Schoolmeisjes kaatsten in Bolsward

Jan Braaksma
By Jan Braaksma mei 14, 2023 19:54

Schoolmeisjes kaatsten in Bolsward

Onder werkelijk schitterende weersomstandigheden kaatsten de KNKB-schoolmeisjes in Bolsward op moederdag (14 mei 2023). Er werd gekaatst in een A- en B-klasse.

Nu zou de A-klasse lijst kaatsen, want dat stond op de site. Doch ’s-morgens hoorden we dat er poule werd gekaatst. De hele planning in de war. 

A-klasse (8 parturen)

De winnaars van de poules kaatsten de finale en degenen die als tweede eindigden kaatsten om de 3e prijs of niks. Dat poulekaatsen niet zaligmakend is bleek vandaag maar weer eens. Twee potjes waren om ‘des keizers baard’ en dat bleek ook wel gezien de inzet van de speelsters van die partijen.

Om de derde prijs kaatsten Fenna Cuperus en Jeldou Koopmans tegen Wieke Schaap (Turns) en Minke Tjalsma (Bolsward). Laatst genoemden wonnen de partij met duidelijke cijfers (5-2en 6-0).

De finale ging tussen Hendrika Stegenga (Balk) en Manouk Scharringa (Dronryp) tegen Tessa Westra (Bolsward) en Rikst Grijpstra (Feinsum). Vermeldenswaard is dat dat Tessa was ingevallen voor Rianne van der Walt. Het partuur Westra was uitgekaatst zodat de finale met 5-1 en 6-4 werd gewonnen door Stegenga en Scharringa.

B-klasse (16 parturen)

De verliezersronde in de klasse werd een prooi voor Marit Steigenga (Exmorra) en Klaske Gaastra (Kubaard).

In de winnaarsronde waren er derde prijzen voor Jildou Sterk (Sint-Anne) met Sam van der Marel (Jelsum) en Rens Bos (Wommels) en Michelle Sijtsma (Wetzens).

De finale ging tussen Maren de Vries (Balk) met Rianne Osinga (Ingelum) en Ilse van der Galiën (Stiens) met Amber Goedbloed (Turns). Laatstgenoemden wonnen met duidelijke cijfers (5-1 6-4).

Tot slot nog deze opmerking. Eentje was niet bij de prijsuitdeling aanwezig en had zich niet afgemeld. Moederdag is geen reden. Zij mag blij zijn dat ze niet op rapport is gegaan. Wel is de prijs niet uitgereikt. (Bijdrage Lammert Leeuwen).

 

Jan Braaksma
By Jan Braaksma mei 14, 2023 19:54
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • PIeter Breuker

  PIeter Breuker

  Van Tuinen syn stikje oer Johannes Brandsma freget om nuansearring en taljochting en dan foaral oangeande dit stikje: 'De titel…

  View Article
 • Aha

  Aha

  Rare vergelijking. Kaatsen is een teamsport. Als bij voetbal bijvoorbeeld een speler in de WKfinale uitvalt wordt hij toch wereldkampioen.…

  View Article
 • Leendert van Wieren

  Leendert van Wieren

  Hallo Jan Toch even een reactie op Kweapraat 20. Ondergetekende vertelde bij de prijsuitreiking in Marsum, dat Teake er weer…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel