Formatie Gert-Anne van der Bos piekt op het juiste moment

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juli 16, 2023 19:55

Formatie Gert-Anne van der Bos piekt op het juiste moment

Het was zondag in Huizum een gevecht tegen de onstuimige elementen op de jaarlijkse hoofdklassenpartij van kaatsvereniging Ons Genoegen. Slagregens en harde wind maakten het verblijf zowel voor kaatser als toeschouwer er bepaald niet leuker op. De wind had vrij spel en de bal vloog dan ook alle kanten op. Zowel voor de opslagers als de perkspelers was het geen pretje. Uiteindelijk kwam de oranje brigade van Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra als beste uit de bus.

In de finale die in goed veertig minuten zijn beslag kreeg was trio Gert-Anne van der Bos vanaf het begin de bovenliggende partij tegen de verrassing van de dag de formatie van Paul Dijkstra, Rick Minnesma en Steven Koster. Partuur Paul Dijkstra leek de beste kans op het eerste bordje te hebben maar door een zitbal van Gert-Anne op 6-4 en een fraaie bovenslag van Erwin Zijlstra op 6-6 ging het eerst toch nog aan hun neus voorbij.  Trio Van der Bos pakte goed door en met slechts twee punten tegen werd het 3-0 voor de latere winnaar. Via 3 om1 werd het 4 om 1 en op 4-1 en 6-6 deelde Taeke Triemstra de genadeklap uit met zijn vierde bovenslag. Het werd dan nog wel 5 om 2 maar op 5-2 en 6-2 besliste Erwin Zijlstra de partij met passeren van de kaats.

Opslager Gert-Anne van der Bos werd gekroond tot koning van de partij. Dat was zijn tweede uitverkiezing binne 24 uur want in Makkum kraaide de haan van Van der Bos ook al victorie.

Was de finale een zacht gekookt eitje dat kon niet worden gezegd worden van de partij tussen Johannes van der Veen, Jorn Lars van Beem en Kevin Jordi Hiemstra en de latere winnaar. Bij 3-2 en 6-6 leek trio Van der Bos definitief afstand te nemen maar een bovenslag van Van Beem maakte er weer een open strijd van. Van der Bos c.s. kwam achter met 4 om 3 en 5 om 4 maar wist de plooien weer glad te strijken. Tot 5-5 en 4-4 kon het alle kanten uit maar de bovenslag van Triemstra bracht trio Van der Veen aan het wankelen en op 5-5 en 6-4 passeerde Erwin Zijlstra in tweede instantie de kaats.

De strijd om de premie of niets tegen André van Dellen, Pieter Jan Plat en Jurrit Osinga was een partij van niks. Via tweemaal 6-0 en driemaal 6-2 was er op 1-0 en 6-6 kans op een bordje voor van Dellen c.s. maar Van der Bos dacht daar anders over en produceerde een fraaie zitbal. Op 5-0 en 6-0 kon de warmte worden opgezocht.

De premiewinnaar zat dan wel mooi in de lijst als nummer maar het was wel een zware lijst. Trio Marten Bergsma vorige week nog afgevlagd als gelukkige winnaar bakte er nu niet veel van ging op 5-4 en 6-6 via een misser van opslager Bergsma de bietenbult op. Via een staand nummer volgde de confrontatie met Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar. Steenstra c.s. nam een 3-2 voorsprong maar moest lijdzaam toe zien dat Paul Dijkstra c.s. door goed opslaan via twee snelle bordjes op een 4-3 voorsprong kwam. Dijkstra had vaak succes bij Wassenaar en dat betaalde zich vlot uit in een niet verwachte maar zeer verdiende 5-4 en 6-4 zege.

Voor de veel winnaar resteerde derhalve het derde geld middels twee gemakkelijke zeges op onder meer Bauke Triemstra c.s. (5-1 en 6-2). Gezegd dient te worden dat het wel driemaal zes gelijk werd maar dat de aanwezige kansen teniet werden gedaan door missers van opslager Bauke Triemstra. Een ronde verder kwam de formatie van Remmelt Bouma ook al niet verder dan een bordje. (5-1 en 6-6).

Cijfers Huizum. Eerste omloop: 1. Remmelt Bouma, Allard Hoekstra en Evert Pieter Tolsma – 2. Menno van Zwieten, Gabe-Jan van Popta en Pieter Jan Leijenaar 5-5 en 6-4; 3. Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar – 4. Bauke Triemstra, Hendrik Jan van der Velde en Riemer Hoekstra 5-1 en 6-2; 5. Corné Tuinenga, Bauke Dijkstra en Jelmer Miedema – 6. André van Dellen, Pieter Jan Plat en Jurrit Osinga 4-5 en 6-6; 7. Johannes van der Veen, Jorn Lars van Beem en Kevin Jordi Hiemstra – 8. Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra 5-5 en 4-6; 9. Paul Dijkstra, Steven Koster en Rick Minnesma – 10. Marten Bergsma, Kees van der Schoot en Hendrik Kootstra 5-4 en 6-6; Tweede omloop: 1. Remmelt Bouma c.s. – 3. Tjisse Steenstra c.s. 1-5 en 6-6; 6. André van Dellen c.s. – 8. Gert-Anne van der Bos c.s. 0-5 en 0-6; 9. Paul Dijkstra c.s. staand nummer; Halve finale: 9. Paul Dijkstra c.s. – 3. Tjisse Steenstra c.s. 5-4 en 6-4; 8. Gert-Anne van der Bos c.s. staand nummer; Finale: 8. Gert-Anne van der Bos c.s. – 9. Paul Dijkstra c.s. 5-2 en 6-2.  

 

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juli 16, 2023 19:55
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Liefhebber

  Liefhebber

  15 partoer, it is net best foar Jacob Klaver. Kost een protte tiid foar de club en dan mar een…

  View Article
 • Sjoerd Hofstee

  Sjoerd Hofstee

  Wat niisskjirrich om te lêzen dat ik in tik mei de mûlpûde hawn ha soe. Jan, do en alle oare…

  View Article
 • Hh

  Hh

  Moai stikje Jan , stiet 1 flaterke yn ûs heit Roel Hoekstra is berne yn 1922 dus wie hy 41…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel