Marten Bergsma, Dylan Drent en Erwin Zijlstra winnen in Wommels

Jan Braaksma
By Jan Braaksma mei 22, 2022 18:22

Marten Bergsma, Dylan Drent en Erwin Zijlstra winnen in Wommels

De twee parturen die op papier het sterkst waren haalden op de door-elkaar-loten hoofdklasse partij voor de heren in Wommels ook daadwerkelijk de finale. Marten Bergsma, Dylan Drent en Erwin Zijlstra wonnen daarin met klein verschil van Tjisse Steenstra, Taeke Triemstra en Hendrik Kootstra. Op 5 -5 en 6-4 sloeg Marten Bergsma zijn partuur in de kransen door de bal tot in het perk te retourneren.

Het kleine plukje publiek was tot aan de finale niet bepaald verwend. Veel eenzijdige partijen en veel te veel buitenslagen maakten het geheel tot een ‘grimerij’. De finale maakte wat dat betreft nog wel wat goed want de eindstrijd was van een goed niveau. Steenstra en Bergsma sloegen goed op en er waren meer boven- dan buitenslagen. Het partuur van Tjisse Steenstra kwam met een spel om niks voor te staan. De bovenslag van Dylan Drent op 6-6 was een belangrijke. Boven van Erwin Zijlstra op 6-0 hield twee spel gelijk in. Vooral door sterk opslagwerk van Marten Bergsma pakte zijn partuur een 3 om 2 voorsprong. Die voorsprong werd verder uitgebreid toen Erwin Zijlstra de bal op 6-6 tot in het perk retourneerde. Het passeren van de kaats door Taeke Triemstra op 6-6 en een zitbal van Tjisse Steenstra op 6-4 betekende evenwicht aan de telegraaf. Een kwaadslag van Triemstra op 6-4 en het niet passeren van de kaats door Drent op 6-0 betekende vijf eersten gelijk. De partij verdiende een 5-5 en 6-6 eindstand maar die kwam er net niet. Op 5-5 en 4-4 plaatste Marten Bergsma een zitbal waarna Bergsma de partij definitief in de boeken sloeg door de bal tot in het perk te retourneren.

De latere winnaars leken in de eerste omloop makkelijk te winnen van Jari Visser, René de Haan en Hans Wassenaar door vlot op een 4-1 voorsprong te komen. Hans Wassenaar nam de voorbest opslag over en sloeg in het perk ook goed van zich af met als gevolg een inhaalrace tot vier eersten gelijk. Die inhaalrace leidde niet tot de ultieme beloning want op 5-4 en 6-6 sloeg Erwin Zijlstra boven. Op de tweede lijst was er het staande nummer waarna in de halve finale Remmelt Bouma, Kees van der Schoot en Evert-Pieter Tolsma de tegenstanders waren. Die konden in het begin van de partij bijblijven maar toen Dylan Drent op 3-2 en 6-0 boven sloeg ging het snel. Op 5-2 en 6-0 plaatste Marten Bergsma een zitbal waarmee de finale was bereikt.

Het partuur van Tjisse Steenstra had weinig moeite om Haije-Jan Nicolaij, Jelle Cnossen en Pieter-Jan Leijenaar te verslaan. Op 5-2 en 6-4 was de zitbal van Steenstra voldoende voor de winst. In de tweede omloop maakten Youri de Groot, Renze-Pieter Hiemstra en Menno van Zwieten aan de opslag veel fouten waar hun tegenstanders dat juist niet deden. Op 5-3 en 6-0 miste Menno van Zwieten het perk. Een staand nummer betekende een finaleplaats.

Remmelt Bouma, Kees van der Schoot en Evert-Pieter Tolsma werden derde. In hun eerste partij knoeiden Peter van Zuiden en Kevin-Jordi Hiemstra er aan de opslag er lustig op los. Derde maat Laas-Pieter van Straten kon het verschil ook niet maken. Op 5-2 en 6-2 passeerde Evert-Pieter Tolsma de kaats. De partij in de tweede omloop tegen Gert-Anne van der Bos, Pieter-Jan Plat en Gerben de Boer was een bûkelpartij. Na afloop stond de teller op 26 opslagmissers keurig verdeeld over beide parturen. Bouma en zijn maten pakten een 5 om 3 voorsprong maar zagen de tegenstanders weer langszij komen. Het laatste eerst ging toch nog naar het partuur van Remmelt Bouma toen Gert-Anne van der Bos op 5-5 en 6-4 voor de negende keer buiten sloeg. In de halve finale waren de latere winnaars te sterk.

Cijfers Wommels. Eerste omloop: 1. André van Dellen, Bauke Dijkstra en Thomas van Zuiden – 2. Gert-Anne van der Bos, Pieter-Jan Plat en Gerben de Boer 3-5 en 4-6; 3. Remmelt Bouma, Kees van der Schoot en Evert-Pieter Tolsma – 4. Peter van Zuiden, Kevin-Jordi Hiemstra en Laas-Pieter van Straten 5-2 en 6-2; 5. Paul Dijkstra, Allard Hoekstra en Willem Heeringa – 6. Youri de Groot, Renze-Pieter Hiemstra en Menno van Zwieten 2-5 en 4-6; 7. Haije-Jan Nicolaij, Jelle Cnossen en Pieter-Jan Leijenaar – 8. Tjisse Steenstra, Taeke Triemstra en Hendrik Kootstra 2-5 en 4-6; 9. Jari Visser, René de Haan en Hans Wassenaar – 10. Marten Bergsma, Dylan Drent en Erwin Zijlstra 4-5 en 6-6; Tweede omloop: 2. Gert-Anne van der Bos c.s. – 3. Remmelt Bouma c.s. 5-5 en 4-6; 6. Youri de Groot c.s. – 8. Tjisse Steenstra c.s. 2-5 en 4-6; 10. Marten Bergsma c.s. staand nummer; Halve finale: 10. Marten Bergsma c.s. – 3. Remmelt Bouma c.s. 5-2 en 6-0; 8. Tjisse Steenstra c.s. staand nummer;  Finale: 8. Tjisse Steenstra c.s. – 10. Marten Bergsma c.s. 5-5 en 4-6. (Tekst: Klaas Postma).

 

Jan Braaksma
By Jan Braaksma mei 22, 2022 18:22
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

  • Liefhebber

    Liefhebber

    15 partoer, it is net best foar Jacob Klaver. Kost een protte tiid foar de club en dan mar een…

    View Article
  • Sjoerd Hofstee

    Sjoerd Hofstee

    Wat niisskjirrich om te lêzen dat ik in tik mei de mûlpûde hawn ha soe. Jan, do en alle oare…

    View Article
  • Hh

    Hh

    Moai stikje Jan , stiet 1 flaterke yn ûs heit Roel Hoekstra is berne yn 1922 dus wie hy 41…

    View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel