Gouden ballenpartij voor KNKB-schoolmeisjes in Bolsward

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juli 24, 2022 19:07

Gouden ballenpartij voor KNKB-schoolmeisjes in Bolsward

Zondag 24 juli 2022. De gouden-ballenpartij in Bolsward. Een kaatswedstrijd op KNKB-niveau in een A- en B-klasse. Zowel in de A-klasse als bij de B’s was de eerste prijs voor het winnende partuur een gouden kaatsbal. De overige prijzen waren HEMA-bonnen. ’t Oordje was weer zonovergoten. Bij de A’s 4 parturen op de lijst en bij de B’s 12. De A-klasse kaatste in een poule en de B-klasse kaatste een `normale´ lijst.

A-klasse:

Na twee wedstrijden in de poule waren er twee parturen die beide wedstrijden hadden gewonnen. Het waren Jeldou Koopmans en Martsen van der Goot en het partuur met Sophie Kroondijk en Britt Joustra. Partuur Kroondijk won de laatste wedstrijd met 5-2 en 6-4 en kwamen zo op 21 punten. Ja en wat er met partuur Koopmans aan de hand was zal wel altijd onbekend blijven. Met de cijfers 5-1 en 6-6 gingen zij naar de speeltuin toe. Toch bleek dat ene eerst nog heel belangrijk. Nipt kwam de tweede prijs in handen van Koopmans ca. met 15 punten. Dat was één puntje meer dan Brecht Renema en Lisanne Venema. De gouden-ballen gingen dus naar Sint-Anne en Lollum.

Prijswinnaars:

1ste prijs  Sophie Kroondijk (Sint-Anne) en Britt Joustra (Lollum). 2de prijs Jeldou Koopmans (Lollum) en Martsen van der Goot (Goënga).

B-klasse:

In de finale kaatsten Maud van der Veen en Fenna Hoekstra tegen Aniek Koopmans en Ilja Wijtsma. De laatst genoemden wonnen deze partij met 5-4 en 6-2. De gouden-ballen in de B-klasse gingen dus naar Witmarsum en Jirnsum. De winnaressen waren in de halve finale via een 5-2 en 6-4 overwinning op Aniek Koopmans en Ilja Wijtsma in de finale gekomen. Op de tweede lijst waren de eerste prijs winnaars veel te sterk voor Rianne Osinga en Nathalie Andringa getuige de 5-1 6-2 overwinning. De premiewinnaars kwamen via een staand nummer in de finale. In de tweede omloop waren zij te sterk voor Minke Tjalsma en Michelle Sijtsma (5-3 6-6). 

Prijswinnaars:

1ste prijs  Aniek Koopmans (Witmarsum) en Ilja Wijtsma (Jirnsum). 2de prijs Maud van der Veen (Arum) en Fenna Hoekstra (Sint-Anne). 3de prijs Rikst Baarda (Britswerd) en Elina Schotanus (Harich).

 

 

 

 

 

 

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juli 24, 2022 19:07
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Aha

  Aha

  Rare vergelijking. Kaatsen is een teamsport. Als bij voetbal bijvoorbeeld een speler in de WKfinale uitvalt wordt hij toch wereldkampioen.…

  View Article
 • Leendert van Wieren

  Leendert van Wieren

  Hallo Jan Toch even een reactie op Kweapraat 20. Ondergetekende vertelde bij de prijsuitreiking in Marsum, dat Teake er weer…

  View Article
 • Wuboma

  Wuboma

  As in sporter net de einstreap hellet, dan kin hy dochs ek net winne? In hurddraver dy't fier foarleit, mar…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel