Trio Nynke Sijbrandij oppermachtig in regenachtig Huizum

Jan Braaksma
By Jan Braaksma augustus 30, 2020 19:30

Trio Nynke Sijbrandij oppermachtig in regenachtig Huizum

Ze, het partuur van Nynke Sijbrandij, Manon Scheepstra en Marrit Zeinstra, waren het pad even kwijt maar in Huizum kon de vlag weer in top. In de finale werd de formatie van Tineke Dijkstra, Marte Altenburg en Louise Krol in snel tempo aan de kant gezet. De slag op 2-0 en 6-6 bepaalde het verder verloop van de partij. Op 5-0 en 6-6 konden de dames een droge kleedkamer opzoeken.

Manon Scheepstra werd koningin van de partij.

In aanloop naar de finale het gebruikelijke werk. Anne Berber Zeinstra c.s. moest het doen met een spel en het jeugdige trio van Wybrich Bakker kan bogen op het feit dat zij tot de helft kwamen. Op 5-3 en 6-4 kwam echter ook aan hun verhaal een einde.

Premiewinnaar Tineke Dijkstra c.s. had haar kruit in de halve finale helemaal opgebruikt. Het op papier zo sterke partuur van Ilse Tuinenga kon in het perk geen vuist maken. Sjanet Wijnia betaalde de tol voor een zwaar volleybal programma. Opslager Ilse Tuinenga deed er van alles aan maar het was het bekenmde verhaal van het Vrouwtje van Stavoren. Wat Ilse binnen haalde werd door zwak kaatsen van Sjanet weer overboord gegooid. Op 5-4 en 6-0 was het een gelopen koers.

In de strijd om het derde geld moest er stevig gebuffeld worden voor het het kanspartuur. Wybrich Bakker c.s. vochten als jonge leeuwinnen maar moesten toch op 5-4 en 6-6 ‘belies jaan’.

Cijfers Huizum: 1. Nynke Sijbrandij, Manon Scheepstra en Marrit Zeinstra – 2. Anna-Berber Zeinstra, Anne Monfils en Harmke Siegersma 5-2 en 6-2; 3. Wybrich Bakker, Corrie Kroondijk en Fiera de Vries – 4. Sietske Okkema, Jeska Terpstra en Martzen Deinum 5-1 en 6-2; 5.  Tineke Dijkstra, Marte Altenburg en Louise Krol- 6. Roelie Kroondijk, Klasine Huistra en Jennie Terpstra 5-1 en 6-2; 7. Serena Hovenga, Amarins de Groot en Aluca Bouma  – 8. Ilse Tuinenga, Margriet Bakker en Sjanet Wijnia 1-5 en 0-6; Halve finale; 1. Nynke Sijbrandij c.s. – 3. Wybrich Bakker c.s. 5-3 en 6-4; 5. Tineke Dijkstra c.s. – 8. Ilse Tuinenga c.s.  5-4 en 6-0; Om de derde prijs: 3. Wybrich Bakker c.s. – 8. Ilse Tuinenga c.s. 4-5 en 6-6; Finale: 1. Nynke Sijbrandij c.s. – 5. Tineke Dijkstra c.s. 5-0 en 6-6.

Jan Braaksma
By Jan Braaksma augustus 30, 2020 19:30
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Liefhebber

  Liefhebber

  15 partoer, it is net best foar Jacob Klaver. Kost een protte tiid foar de club en dan mar een…

  View Article
 • Sjoerd Hofstee

  Sjoerd Hofstee

  Wat niisskjirrich om te lêzen dat ik in tik mei de mûlpûde hawn ha soe. Jan, do en alle oare…

  View Article
 • Hh

  Hh

  Moai stikje Jan , stiet 1 flaterke yn ûs heit Roel Hoekstra is berne yn 1922 dus wie hy 41…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel