Ludwig Seerden en Johan de Graaf de twee koningen van de 55+ PC 2020

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juli 25, 2020 16:59

Ludwig Seerden en Johan de Graaf de twee koningen van de 55+ PC 2020

Afgelopen woensdag werd voor alweer de 22e keer de 55+ PC in Balk gekaatst. Normaal gesproken wordt er afzonderlijk in alle drie klassen één koning gekroond maar doordat niemand in de C-klasse drie wedstrijden won, kon er in die klasse geen koningsprijs worden uitgereikt. “De PC kinne je allinnich winne at je trije kear wûn ha” was de logische uitleg van Siep Berkepas, de oprichter van de 55+ PC.

In de C-klasse ging de strijd in de laatste ronde nog tussen Lieuwe Meijer en Anne Sijbesma. Beiden verloren hun derde partij.  Lieuwe Meijer had nog wel twee eersten meer dan Anne en vierde dit met een krans en een waardebon. Anne nam een tweede prijs in ontvangst.

In de B-klasse was het zelfs na drie wedstrijden nog spannend. Eeltsje Wiersma, Johan de Graaf en Theun Hoekstra hadden allen 21 eersten voor en 8 eersten tegen. De punten tegen in het laatste eerst waren dus doorslaggevend en omdat Johan de Graaf maar vier punten tegen had gekregen werd hij de koning van de B-klasse. Eeltsje Wiersma werd tweede en Theun Hoekstra derde. Kees Sikkema kon met maar negen eersten tegen ook nog een vierde prijs in ontvangst nemen.

In de A-klasse was het al voordat de laatste slag geslagen duidelijk wie het “Balkster Bregje” als koningsprijs in ontvangst zou nemen. Ludwig Seerden zat bovenin de lijst en had na drie winstpartijen maar vier eersten tegen. Dit bleek voor de andere kaatsers al snel een brug te ver. René Leenstra en Lieuwe Bosch konden met vijf eersten tegen nog redelijk bijblijven. René werd tweede en Lieuwe derde. De vierde prijs ging naar Roel Sijbesma en Jan Feenstra mocht de vijfde prijs in ontvangst nemen.

KV Cannegieter had in verband met het Coronavirus de nodige maatregelen genomen en iedereen kon zich hier goed aan houden.

De wedstrijd heeft nog wel even stilgelegen omdat Jan Kwast onwel werd en per ambulance naar het ziekenhuis moest.

Gelukkig gaat het naar omstandigheden alweer wat beter met Jan en kan er teruggekeken worden op een geslaagde dag.

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juli 25, 2020 16:59
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Pieter Breuker

  Pieter Breuker

  Oars as Jan Braaksma yn syn Kweapraat fan 0408 tinkt, wienen ekstremen yn it bedroch mei de nap ûnder alle…

  View Article
 • Pieter Breuker

  Pieter Breuker

  Yn syn lêste Kweapraat komt Jan Braaksma op myn opmerkingen oer de nap. No gong it my dêrby net sasear…

  View Article
 • Ate de Jong

  Ate de Jong

  Myn mailadres is atejdejong@gmail.com (ferjit net de j achter ate)

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel