Trio Menno van Zwieten wint ook in Holwerd

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juni 23, 2024 19:18

Trio Menno van Zwieten wint ook in Holwerd

Menno van Zwieten, Gabe-Jan van Popta en Tjisse Steenstra hebben de vrije-formatiepartij in Holwerd op hun naam geschreven. In drie partijen werden maar twee bordjes verspeeld. Marten Bergsma, Jorn-Lars van Beem en Hendrik Kootstra werden tweede. Het derde geld was voor Paul Dijkstra, René de Haan en Riemer Hoekstra.

Het partuur van Van Zwieten zat mooi in de lijst. Johan Sipma, Yoram Elzinga en Jan-Tymen Eisma vergooiden te veel aan de opslag en moesten tevreden zijn met 1 bordje. Op 5-1 en 6-6 sloeg Johan Sipma buiten. In de tweede omloop met als inzet een plek in de finale pakten Haye-Jan Nicolay, Hessel Postma en Pieter-Jan Leijenaar het eerste bordje. Ze dachten ook het tweede bordje aan de telegraaf te krijgen maar er ontstond de nodige discussie over het wel of niet correct keren van de bal bij de bovenlijn. Er werd een nieuwe slag gegeven waarna Tjisse Steenstra op 6-6 boven sloeg: 1-1 in plaats van 2-0 voor Nicolay c.s. Die konden zich niet over die tegenslag heen zetten. Van Zwieten en zijn maten profiteerden optimaal en wonnen op 5-1 en 6-2 door een zitbal van Menno van Zwieten. In de finale werden Marten Bergsma, Jorn-Lars van Beem en Hendrik Kootstra binnen een half uur van het veld geblazen: 6-2, 6-4, 6-4, 6-2, 6-4 en toen stond het 5-0. Op 5-0 en 6-2 sloeg Tjisse Steenstra de bal tot in het perk terug.

Dat het partuur van Marten Bergsma de finale haalde was een kaatswonder op zich. Het liep de hele dat niet maar de tegenstanders konden niet profiteren. Steven Koster, Gerben de Boer en Rick Minnesma kwamen in de eerste omloop met 3-1 voor te staan. Marten Bergsma zorgde uiteindelijk op een aantal cruciale momenten voor de beslissende punten. Op 5-4 en 6-2 plaatste hij een zitbal. In de tweede omloop tegen Remmelt Bouma, Allard Hoekstra en Kevin-Jordi Hiemstra was het van hetzelfde laken een pak. Het liep niet geweldig bij Bergsma en zijn maten. Het werd een spannende partij. Van de eerste acht eersten werden er zeven op 6-6 verkaatst. Remmelt Bouma gooide de tegenstanders de reddingsboei toe door een aantal keren te falen in het tussenspel op de standen die er toe deden. Het was andermaal Marten Bergsma die in de slotfase van de partij voor belangrijke punten zorgde. Op 5-4 en 6-4 was zijn zitbal genoeg voor een plek in de halve finale. Daarin stonden Paul Dijkstra, René de Haan en Riemer Hoekstra zo maar op een 3-0 achterstand. Ze kwamen terug tot 3-2 maar een ommekeer zat er nooit in. Na 5-2 werd het nog wel 5-3 maar toen was het snel gedaan. Op 5-3 en 6-0 sloeg René de Haan kwaad uit.

Het partuur van Paul Dijkstra had aan één zege genoeg voor een plek in de halve finale. Johannes van der Veen, Hendrik-Jan van der Velde en Sjoerd de Jong kwamen met 3-0 voor te staan maar daarna wist Johannes van der Veen het perk amper meer te vinden. Zijn perk bleef twee keer op 6-6 in gebreke en de voorsprong was snel verdwenen. Op 5-3 en 6-0 werd Van der Veen betrapt op overlopen. Partuur Dijkstra door een staand nummer naar de halve finale waarin ze verloren van de premiewinnaars.

Cijfers Holwerd. Eerste omloop:

1. Remmelt Bouma, Allard Hoekstra en Kevin-Jordi Hiemstra – 2. Peter van Zuiden, Jelle Cnossen en Willem Heeringa 5-1 en 6-4;

3. Marten Bergsma, Jorn-Lars van Beem en Hendrik Kootstra – 4. Steven Koster, Gerben de Boer en Rick Minnesma 5-4 en 6-2;

5. Menno van Zwieten, Gabe-Jan van Popta en Tjisse Steenstra – 6. Johan Sipma, Yoram Elzinga en Jan-Tymen Eisma 5-1 en 6-6;

7. Haye-Jan Nicolay, Hessel Postma en Pieter-Jan Leijenaar – 8. Bauke Triemstra, Laas-Pieter van Straten en Patrick Scheepstra 5-2 en 6-2;

9.Paul Dijkstra, René de Haan en Riemer Hoekstra – 10. Johannes van der Veen, Hendrik-Jan van der Velde en Sjoerd de Jong 5-3 en 6-0;

Tweede omloop:

1. Remmelt Bouma c.s. – 3. Marten Bergsma c.s. 4-5 en 4-6;

5. Menno van Zwieten c.s. – 7. Haye Jan Nicolay c.s. 5-1 en 6-2

9. Paul Dijkstra c.s. staand nummer

Halve finale:

9. Paul Dijkstra c.s. – 3. Marten Bergsma c.s. 3-5 en 0-6;

5. Menno van Zwieten c.s. staand nummer;

Finale:

5. Menno van Zwieten c.s. – 3. Marten Bergsma c.s. 5-0 en 6-2 (Bijdrage: Klaas Postma).

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juni 23, 2024 19:18
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Dirk Lei

  Dirk Lei

  Klaas Thomas is de naam van de kaatsvereniging van Anjum. Kaatsvereniging van Paesens-Moddergat heet Thomas Prins

  View Article
 • Liefhebber

  Liefhebber

  15 partoer, it is net best foar Jacob Klaver. Kost een protte tiid foar de club en dan mar een…

  View Article
 • Sjoerd Hofstee

  Sjoerd Hofstee

  Wat niisskjirrich om te lêzen dat ik in tik mei de mûlpûde hawn ha soe. Jan, do en alle oare…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel