Partuur Ilse Tuinenga wint in Jorwert

Jan Braaksma
By Jan Braaksma mei 29, 2023 07:47

Partuur Ilse Tuinenga wint in Jorwert

Ilse Tuinenga, Lotte Delgrosso en Anna Dieuwke Dijkstra zijn zondag in Jorwert winnaar geworden van de traditionele d.e.l. – wedstrijd voor de dames hoofdklasse. In de finale werd met 5-3 en 6-4 gewonnen van Roelie Kroondijk, Corrie Kroondijk en Sjanet Wijnia. Op die stand wist Sjanet de kaats niet te passeren. Hoewel de uitslag misschien minder doet vermoeden was het een stevig potje waarin het viermaal zes gelijk werd en waar in de eersten eerlijk werden verdeeld. Ook in punten ontliepen de parturen elkaar maar weinig. 60 voor de winnaar en 50 voor de verliezer. Via een snelle 3-0 werden de bordjes om en om verdeeld. Voorbij slaan van de kaats op 5-2 en 6-6 door Corrie Kroondijk leek de partij nog te lengen maar op 5-3 en 6-4 was Sjanet Wijnia niet bij machte om de kaats te passeren.

Het winnende drietal bereikte de finale via zeges op Anna Ennema, Anne Monfils en Marije Hellinga (5-3 en 6-2). De halve finale tegen Wybrig Bakker, Jeska Terpstra en Marrit Zeinstra was van ander kaliber. Een partij waarin het zesmaal zes gelijk werd en waar trio Ilse Tuinenga pas na twee spel gelijk kon doorbreken. Beide malen gebeurde dat door middel van de opslag van Ilse Tuinenga. Zowel op 4-4 en 6-4 en 5-4 en 6-6 plaatste zij een zitbal.

De premiewinnaar bereikte de finale via zeges op onder meer Annet de Haan, Mintje Meintema en Gerde Lycklama à Nijeholt (5-3 en 6-2) en Amarins de Groot, Larissa Smink en Jennie Terpstra (5-2 en 6-2). 

Het derde geld was voor Wybrig Bakker, Jeska Terpstra en Marrit Zeinstra via een 5-4 en 6-2 zege op Amarins de Groot, Larissa Smink en Jennie Terpstra. 

Jan Braaksma
By Jan Braaksma mei 29, 2023 07:47
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Dirk Lei

  Dirk Lei

  Klaas Thomas is de naam van de kaatsvereniging van Anjum. Kaatsvereniging van Paesens-Moddergat heet Thomas Prins

  View Article
 • Liefhebber

  Liefhebber

  15 partoer, it is net best foar Jacob Klaver. Kost een protte tiid foar de club en dan mar een…

  View Article
 • Sjoerd Hofstee

  Sjoerd Hofstee

  Wat niisskjirrich om te lêzen dat ik in tik mei de mûlpûde hawn ha soe. Jan, do en alle oare…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel