Lanenkaatsen van 13 tot en met 17 juni 2022

Jan Braaksma
Door Jan Braaksma februari 20, 2022 15:37

Lanenkaatsen van 13 tot en met 17 juni 2022

Nu we al bijna twee jaar in de ban zijn van de coronacrisis, zien we reikhalzend uit naar het Lanenkaatsen dat van 13 tot en met 17 juni op het programma staat en samenvalt met de juni feestweek. Nu het virus nog velen van ons in de greep heeft, zijn we toch weer hoopvol begonnen met de voorbereidingen van de 71e editie van het Lanenkaatsen. Het enige virus waar we nog op willen rekenen is het Lanenvirus. Ondanks verwoede pogingen bleek het de afgelopen 2 jaar niet haalbaar om een veilig Lanenkaatsen op de Lanen te organiseren. Wat zou het toch mooi zijn wanneer we in 2022 nu toch eindelijk weer samen mogen komen voor ons prachtige evenement. Het bestuur en vrijwilligers zijn vol goede moed en enthousiasme op weg naar weer een “normale” Lanenkaatsenweek.

75 jarig jublieum
Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan het 75-jarig jubileum dat we in 2024 willen vieren met elkaar. Onderdeel daarvan is een jubileumboek over 75 jaar Lanenkaatsen met een rijke geschiedenis aan verhalen over de verschillende decennia waarin gekaatst werd. Van zwart wit tot kleur, in beeld en verhaal. Over kaatsers, vrijwilligers, bezoekers, bewoners en andere betrokkenen. Samen met Flevodruk wordt gewerkt aan een luxe multimedia editie wat een must have is voor elke Lanenkaatsenliefhebber. In de komende periode starten we in samenwerking met Clemens van der Zwet, Doede van der Hoek, Wiebe van Dijk, Theo en Niels Outhuijse aan een serie interviews met (oud) kaatsers, keurmeesters en andere betrokkenen door de jaren heen. Het beeldmateriaal zal gekoppeld worden aan jubileumboek. Ook diverse fotograven hebben te kennen gegeven mee te willen werken aan het boek. Ook de fotocollectie van Hein van den Oever (1970-2000) zal een rode draad vormen in combinatie met de mooie verhalen. We hebben zelfs al enkele donaties ontvangen om het boek te kunnen realiseren. Ook geïnteresseerd? Neem contact op via info@lanenkaatsen.nl 

Kortom “We binnen weer los en hoe…”

Tot snel op de Lanen!

Jan Braaksma
Door Jan Braaksma februari 20, 2022 15:37
Schrijf een reactie

Geen Reacties

Nog Geen Reacties!

Laat me Je vertellen een triest verhaal ! Er zijn nog geen reacties, maar U kunt de eerste zijn om een reactie op dit artikel.

Schrijf een reactie
Bekijk opmerkingen

Schrijf een reactie

Uw e-mail adres zal niet worden gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

  • Dirk Lei

    Dirk Lei

    Klaas Thomas is de naam van de kaatsvereniging van Anjum. Kaatsvereniging van Paesens-Moddergat heet Thomas Prins

    Bekijk Artikel
  • Liefhebber

    Liefhebber

    15 partoer, it is net best foar Jacob Klaver. Kost een protte tiid foar de club en dan mar een…

    Bekijk Artikel
  • Sjoerd Hofstee

    Sjoerd Hofstee

    Wat niisskjirrich om te lêzen dat ik in tik mei de mûlpûde hawn ha soe. Jan, do en alle oare…

    Bekijk Artikel

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel