Marten Bergsma koning in Arum

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juli 29, 2021 05:38

Marten Bergsma koning in Arum

Met nog slechts twee wedstrijden op het programma liet de formatie van Marten Bergsma, Dylan Drent en Hendrik Kootstra zien dat de vorm stijgende is. Ging het in Sint Annaparochie nog deerlijk mis een dag later op de fameuze wedstrijd van de 125-jarige vereniging Willem Westra was zijn partuur weer ongenaakbaar. Met zijn vaste maten Dylan Drent en Hendrik Kootstra walste hij in goed veertig minuten over het verrassende partuur van Chris Wassenaar, Gabe-Jan van Popta en Pieter Jan Leijenaar heen. Na driemaal op zes gelijk het eerste te pakken was de fut er bij Chris Wassenaar c.s. volledig uit. Bergsma hield het perk Van Popta en Leijenaar goed onder de duim en bij opslager Chris Wassenaar was het beste er ook af. Op 5-0 en 6-2 plaatste Bergsma zijn zesde zitbal. Dat hij koning van de partij werd was appeltje eitje.

Trio Bergsma zat mooi in de lijst getuige de tweemaal 5-1 en 6-0. Dat trio Peter van Zuiden, Allard Hoekstra en Laas Pieter van Straten op deze wijze het hoofd moesten buigen was een vrij normale zaak maar dat de formatie van Tjisse Steenstra, Renze Pieter Hiemstra en Hans Wassenaar ook zo vernederd werden sprak boekdelen. Bergsma en Kootstra heersten aan de opslag en voorinse Dylan Drent deed Tjisse Steenstra tweemaal pijn door op 6-6 boven te slaan. Nog eenmaal werd het zes gelijk maar op 3-1 en 6-6 miste Steenstra aan de stuit. Dat was de genadeklap voor de formatie. Er werd dan wel in Stiens en Minnertsga gewonnen maar duidelijk is wel dat opslager Steenstra en ook Wassenaar niet zo kunnen excelleren zoals ze dat bij aanvang van dit verkorte seizoen voor ogen hadden. Steenstra miste zevenmaal en negen bovenslagen om de oren. Een negatieve bijdrage van 32 punten oftewel vier eersten. Geen druk geven op de vijandelijke veste werd hen uiteindelijk fataal.

Premiewinnaar Chris Wassenaar, Gabe-Jan van Popta en Pieter Jan Leijenaar hadden weinig te stellen met André van Dellen, Jouke Bosje en Willem Heeringa. Op 5-1 en 6-2 was het gedaan met de koopman.  Meer strijd was er een ronde verder tegen Haije Jan Nicolay, Jelte Visser en Evert Pieter Tolsma. Wassenaar c.s liep uit naar een 5-2 voorsprong maar pas op 5-4 en 6-0 was er groen licht voor de formatie.

De halve finale tegen Gert-Anne van der Bos c.s. was voer voor psychologen. Trio Van der Bos rende in hoog tempo naar en 3-1 en 6-2 en 4-1 leek slechts een kwestie van tijd. Maar het gepraat van Chris Wassenaar richting opslager Gert-Anne van der Bos had succes. Zo miste de opslager uit Mantgum tweemaal op zes gelijk en op 3-3 en 6-6 sloeg Gabe-Jan van Popta de bal over de boven. Van der Bos was volledig de weg kwijt en miste vervolgens op 4-3 en 6-4 en op 5-3 en 6-0. Dat een ervaren duo als Gert-Anne van der Bos en Taeke Triemstra zich zo laten inpakken door Chris Wassenaar maag enige verbazing wekken. Van der Bos is daar gevoelig voor en was het niet een idee om Erwin Zijlstra even bij 3-1 en 6-4 de opslag te geven. Tactisch is er bij de formatie nog veel winst te boeken.

Voor trio Gert-Anne van der Bos resteerde aldus de kleine premie door een simpele zege op het duo Enno Kingma en Menno van Zwieten. Vaste maat Kees van der Schoot was afwezig wegens corona perikelen.

Cijfers Arum. Eerste omloop: 1. André van Dellen, Jouke Bosje en Willem Heeringa – 2. Chris Wassenaar, Gabe Jan van Popta en Pieter-Jan Leijenaar 1-5 en 2-6; 3. Haije Jan Nicolay, Jelte Visser en Evert Pieter Tolsma – 4. Remmelt Bouma, Bauke Dijkstra en Thomas van Zuiden 5-4 en 6-4; 5. Marten Bergsma, Dylan Drent en Hendrik Kootstra – 6. Peter van Zuiden, Allard Hoekstra en Laas Pieter van Straten 5-1 en 6-0; 7. Youri de Groot, Hendrik Jan van der Velde en Jelte-Pieter Dijkstra – 8. Tjisse Steenstra,Renze Hiemstra en Hans Wassenaar 2-5 en 4-6; 9. Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra – 10. Enno Kingma, Kees van der Schoot (corona perikelen) en Menno van Zwieten 5-0 en 6-4.Tweede omloop: 2. Chris Wassenaar c.s. – 3. Haije Jan Nicolay c.s. 5-4 en 6-0; 5. Marten Bergsma c.s. – 8. Tjisse Steenstra c.s. 5-1 en 6-0; 9. Gert-Anne van der Bos c.s. staand nummer; Halve finale: 9. Gert-Anne van der Bos c.s. – 2. Chris Wassenaar c.s. 3-5 en 0-6; 5. Marten Bergsma c.s. – 2. Chris Wassenaar 5-0 en 6-2.

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juli 29, 2021 05:38
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • PIeter Breuker

  PIeter Breuker

  Van Tuinen syn stikje oer Johannes Brandsma freget om nuansearring en taljochting en dan foaral oangeande dit stikje: 'De titel…

  View Article
 • Aha

  Aha

  Rare vergelijking. Kaatsen is een teamsport. Als bij voetbal bijvoorbeeld een speler in de WKfinale uitvalt wordt hij toch wereldkampioen.…

  View Article
 • Leendert van Wieren

  Leendert van Wieren

  Hallo Jan Toch even een reactie op Kweapraat 20. Ondergetekende vertelde bij de prijsuitreiking in Marsum, dat Teake er weer…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel