Formatie Tjisse Steenstra wint ook in Sint Jacobiparochie

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juni 18, 2023 20:13

Formatie Tjisse Steenstra wint ook in Sint Jacobiparochie

Dat een slag soms bepalend kan zijn voor winst of verlies bleek zondag maar weer eens in Sint Jacobiparochie in de finale tussen de parturen van Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra en dat van Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar met de formidabele retourslag van Renze Hiemstra op 4-3 en 6-6. Daarmee was de partij gelopen. Het was een van de weinig geslaagde retourslagen maar deze telde dubbel en dwars. Na drie eersten gelijk werd het daarna nog driemaal zes gelijk maar all drie bordjes gingen naar een kant. Op 3-3 en 6-6 plaatste Steenstra een nipte zitbal. Op 4-3 en 6-6 de al eerder vermelde retourslag en op 5-3 en 6-6 miste Van der Bos aan de opslag.

Steenstra c.s. moest in aanloop naar de finale stevig in de beugels. Marten Bergsma, Kees van der Schoot en Hendrik Kootstra waren bepaald niet de mindere maar verspeelden op 3-3 en 6-4 de kans op een succesvol vervolg. Van der Schoot faalde bij het passeren van een kleine kaats en leidde daarmee het verlies van zijn partuur in. De zitbal van Steenstra op 4-3 en 6-6 was de genadeklap. Op 5-3 en 6-4 miste hendrik Kootstra aan de opslag.

In de halve finale leek het een gemakkelijke klus tegen Johannes van der Veen, Jorn Lars van Beem en Kevin Jordi Hiemstra. Er werd een 3-1 voorsprong genomen maar de bovenslag van Van Beem op 3-2 en 6-6 deed het beeld veranderen. Via 4-4 werd het zelfs 5 om 4 voor trio Johannes van der Veen door niet passeren van de kaats door Wassenaar op 4-4 en 6-4. Maar op het moment van toeslaan raakten zowel van der Veen als Van Beem van slag met de opslag. Liefst zeven werd een misser geteld en dan teken je je eigen doodvonnis. Op 5-5 en 6-2 miste Van der Veen voor de laatste maal. 

Trio Gert-Anne van der Bos tekende voor een snelle 5-2 en 6-4 zege op André van Dellen, Pieter jan Plat en Jurrit Osinga. In de strijd om de premie of niets was trio Menno van Zwieten de tegenstander die elke week op het menu staat. Net als de vorige keren was het tot drie eersten gelijk een gelijk opgaande strijd maar de zitbal van Van der Bos op 3-3 en 6-2 deed de partij kantelen. Voor van Van Zwieten op 4-3 en 6-2 en boven van Triemstra, zijn zevende op 5-3 en 6-2, maakte een eind aan de partij.

Het derde geld was voor trio Johannes van der Veen via twee snelle zeges op onder meer Corné Tuinenga, Bauke Dijkstra en Jelmer Miedema (5-2 en 6-0) en Auke Boomsma, Tsjerk Elsinga en Jan Tymen Eisma (5-2 en 6-0). 

Cijfers Sint Jacobiparochie. Eerste omloop: 1. Haije Jan Nicolay, Hessel Postma en Patrick Scheepstra – 2. Auke Boomsma, Tsjerk Elsinga en Jan Tymen Eisma  4-5 en 0-6; 3. Johannes van der Veen, Jorn Lars van Beem en Kevin Jordi Hiemstra – 4. Corné Tuinenga, Bauke Dijkstra en Jelmer Miedema 5-2 en 6-0; 5. Menno van Zwieten, Gabe-Jan van Popta en Pieter Jan Leijenaar – 6. Bauke Triemstra, hendrik Jan van der Velde en Riemer Hoekstra 5-2 en 6-0; 7. André van Dellen, Pieter Jan Plat en Jurrit Osinga – 8. Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra 2-5 en 4-6; 9. Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar – 10. Marten Bergsma, Kees van der Schoot en hendrik Kootstra 5-3 en 6-4; Tweede omloop: 2. Auke Boomsma c.s. – 3. Johannes van der Veen c.s. 2-5 en 4-6; 5. Menno van Zwieten c.s. – 8. Gert-Anne van der Bos c.s. 3-5 en 4-6; 9. Tjisse Steenstra c.s. staand nummer; Halve finale: 9. Tjisse Steenstra c.s. – 3. Johannes van der Veen c.s. 5-5 en 6-2; 8. Gert-Anne van der Bos c.s. staand nummer; Finale: 8. Gert-Anne van der Bos c.s. – 9. Tjisse Steenstra c.s. 3-5 en 6-6.   

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juni 18, 2023 20:13
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

  • Liefhebber

    Liefhebber

    15 partoer, it is net best foar Jacob Klaver. Kost een protte tiid foar de club en dan mar een…

    View Article
  • Sjoerd Hofstee

    Sjoerd Hofstee

    Wat niisskjirrich om te lêzen dat ik in tik mei de mûlpûde hawn ha soe. Jan, do en alle oare…

    View Article
  • Hh

    Hh

    Moai stikje Jan , stiet 1 flaterke yn ûs heit Roel Hoekstra is berne yn 1922 dus wie hy 41…

    View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel