Bauke Triemstra koning op ’t Keechje

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juni 27, 2021 09:54

Bauke Triemstra koning op ’t Keechje

De eerste heren hoofdklasse partij van het seizoen in Holwerd is gewonnen door Bauke Triemstra, Dylan Drent en Hans Wassenaar. In de finale op ’t Keechje werd het partuur van Tjisse Steenstra, Allard Hoekstra en Erwin Zijlstra verslagen. Bauke Triemstra werd tot koning uitgeroepen en dat was terecht. Triemstra zorgde de hele dag zowel aan de opslag als in het tussenspel voor belangrijke punten. Trio Triemstra kende in de finale een pikstart. Met maar tien punten tegen stond men in een oogwenk met 3-0 voor. Allard Hoekstra raakte geen bal fatsoenlijk en stond zijn plek in het voorperk af aan Tjisse Steenstra. Helpen deed dat niet want via 6-2 en 6-0 werd het 5-0. Niet passeren van de kaats door Hans Wassenaar op 6-6 en een bovenslag van Tjisse Steenstra op 2-6 betekende 5-2. Het werd voor de tweede keer in de partij 6-6 en toen was Vrouwe Fortuna op de hand van Triemstra en zijn maten. Hans Wassenaar sloeg uit, Erwin Zijlstra stond voor de kaats om de bal te keren, deed dat ook maar hij zag tot zijn ontzetting dat de bal onder zijn vingers doorglipte waardoor de kaats nipt werd gepasseerd.

Het partuur van Bauke Triemstra had in de eerste omloop heel wat te stellen met het partuur van Marten Bergsma, Pieter Jan Plat en Evert Pieter Tolsma. Bergsma en zijn maten hingen lang aan het elastiek maar verloren uiteindelijk op 5-4 en 6-0 toen Hans Wassenaar de kaats voorbij sloeg. In de tweede omloop waren Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Patrick Scheepstra de opponenten. Tot 3-2 zat er weinig verschil tussen maar een zitbal van Bauke Triemstra op 6-4 en kwaad uit van Patrick Scheepstra op 6-6 betekende 5-2. Van der Bos en zijn maten pakten nog wel een bordje maar op 5-3 en 6-2 viel het doek toen Patrick Scheepstra de bal kwaad uitsloeg. In de halve finale pakte partuur Triemstra een 5-2 voorsprong tegen Haije Jan Nicolaij, Pieter Jan Plat en Menno van Zwieten. Door fouten aan de opslag werd het nog 5-4 maar een opslagmisser van Haije Jan Nicolaij op 6-4 deed zijn partuur de das om.

Tjisse Steenstra en zijn maten hadden in de eerste omloop geen kind aan Remmelt Bouma, Hyltje Bosma en Laas Pieter van Straten: 5-0 en 6-4. In de tweede omloop was het stuivertje wisselen tegen Enno Kingma, Kees van der Schoot en Pieter Jan Leijenaar. Beide parturen hadden lang uitzicht op de zege die uiteindelijk werd geboekt door Steenstra en zijn maten toen Enno Kingma op 5-4 en 6-4 het perk miste. In de halve finale bleef partuur Steenstra staan.

Haije Jan Nicolaij, Pieter Jan Plat en Menno van Zwieten hadden aan 1 zege genoeg voor het derde geld. Jelle Attema, Sip Jaap Bos en Hendrik Kootstra kregen alleen het eerreddende bordje aan de telegraaf. Op 5-1 en 6-6 was de zitbal van Haije Jan Nicolaij voldoende voor de winst.

Uitslag Holwerd:

 1. Bauke Triemstra (koning), Dylan Drent en Hans Wassenaar.
 2. Tjisse Steenstra, Allard Hoekstra en Erwin Zijlstra.
 3. Haije Jan Nicolaij, Pieter Jan Plat en Menno van Zwieten. (Tekst: Klaas Postma).

1e omloop

 1. M. Bergsma, P.J. Plat, E.P. Tolsma. – 2. B. Triemstra, D. Drent, H. Wassenaar. 4-5 en 0-6.
 2. G.A. v/d Bos, T. Triemstra, P. Scheepstra. – 4. A. Boomsma, S.J. Bos, S. de Jong. 5-0 en 6-4.
 3. E. Kingma, K. v/d Schoot, P.J. Leijenaar. 6. P. van Zuiden (na 3 eersten vervangen door M. Bergsma), R.P. Hiemstra, R. Hoekstra. 5-5 en 6-4.
 4. R. Bouma, H. Bosma, L.P. van Straten. 8. T. Steenstra, A. Hoekstra, E. Zijlstra. 0-5 en 4-6.
 5. J. Attema, S.J. Bos (bijgeloot), H. Kootstra. 10. H.J. Nicolaij, P.J. Plat (bijgeloot), M. van Zwieten. 1-5 en 6-6.

2e omloop

 1. Bergsma c.s. 3. v/d Bos c.s. 5-3 en 6-2.
 2. Kingma c.s. 8. Steenstra c.s. 4-5 en 4-6.
 3. Nicolaij c.s. staand nummer.

Halve finale

 1. Nicolaij c.s. 2. Triemstra c.s. 4-5 en 4-6.
 2. Steenstra c.s. staand nummer.

Finale

 1. Steenstra c.s. 2. Triemstra c.s. 2-5 en 6-6.
Jan Braaksma
By Jan Braaksma juni 27, 2021 09:54
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Ada

  Ada

  Beste schrijver van deze column, misschien de volgende wedstrijd een beetje genieten van al dat kaatsvolk dat op de been…

  View Article
 • Johan van Seijst

  Johan van Seijst

  Harlingen een genot om daar te mogen kaatsen !!

  View Article
 • Sytse Keizer

  Sytse Keizer

  Sterkte Sjoerd met dyn herstel!

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel