Tjisse Steenstra prolongeert koningschap in Arum

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juli 30, 2023 20:18

Tjisse Steenstra prolongeert koningschap in Arum

De ene dag zegt de ander niet dat bleek maar weer eens in Arum waar de formatie van Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans wassenaar de zesde formatie zege van het seizoen boekten. De dag er voor in Sexbierum wilde het voor geen kant maar in een stormachtig Arum viel het nu wel in de plooi. In een eenzijdige finale werd na spel gelijk in hoog tempo afgerekend met de formatie van Menno van Zwieten, Gabe Jan van Popta en Pieter Jan Leijenaar. De tweede misser van Van Zwieten deed op 5-2 en 6-4 de deur dicht. De zitbal van Steenstra op 2-2 en 6-6 en de bovenslag van Hiemstra op 4-2 en 6-6 waren beslissend.

De halve finale tegen trio Gert-Anne van der Bos sprak meer tot de verbeelding. Beide formaties lieten elkaar niet los en tot vijf eersten gelijk kon het nog alle kanten op. Maar de treffer van Steenstra op 5-5 in het schone eerst was de opmaat naar de overwinning. Twee missers aan de opslag van van der Bos bezegelde het lot van deze onderhoudende partij. De laatste slag viel op 5-5 en 6-2.

Was de halve finale een onderhoudend potje dat kon zeker ook gezegd worden van het treffen in de eerste omloop tegen Remmelt Bouma, Allard Hoekstra en Evert Pieter Tolsma. Steenstra c.s. kwam dan wel met 5-2 voor maar de misser van Bouma op 5-4 en 6-6 was pas beslissend. 

Bauke Triemstra, Hendrik Jan van der Velde en Riemer Hoekstra wilden wel maar vergaten dat het niet alleen om punten gaat maar vooral om eersten. Dat deed Steenstra c.s. veel beter en zegevierde dan ook op 5-3 en 6-6 door een misser van Bauke Triemstra.

Menno van Zwieten c.s. was de bovenliggende partij tegen Johannes van der Veen c.s. Men kwam wel met een spel achter maar daarna was trio Van Zwieten attent op de zes. Driemaal werd het eerst gepakt en op 4-2 en 6-6 gebeurde dit voor de vierde keer. (5-3 en 6-0). 

De partij tegen Marten Bergsma, Kees van der Schoot en Hendrik Kootstra was een regelrechte revanche van de partij in Sexbierum. In Sexbierum kreeg van Zwieten c.s. geen poot aan de grond maar dat gebeurde zeker niet in Arum. Het was een mooie partij met fraai uitslagwerk van Van der Schoot en Kootstra. Ondanks de 12 bovenslagen kon de partij niet winnend worden afgesloten. Na 4-4 liep trio Van Zwieten door naar de finale via een bovenslag van Gabe Jan van Popta op 5-4 en 6-4.

De formatie van Gert-Anne van der Bos profiteerde optimaal van het knoeiwerk aan de opslag van trio Haije Jan Nicolay. Via 4 om 2 werd het nog 5 om 3 maar op 5-3 en 6-4 was de retourslag van Triemstra voldoende voor alweer een punt.

Tjisse Steenstra werd uitgeroepen tot koning van de partij.

Cijfers Arum. Eerste omloop: 1. Remmelt Bouma, Allard Hoekstra en Evert Pieter Tolsma – 2. Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar 4-5 en 6-6; 3. André van Dellen, Pieter Jan Plat en Jurrit Osinga – 4. Bauke Triemstra, Hendrik Jan van der Velde en Riemer Hoekstra 4-5 en 4-6; 5. Menno van Zwieten, Gabe Jan van Popta en Pieter Jan Leijenaar – 6. Johannes van der Veen, Jorn Lars van Beem en Kevin Jordi Hiemstra 5-3 en 6-0; 7. Marten Bergsma, Kees van der Schoot en Hendrik Kootstra – 8. Paul Dijkstra, Steven Koster en Rick Minnesma 5-3 en 6-4; 9. Haije Jan Nicolay, Hessel Postma en Patrick Scheepstra – 10. gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra 3-5 en 4-6; Tweede omloop: 2. Tjisse Steenstra c.s. – 4. Bauke Triemstra c.s. 5-3 en 6-6; 5. Menno van Zwieten c.s. – 7. Marten Bergsma c.s. 5-4 en 6-4; 10. gert-Anne van der Bos c.s. staand nummer; Halve finale: 10. Gert-Anne van der Bos c.s. – 2. Tjisse Steenstra c.s. 5-5 en 2-6; 5. Menno van Zwieten c.s. staand nummer; Finale: 5. Menno van Zwieten c.s. – 2. Tjisse Steenstra c.s. 2-5 en 4-6.

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juli 30, 2023 20:18
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

  • Liefhebber

    Liefhebber

    15 partoer, it is net best foar Jacob Klaver. Kost een protte tiid foar de club en dan mar een…

    View Article
  • Sjoerd Hofstee

    Sjoerd Hofstee

    Wat niisskjirrich om te lêzen dat ik in tik mei de mûlpûde hawn ha soe. Jan, do en alle oare…

    View Article
  • Hh

    Hh

    Moai stikje Jan , stiet 1 flaterke yn ûs heit Roel Hoekstra is berne yn 1922 dus wie hy 41…

    View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel