Formatie Menno van Zwieten wint in Minnertsga

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juli 19, 2023 21:32

Formatie Menno van Zwieten wint in Minnertsga

Menno van Zwieten, Gabe Jan van Popta en Pieter Jan Leijenaar zijn woensdag in Minnertsga winnaar geworden van de vrije formatiewedstrijd voor de heren hoofdklasse. In een zeer eenzijdige finale werd het top partuur van Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar als een mak lammetje naar de slachtbank geleid. Na tweemaal op 6-6 gelijk het bordje te hebben gemaakt liep Van Zwieten c.s. mede door de krachtige opslag van Van Zwieten uit naar een 5-0 voor sprong via tweemaal 6-4 en eenmaal 6-2. Via Steenstra die op 5-0 en 6-6 boven sloeg leek het misschien nog partij te worden maar dat was slechts schijn want een oppermachtige Van Zwieten liet Hiemstra en Steenstra alle hoeken van het perk zien en het was de solide Gabe Jan van Popta die op 5-1 en 6-2 fraai tot in het perk retourneerde. 

De winnaar zorgde er ook voor dat Taeke Triemstra er niet in slaagde om aan de top van het kaatsklassement aller tijden te komen door trio Gert-Anne van der Bos op 5-1 en 6-4 te verslaan door een boevenslag van Gabe Jan van Popta. Het was een afgetekende overwinning maar in cijfers viel het reuze mee. Trio Van der Bos die in de eerste omloop op grootse wijze had afgerekend met Marten Bergsma c.s 5-1 en 6-2 kwam nu nooit in het ritme. Het eerste bordje werd dan nog wel gepakt op 6-2 maar het niet verzilveren van de 1-0 en 6-6 deed de partij kantelen. Een kleine aanvaring op de boven tussen Kevin Jordi Hiemstra en Taeke Triemstra was de aanleiding. Opslager van der Bos raakte uit zijn ritme en Van Zwieten c.s. profiteerde optimaal zonder zich boven matig in te spannen. Na eersten gelijk liep Van Zwieten in een ruk naar de eindstreep door tweemaal 6-6, tweemaal 6-2 een eenmaal 6-4. Bij 3-1 en 6-6 en 4-1 en 6-6 lag Van der Bos overhoop met de opslag. Het betekende het niet verwachte snelle einde van de oranje brigade omdat men dit seizoen nog niet van trio Van Zwieten had verloren. Een minne rite van Van der Bos deed zijn partuur de das om. In Dokkum is de eerste kans voor Triemstra om het record van Piet Jetze Faber te evenaren of zelfs te overtreffen. 

Maar het had heel anders kunnen lopen indien trio Corné Tuinenga even beter had opgelet toen zij de tegenstander van de latere winnaar waren. Zij waren zeker niet de onder liggende partij en hadden alle kans op meer maar de misser van Tuinenga op 3-3 en 6-6 luide de ondergang in. Op 5-3 en 6-2 konden de heren richting douches.

Trio Tjisse Steenstra was koud nog warm geworden van de tegenstand die de opponenten boden.  Remmelt Bouma c.s. gin met 5-1 en 6-2 over de knie en trio Johannes van der Veen ging het niet veel beter getuige de 5-2 en 6-4 eindstand. 

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juli 19, 2023 21:32
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Liefhebber

  Liefhebber

  15 partoer, it is net best foar Jacob Klaver. Kost een protte tiid foar de club en dan mar een…

  View Article
 • Sjoerd Hofstee

  Sjoerd Hofstee

  Wat niisskjirrich om te lêzen dat ik in tik mei de mûlpûde hawn ha soe. Jan, do en alle oare…

  View Article
 • Hh

  Hh

  Moai stikje Jan , stiet 1 flaterke yn ûs heit Roel Hoekstra is berne yn 1922 dus wie hy 41…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel