaat. Op 5-3 en 6-0 kon ook hier een streek door.

Trio Auke Boomsma had de handen vol aan Marten Bergsma, Gerben de Boer en Willem Heeringa maar een haperende totaal opslag deed Bergsma c.s. de das om. (5-4 en 6-2). Peter van Zuiden, Hessel Postma en Hendrik Kootstra konden de matigheid ook niet van zich afschudden en kwamen niet verder dan een spel. (5-2 en 6-2).

De halve finale tegen André van Dellen, Jorn Lars van Beem en Rick Minnesma was tot 3-2 en 6-6 partij maar de bovenslag van Wassenaar deed de partij kantelen. Via tweemaal 6-2 werd het gat geslagen. Op 5-3 en 6-6 retourneerde Rick Minnesma onvoldoende.

Voor hen resteerde het derde geld door Marten Bergsma, Renze Hiemstra en Riemer Hoekstra op 5-3 en 6-0 het bos in te sturen.

Cijfers Kimswerd. Eerste omloop: 1. Jelle Attema, Steven Koster en Jelmer Miedema – 2. Peter van Zuiden, Hessel Postma en Hendrik Kootstra 2-5 en 4-6; 3. Marten Bergsma, Gerben de Boer en Willem Heeringa – 4. Auke Boomsma, Pieter Jan Plat en Hans Wassenaar 4-5 en 2-6; 5. Tjisse Steenstra, Kevin Jordi Hiemstra en jan Tymen Eisma – 6. Johannes van der Veen, Steven Koster (voor de geblesseerde Taeke Triemstra) en Evert Pieter Tolsma 5-5 en 6-6 (Tjisse Steenstra wint); 7. Haije Jan Nicolay, Yannick Hielkema en Jurrit Osinga – 8. Remmelt Bouma, Verry van der Meer en Erwin Zijlstra 5-0 en 6-4; 9. André van Dellen, Jorn Lars van Beem en Rick Minnesma – 10. Marten Bergsma (voor de geblesseerde Gert-Anne van der Bos), Renze Hiemstra en Riemer Hoekstra 5-3 en 6-0; Tweede omloop: 2. Peter van Zuiden c.s. – 4. Auke Boomsma c.s. 2-5 en 2-6; 5. Tjisse Steenstra c.s. – 7. Haije Jan Nocolay c.s. 5-3 en 6-0; 9. André van Dellen c.s. staand nummer; Halve finale: 9. André van Dellen c.s. – 4. Auke Boomsma c.s. 3-5 en 6-6; 5. Tjisse Steenstra c.s. staand nummer; Finale: 5. Tjisse Steenstra c.s. – 4. Auke Boomsma c.s. 5-2 en 6-4.      

Jan Braaksma
By Jan Braaksma augustus 20, 2023 18:45
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Liefhebber

  Liefhebber

  15 partoer, it is net best foar Jacob Klaver. Kost een protte tiid foar de club en dan mar een…

  View Article
 • Sjoerd Hofstee

  Sjoerd Hofstee

  Wat niisskjirrich om te lêzen dat ik in tik mei de mûlpûde hawn ha soe. Jan, do en alle oare…

  View Article
 • Hh

  Hh

  Moai stikje Jan , stiet 1 flaterke yn ûs heit Roel Hoekstra is berne yn 1922 dus wie hy 41…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel