Trio Tjisse Steenstra wint teleurstellende generale in Arum

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juli 31, 2022 19:59

Trio Tjisse Steenstra wint teleurstellende generale in Arum

Het is te hopen dat de PC meer vuurwerk brengt dan de hoofdklassenpartij in een regenachtig Arum. De zege was dan wel verdient voor Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar dat in de finale de formatie van Enno Kingma, Kees van der Schoot en Menno van Zwieten van het kastje naar de muur stuurde (5-1 en 6-0) maar dat was het dan ook. Een zwaar gehandicapt trio Tjisse Steenstra waar Hans Wassenaar voor spek en bonen mee deed was oppermachtig in alle geledingen van het spel. Steenstra ging voorop in de strijd en pakte in zijn eentje meer dan de helft van de gemaakte punten. Hiemstra was een goede luitenant en pakte op de goede momenten de punten. Wassenaar was vanaf de halve finale balkeerder maar dat mocht de pret niet drukken. Ook zonder zijn inbreng kwam de winst nooit in gevaar. De finale tegen Enno Kingma c.s. duurde wel geteld twee eersten toen was het gelijk gedaan met de nog bestaande illusies. Via tweemaal 6-4 eenmaal 6-6 en eenmaal 6-2 en 6-0 was de klus in ruim 35 minuten geklaard. Er gebeurde verder weinig tot niets op het veld waar de muziek uit de feesttent meer toeschouwers trok. Op 5-1 en 6-0 miste Menno van Zwieten voor de vierde maal het perk. Het lag niet aan de opslag maar trio Enno Kingma kwam gewoon slagkracht te kort. Opslager en achterinse Tjisse Steenstra kreeg als extra de koningsprijs overhandigd. 

Via snelle zeges op onder meer Auke Boomsma c.s. (5-1 en 6-0) en Gert-Anne van der Bos c.s. (5-3 en 6-4) werd in de halve finale afgerekend met Marten Bergsma, Hijlke Bruinsma en Hendrik Kootstra. Het was een draak van een partij waarin het buiten slaan gelijke tred hield met de vallende regendruppels. Ondanks de tien missers van Renze Hiemstra werd er toch nog met 5-4 en 6-2 vrij gemakkelijk gewonnen.

Enno Kingma c.s. bereikte via zeges op Remmelt Bouma c.s. (5-4 en 6-6) Bauke Triemstra c.s. (5-1 en 6-2) de finale. Het derde geld was voor trio Marten Bergsma c.s. door een 5-5 en 6-6 zege op de vaste opponent Haije Jan Nicolay c.s. 

Cijfers Arum. Eerste omloop: 1. Tjisse Steenstra Bitgummole, Renze Hiemstra Deinum en Hans Wassenaar Bitgummole – 2. Auke Boomsma Morra, Hessel Postma Winsum en Tsjerk Elsinga Dronryp 5-1 en 6-0. 3. Johannes van der Veen Pietersbierum, Jorn Lars van Beem Dronryp en Rick Minnesma Dronryp – 4. Gert-Anne van der Bos Mantgum, Taeke Triemstra Sint Jacobiparochie en Erwin Zijlstra Easterlittens 5-5 en 0-6; 5. Remmelt Bouma Weidum, Bauke Dijkstra Easterein en Evert Pieter Tolsma Winsum – 6. Enno Kingma Leeuwarden, Kees van der Schoot Sexbierum en Menno van Zwieten Heerenveen 4-5 en 6-6; 7. Bauke Triemstra Sint Jacobiparochie, Daniël Iseger Leeuwarden en Patrick Scheepstra Franeker – 8. Patrick van Dellen Berltsum, Thomas Dijkstra Berltsum en Steven Koster Tzum 5-2 en 6-6; 9. Haye Jan Nicolay Britsum, Gabe-Jan van Popta Lollum en Pieter Jan Leijenaar Exmorra – 10. Marten Bergsma Minnertsga, Hijlke Bruinsma Minnertsga en Hendrik Kootstra Minnertsga 5-5 en 6-6 (Marten Bergsma c.s. wint); Tweede omloop: 1. Tjisse Steenstra c.s. – 4. Gert-Anne van der Bos c.s. 5-3 en 6-4; 6. Enno Kingma c.s. – 7. Bauke Triemstra c.s. 5-1 en 6-2; 10. Martne Bergsma c.s. staand nummer; Halve finale: 10. Marten Bergsma c.s. – 1. Tjisse Steenstra c.s. 4-5 en 2-6; 6. Enno Kingma c.s. staand nummer; Finale: 6. Enno Kingma c.s. – 1. Tjisse Steenstra c.s. 1-5 en 0-6.

 

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juli 31, 2022 19:59
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Ada

  Ada

  Beste schrijver van deze column, misschien de volgende wedstrijd een beetje genieten van al dat kaatsvolk dat op de been…

  View Article
 • Johan van Seijst

  Johan van Seijst

  Harlingen een genot om daar te mogen kaatsen !!

  View Article
 • Sytse Keizer

  Sytse Keizer

  Sterkte Sjoerd met dyn herstel!

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel