Gert-Anne van der Bos prolongeert koningschap

Jan Braaksma
By Jan Braaksma september 11, 2022 18:49

Gert-Anne van der Bos prolongeert koningschap

De laatste vrije formatiewedstrijd van het seizoen 2022 werd een prooi voor de oranje brigade van Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra door in de finale met 5-1 en 6-4 te winnen van de grote concurrent Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar die zondag in Marsum voortdurend achter de feiten aan liepen. Van der Bos excelleerde aan de opslag en daarmee was de angel uit het perk Hiemstra-Wassenaar die geen raad wisten met de verwoestende opslag van Van der Bos. Triemstra stond aan de basis van het succes door op zes gelijk fraai boven te slaan. Niet passeren van de kaats door dezelfde Triemstra op 1-0 en 4-6 bracht de balans weer in evenwicht maar daarna kwam men er feitelijk niet meer aan te pas. Via 6-4 en 6-2 liep trio Van der Bos uit naar een 3-1 voorsprong. Bij 3-1 en 6-6 waren er nog kansen voor Steenstra c.s. maar de misser van de opslager gooide de deur naar een nieuwe zege bijna al in het slot. Op 4-1 en 6-4 passeerde Triemstra in tweede instantie de kaats. Bij de stand 5-1 en 2-4 moest Taeke Triemstra zich laten vervangen omdat een ernstige enkelblessure verder kaatsen onmogelijk maakte. Te elfder ure werd hendrik Kootstra nog even opgetrommeld maar zijn aanwezigheid duurde slechts drie minuten waarin Zijlstra (kwaad uit Hiemstra) en Van der Bos met geplaatste opslag de laatste vier punten binnen haalde. Bij de prijs uitreiking werd er gesproken van drie punten voor Van der Bos en Zijlstra en twee punten voor Triemstra maar dat in beneden de waarheid want daarvoor was de aanwezigheid van Kootstra te kort. Net als met de blessure van Drent in Makkum maakte zijn vervanger Kees van der Schoot toen ook de laatste twee eersten vol maar de punt was voor Drent. 

De zege in Marsum was een terechte zege voor trio Van der Bos die na twee nipte nederlagen beide malen 5-5 en 6-6 nu de puntjes weer op de i zetten. Zowel aan de opslag als in het perk was men een klasse beter dan het teleurstellende optreden van de PC-winnaar. Vooral achterinse Hans Wassenaar was niet bestand tegen het geweld van Van der Bos. 

Het winnende partuur zat mooi in de lijst en na een vlotte winst op Marten Bergsma, Hendrik Kootstra en Menno van Zwieten 5-1en 6-6 volgde een staand nummer en vervolgens wachtte in de halve finale het partuur van Auke Boomsma, Hessel Postma en Tsjerk Elsinga. Dat was het verhaal van de kat en de muis. Triemstra en Zijlstra tikten tien ballen over de bovenlijn waarvan die van Zijlstra op 1-0 en 6-6 wel een hele dure was. De rest werd opgeknapt door van der Bos die zich heerlijk kon uitleven aan de opslag. Op 5-1 en 6-0 was zijn vierde zitbal genoeg voor een plaats in de finale. 

De premiewinnaar had ook een mooi lot en werd niet lastig gevallen door formaties die voor elke grasspriet wilden knokken. Trio Youri de Groot c.s. kreeg een spel (5-2 en 6-6) en de formatie van Patrick van Dellen wist zich geen raad met de snelle opslag van Steenstra (5-2 en 6-4). 

Auke Boomsma c.s. wist op de valreep nog in de prijzen te kaatsen op vrije formatie wedstrijden in de hoofdklasse. Voor Hessel Postma lag het iets anders maar voor Boomsma en Elsinga waren dit de eerste punten van het jaar. 

Dat Van der Bos uitgeroepen werd tot koning van de partij was een vanzelfsprekend. Hij stak er met kop en schouders boven uit!   

Cijfers Marsum. Eerste omloop: 1. Auke Boomsma Morra, Hessel Postma Winsum en Tsjerk Elsinga Dronryp – 2. Johannes van der Veen Pietersbierum, Jorn Lars van Beem Dronryp en Rick Minnesma Dronryp 5-5 en 6-2; 3. Peter van Zuiden Bolsward, Kevin Jordi Hiemstra Leeuwarden en Rink Sterk Sint Annaparochie (ingevallen voor Gerben de Boer Gaast) – 4. Haye Jan Nicolay Britsum, Gabe-Jan van Popta Lollum en Pieter Jan Leijenaar Exmorra 5-4 en 6-6; 5. Youri de Groot Menaam, Allard Hoekstra Franeker en Laas Pieter van Straten Feinsum – 6. Tjisse Steenstra Bitgummole, Renze Hiemstra Deinum en Hans Wassenaar Bitgummole 2-5 en 6-6; 7. Patrick van Dellen Berltsum, Thomas Dijkstra Berltsum en Steven Koster Tzum – 8. Bauke Triemstra Sint Jacobiparochie, Daniël Iseger Leeuwarden en Patrick Scheepstra Franeker 5-5 en 6-2; 9. Gert-Anne van der Bos Mantgum, Taeke Triemstra Sint Jacobiparochie en Erwin Zijlstra Easterlittens – 10. Marten Bergsma Minnertsga, Hendrik Kootstra Minnertsga en Menno van Zwieten Heerenveen 5-1 en 6-6; Tweede omloop: 1. Auke Boomsma c.s. – 3. Peter van Zuiden c.s. 5-5 en 6-4; 6. Tjisse Steenstra c.s. – 7. Patrick van Dellen c.s. 5-2 en 6-4; 9. Gert-Anne van der Bos c.s. staand nummer; Halve finale: 9. Gert-Anne van der Bos c.s. – 1. Auke Boomsma c.s. 5-1 en 6-0; 6. Tjisse Steenstra c.s. staand nummer; Finale: 6. Tjisse Steenstra c.s. – 9. Gert-Anne van der Bos c.s. 1-5 en 4-6.

  

Jan Braaksma
By Jan Braaksma september 11, 2022 18:49
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Liefhebber

  Liefhebber

  15 partoer, it is net best foar Jacob Klaver. Kost een protte tiid foar de club en dan mar een…

  View Article
 • Sjoerd Hofstee

  Sjoerd Hofstee

  Wat niisskjirrich om te lêzen dat ik in tik mei de mûlpûde hawn ha soe. Jan, do en alle oare…

  View Article
 • Hh

  Hh

  Moai stikje Jan , stiet 1 flaterke yn ûs heit Roel Hoekstra is berne yn 1922 dus wie hy 41…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel