Manon Scheepstra maakt in Wommels het verschil

Jan Braaksma
By Jan Braaksma augustus 15, 2020 17:13

Manon Scheepstra maakt in Wommels het verschil

Het kostte bloed zweet en tranen en een uitbrander van coach Peter Tolsma maar toen kwam dan ook nog het besef dat de formatie van Nynke Sijbrandij, Manon Scheepstra en Marrit Zeinstra aan een heilloze weg bezig was tegen Ilse Tuinenga, Margriet Bakker en Sjanet Wijnia als men zo doorgaan zou met het ondoordachte kaatsen wat men tot 3-0 en 6-4 had gedaan. Opslager Ilse Tuinenga nam Manon Scheepstra in het voorperk onder vuur en dat gaf het nodige resultaat. De eerste twee ballen ramde zij dan nog wel over de boven maar daarna was het meer kwaad slaan dan recht uit slaan.

Op 6-6 mepte Margriet Bakker boven en op 1-0 en 6-4 miste Nynke Sijbrandij het perk. Op 2-0 en 4-4 sloeg Marrit Zeinstra boven maar daarna ramde Manon Scheepstra tweemaal een bal over de kwaadlijn en de schade liep verder op naar een 3-0 en 6-4 achterstand. Het water stond het huizenhoge favorite trio aan de lippen. Tijd dus voor verbaal geweld van de coach Peter Tolsma. Dat de dames toch nog kunnen luisteren bleek goed een kwartier later. Sijbrandij werd de eerste opslag ontnomen en Scheepstra wist met haar opslag het perk Bakker en Wijnia helemaal te ontregelen.

Na de zitbal van Manon op 3-0 en 6-4 volgde een van haar zeven bovenslagen. Na de 3 om 1 was het dweilen met de kraan open voor Ilse Tuinenga c.s. Ilse werd buiten spel gezet en Margriet Bakker werd in het voorperk lek gestoken door de priemende opslag van Scheepstra. Van 3 om 1 werd het binnen een kwartier 5 om 3 voor Nynke Sijbrandij c.s. met slechts vier punten tegen. Het was een one man show van Manon Scheepstra.

Via 5 om 3 werd het nog 5 om 4 maar daarna leidde Ilse Tuinenga de nederlaag in met twee van de vier afzwaaiers. Op 5-4 en 6-4 tekende Scheepstra via een bovenslag voor het slot akkoord.Het verschil zat hem vooral in het presteren van Manon Scheepstra die bijna de helft van alle punten op haar naam schreef.

De zege in de finale was ook het enige wapenfeit van de winnende formatie. Zowel in de eerste ronde als in de halve finale waren het klusjes van 5-1 en 6-4 en 5-0 en 6-6. Bij de laatste confrontatie viel Sandra Hofstra uit met kwetsuur aan de knie. Op het eerste gezicht leek er de nodige schade te zijn aangericht.

De premiewinnaar moest iets dieper gaan. Dat was nog niet het geval in omloop een toen trainingsgenoot Sietske Okkema c.s, op een eerst bleef staan (5-1 en 6-2). De halve finale tegen Anna-Brecht Bruinsma c.s. piepte en kraakte maar op 5-5 en 6-6 had Ilse Tuinenga toch nog de juiste voortzetting en dat na een riante 5-2 voorsprong.

Het derde geld was voor Roelie Kroondijk c.s. dat in een taaie partij met 5-4 en 6-0 wist te winnen van trio Anna-Brecht Bruinsma c.s. ondanks de meer dan twee handen volle missers van opslager Roelie Kroondijk. 

Cijfers Wommels: 1. Sietske Okkema, Jeska Terpstra en Martzen Deinum  – 2. Ilse Tuinenga, Margriet Bakker en Sjanet Wijnia 1-5 en 2-6; 3. Anna-Brecht Bruinsma, Anne Monfils en Marte Altenburg – 4. Serena Hovenga, Amarins de Groot en Aluca Bouma 5-2 en 6-4; 5. Roelie Kroondijk, Klasine Huistra en Jennie Terpstra – 6. Annet de Haan, Lotte Delgrosso en Annelien Broersma 5-4 en 6-6; 7. Nynke Sijbrandij, Manon Scheepstra en Marrit Zeinstra -8. Tineke Dijkstra, Sandra Hofstra en Louise Krol 5-1 en 6-4; Halve finale: 2. Ilse Tuinenga – 3. Anna-Brecht Bruinsma c.s. 5-5 en 6-6 (Ilse Tuinenga c.s. wint); 5. Roelie Kroondijk c.s. – 7. Nynke Sijbrandij c.s. 0-5 en 6-6; Om de derde prijs: 3. Anna-brecht Bruinsma c.s. – 5. Roelie Kroondijk c.s. 4-5 en 0-6; Finale: 2. Ilse Tuinengas c.s. 7. Nynke Sijbrandij c.s. 4-5 en 4-6.

Jan Braaksma
By Jan Braaksma augustus 15, 2020 17:13
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Huzumer

  Huzumer

  De krans voor Herrema was in Tzummarum!!!!

  View Article
 • Johan

  Johan

  Koos alsnog lokwinske met je benoeming als voorzitter., Johan van Seijst

  View Article
 • Ada

  Ada

  Beste schrijver van deze column, misschien de volgende wedstrijd een beetje genieten van al dat kaatsvolk dat op de been…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel