Trio Gert-Anne van der Bos is gul voor formatie Marten Bergsma

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juli 9, 2023 19:58

Trio Gert-Anne van der Bos is gul voor formatie Marten Bergsma

Bij 5-2 en 6-0 in het voordeel van trio Gert-Anne van der Bos leek de wedstrijd op de hoofdklasse partij in Bolsward beslist maar voorbij slaan van de kaats door kees van der Schoot zette plotseling de wedstrijd in een ander perspectief. Opslager Gert-Anne van der Bos raakte uit zijn ritme door een haperende aanloop en dito opgooi  met als gevolg dat hij vanaf voornoemde stand nog negen maal het perk zou missen waarvan driemaal op zes gelijk waarvan de laatste op 5-5 en 6-6. De uitkomst mocht een grote verrassing worden genoemd omdat de winnaar feitelijk ook geen aanspraak op de zege mocht hebben. Het was een groot fouten festival met trio Van der Bos als bovenliggende partij. Van der Bos gaf dertig punten weg oftewel bijna twee spel. dan mag je haast wel spreken van een vervroegde Sinterklaas. Aan het eind van de rit stond de teller qua punten bij Marten Bergsma c.s. op 62 punten terwijl de verliezer tot 68 punten reikte. Coach Peter Tolsma sprak van een vorm van weldadigheid en dat kan nooit de bedoeling zijn. Even sneller de bal overgeven had veel onheil voor het verliezende trio kunnen voorkomen. Daar had de formatie van Marten Bergsma uiteraard geen boodschap aan en die pakten de cadeaus met gulle hand uit. Het was voor de formatie de eerste zege na het afhaken van Dylan Drent in een tijdsbestek van precies een jaar.

Was de finale al een dubbeltje op de kant dat kon zeker ook gezegd worden van de strijd om de premie of niets tegen trio Tjisse Steenstra. Het was het zoveelste duel tussen beide trio’s en in alle gevallen was trio Steenstra tot Bolsward steeds de bovenliggende. Na spel gelijk liep trio Bergsma uit naar een 4-2 voorsprong door een misser van Steenstra op 3-2 en 6-4. Om en om werden nog de nodige bordjes veroverd maar op 5-4 en 6-2 lukte het hendrik Kootstra om de kaats te passeren.

De aanloop naar de finale was minder vermoeiend. Johannes van der Veen, Jorn Lars van Beem en Kevin Jordi Hiemstra hadden de vorm thuis gelaten en werden werden met boter en suiker in gemaakt. (5-0 en 6-2).

Trio Gert-Anne van der Bos revancheerde zich tegen trio Corné Tuinenga (5-2 en 6-6) met dertien zitballen van Gert-Anne van der Bos waarvan de laatste op 5-2 en 6-6. Een omloop verder bood een gehandicapte formatie van Menno van Zwieten c.s. taai tegenstand maar Menno van Zwieten kon de gekwetste Pieter Jan Leijenaar in het achterperk niet doen vergeten en verloor op 5-4 en 6-4 door een bovenslag van Taeke Triemstra.

De halve finale tegen Bauke Triemstra, Hendrik Jan van der Velde en Riemer Hoekstra had weinig om het lijf. In Stiens zegevierde Bauke Triemstra c.s. tot eigen verwondering maar nu was trio Van der Bos wel bij de les en maakte op 5-1 en 6-4 een eind aan de lijdensweg door voorbij slaan van de kaats door Triemstra.

Het derde geld was dus voor Bauke Triemstra c.s. door een zeer gemakkelijke zege op het falende partuur van de jongelingen Paul Dijkstra, Steven Koster en Rick Minnesma. De opslag van Dijkstra c.s. was de grote boosdoener en dan kan je nooit winnen.

Cijfers Bolsward. Eerste omloop: 1. Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra – 2. Corné Tuinenga, Bauke Dijkstra en Jelmer Miedema 5-2 en 6-6; 3. Remmelt Bouma, Allard Hoekstra en Patrick Scheepstra (vervanger van Evert Pieter Tolsma) – 4. Menno van Zwieten, Gabe Jan van Popta en Pieter Jan Leijenaar 2-5 en 6-6; 5. André van Dellen, Pieter Jan Plat en Jurrit Osinga – 6. Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar 1-5 en 0-6; 7. Marten Bergsma, Kees van der Schoot en Hendrik Kootstra – 8. Johannes van der Veen, Jorn Lars van Beem en Kevin Jordi Hiemstra 5-0 en 6-2; 9. Paul Dijkstra, Steven Koster en Rick Minnesma – 10. Bauke Triemstra, Hendrik Jan van der Velde en Riemer Hoekstra 2-5 en 6-6; Tweede omloop: 1. Gert-Anne van der Bos c.s. – 4. Menno van Zwieten c.s. 5-4 en 6-4; 6. Tjisse Steenstra c.s. – 7. Marten Bergsma c.s. 4-5 en 2-6; 10. Bauke Triemstra c.s. staand nummer; Halve finale: 10. Bauke Triemstra c.s. – 1. gert-Anne van der Bos c.s. 1-5 en 4-6; 7. Marten Bergsma c.s. staand nummer; Finale: 7. Marten Bergsma c.s. – 1. gert-Anne van der Bos c.s. 5-5 en 6-6 (Bergsma wint).      

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juli 9, 2023 19:58
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

  • Liefhebber

    Liefhebber

    15 partoer, it is net best foar Jacob Klaver. Kost een protte tiid foar de club en dan mar een…

    View Article
  • Sjoerd Hofstee

    Sjoerd Hofstee

    Wat niisskjirrich om te lêzen dat ik in tik mei de mûlpûde hawn ha soe. Jan, do en alle oare…

    View Article
  • Hh

    Hh

    Moai stikje Jan , stiet 1 flaterke yn ûs heit Roel Hoekstra is berne yn 1922 dus wie hy 41…

    View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel