Formatie Steven Koster geeft gevestigde orde het nakijken

Jan Braaksma
Door Jan Braaksma juni 16, 2024 18:28

Formatie Steven Koster geeft gevestigde orde het nakijken

Het was bijtijds bar en boos op het kaatsveld van Het Noorden in Sint Jacobiparochie. Regen, onweer en hoosbuien. KV het Noorden trof het zondag niet op de dag dat de dames hoofdklasse en de heren hoofdklasse waren neergestreken op het knusse veld van de Sintjabuurtsters. Maar ondanks deze ramzalige omstandigheden wist de formatie van Steven Koster, Gerben de Boer en Rick Minnesma fier overeind te blijven. In Stiens reikte men al naar de kleine premie en in Sint Jacobiparochie was het voor de eerste maal bingo. In de finale die geteisterd werd door harde regen en stevig onweer waren zij niet uit balans te brengen. Steven Koster sloeg prima op en in het perk lieten De Boer en de oudste Minnesma weinig ballen zitten. Na spellen gelijk liep trio Steven Koster uit naar een 4-2 voorsprong. Op 2-2 en 6-4 miste Bergsma en op 3-2 en 6-6 plaatste Koster een van zijn vijf zitballen. Het werd nog 5 om 3 maar op 5-3 en 6-0 na twee verre klappen van voorinse Gerben de Boer sloeg Kootstra de laatste bal buiten het speelveld.

In aanloop naar de finale wachtte eerst Johan Sipma c.s. het was een partij met wisselende kansen maar op 5-3 en 6-6 viel toch het doek voor het jeugdige drietal. Om de premie of niets wachtte de Oranje brigade. Maar ondanks een lichte stijgende vorm kon men de zege niet naar zich toetrekken daarvoor liep met name de opslag van Gert-Anne van der Bos niet voldoende. Het lag dit keer zeker niet aan Triemstra en Zijlstra die zich uitstekend weerden getuige de 7 en 6 bovenslagen. Het waren weer de kleine dingen die het partuur de das omdeden. Op 5-4 en 4-4 had Koster de bal duidelijk óan’ maar scheidsrechter Jenco Sieperda zag het anders. Daarvoor miste Van der Bos jammerlijk in het tussenspel. De marge tussen winst en verlies bleek weer eens flinterdun.

Premiewinnaar Marten Bergsma liep in reuze passen naar de tweede omloop door een afgetekende zege op trio Peter van Zuiden 5-2 en 6-4. De tweede ronde tegen trio Menno van Zwieten leverde vuurwerk maar dan niet in positieve zin. Natuurlijk hadden beide formaties last van het weer maar aan de opslag werd er afschuwelijk geknoeid met Marten Bergsma als winnaar met 14 missers. Trio Van Zwieten kwam tot 12 missers wat totaal goed was voor 52 punten oftewel 6,5 bordje van elf verkaatste eersten. Bergsma c.s. kwam met 3-1 later 4-1 voor maar bij 5-2 stokte het. Met slechts 4 punten tegen werd het weer gelijk. Het werd na als in Stiens 5-5 en 6-6 en nu besliste Jorn Lars van Beem de partij met zijn derde bovenslag.

Het derde geld was voor trio Haije Jan Nicolay door met 5-2 en 6-4 te winnen van Bauke Triemstra c.s   

Cijfers Sint Jacobiparochie. Eerste omloop: 1. Peter van Zuiden, Jelle Cnossen en Willem Heeringa – 2. Marten Bergsma, Jorn Lars van Beem en Hendrik Kootstra 2-5 en 4-6; 3. Paul Dijkstra, René de Haan en Riemer Hoekstra – 4. Menno van Zwieten, Gabe-Jan van Popta en Tjisse Steenstra 1-5 en 6-6; 5. Remmelt Bouma, Allard Hoekstra en Kevin Jordi Hiemstra – 6. Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra 3-5 en 6-6; 7. Johan Sipma, Yoram Elzinga en Jan Tymen Eisma – 8. Steven Koster, Gerben de Boer en Rick Minnesma 3-5 en 6-6; 9. Haije Jan Nicolay, Hessel Poma en Pieter jan Leijenaar – 10. Bauke Triemstra, Laas Pieter van Straten en Patrick Scheepstra 5-2 en 6-4; Tweede omloop: 2. Marten Bergsma c.s. – 4. Menno van Zwieten c.s. 5-5 en 6-6 (Marten Bergsma c.s. wint); 6. Gert-Anne van der Bos c.s. – 8. Steven Koster c.s. 4-5 en 4-6; 9. Haije Jan Nicolay c.s. staand nummer; Halve finale: 9. Haije Jan Nicolay c.s. – 2. Marten Bergsma  c.s. 2-5 en 6-6; 8. Steven Koster c.s. staand nummer; Finale: 8. Steven Koster c.s. – 2. Marten Bergsma c.s. 5-3 en 6-0.

Jan Braaksma
Door Jan Braaksma juni 16, 2024 18:28
Schrijf een reactie

Geen Reacties

Nog Geen Reacties!

Laat me Je vertellen een triest verhaal ! Er zijn nog geen reacties, maar U kunt de eerste zijn om een reactie op dit artikel.

Schrijf een reactie
Bekijk opmerkingen

Schrijf een reactie

Uw e-mail adres zal niet worden gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

  • ....

    ....

    Lisanne Venema was niet aanwezig, Suzanna Allema kaatste in haar plaats. 1ste prijs herkansing

    Bekijk Artikel
  • Jasper

    Jasper

    Dat het verslag "drupt" van voorkeur door de verslaggever is wel duidelijk! Oranje brigade dit en oranje brigade dat! Objectief…

    Bekijk Artikel
  • JN

    JN

    Prijswinnaars kunnen een foto bestellen via jgbuitenga@gmail.com

    Bekijk Artikel

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel