OOK IN 2021 GÉÉN LANENKAATSEN

Jan Braaksma
By Jan Braaksma augustus 22, 2021 18:06

OOK IN 2021 GÉÉN LANENKAATSEN

Na de afgelasting in 2020 gaat ook dit jaar het Lanenkaatsen niet door. Na de laatste corona-persconferentie, waarin meer bekend werd over de verschillende maatregelen, heeft het comité opnieuw de balans op moeten maken. Helaas hebben we moeten besluiten om ook dit jaar het Lanenkaatsen niet door te laten gaan.

“Het is wederom een enorme domper, voor ons maar zeker ook voor de deelnemers, de vrijwilligers en het publiek. Maar met de uitdagingen waar we tegenaan lopen, in combinatie met de krapper wordende voorbereidingstijd, kunnen we het Lanenkaatsen niet veilig en verantwoord organiseren. Nog belangrijker is dat we het Lanenkaatsen niet kunnen neerzetten zoals de mensen dat van ons gewend zijn. Daarom is het Lanenkaatsen annuleren wederom de enige optie.

Het afgelopen jaar stond in het teken van hoop en tegelijk onzekerheid. Hoop toen duidelijk werd dat er een vaccin op de markt kwam, maar tegelijkertijd onzekerheid over het aantal leveringen, het vaccinatietempo en het moment waarop de maatregelen versoepeld werden en later weer verscherpt.

Op dit moment is duidelijk geworden welke maatregelen er zijn en welke vergunningseisen er genomen moeten worden bij een evenement als het Lanenkaatsen. Het ombouwen van de Lanen tot een afgesloten evenemententerrein met toegangscontroles van vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een negatieve testuitslag en (veel) minder publiek is onderzocht. Na overleg met de gemeente bleek dat het afsluiten van de Lanen met alle steegjes (toegangswegen) vanwege veiligheid (steegjes zijn ook vluchtroutes) niet wenselijk was.  Al deze ontwikkelingen en maatregelen maken het op het gebied van voorbereiding en uitvoering steeds lastiger, al dan niet onmogelijk, om in september een grootschalig evenement zoals Lanenkaatsen te organiseren.  Deze grote uitdagingen tezamen, in combinatie met de krapper wordende voorbereidingstijd en het niet kunnen neerzetten zoals het Lanenkaatsen behoort te zijn hebben ons doen besluiten om – tot onze grote spijt – het Lanenkaatsen in 2021 te annuleren.

Als comité hebben we gedurende het hele jaar alle maatregelen nauwlettend gevolgd. Begin dit jaar werd al snel duidelijk dat in juni het Lanenkaatsen organiseren géén doorgang kon vinden. Het Lanenkaatsen werd verplaatst naar een weekend in september. Voorwaarde is altijd geweest om het Lanenkaatsen veilig en verantwoord te kunnen organiseren. De verplaatsing zorgde voor een uitdaging voor het comité. Voor het eerst in de lange historie géén Lanenkaatsweek maar een Lanenkaatsweekend. Alles voor een succesvol Lanenkaatsweekend is zeer goed voorbereid. We waren er klaar voor. Keurmeesters en vrijwilligers waren enthousiast en bereid om ook bij deze nieuwe opzet hun bijdrage te leveren. De sponsoren die het Lanenkaatsen al jaren een warm hart toe dragen waren ook dit jaar ondanks een moeilijke tijd bereid het Lanenkaatsen financieel te steunen. Daar zijn we als comité zeer trots op.
Omdat we als comité geen financieel risico liepen hebben we lang kunnen wachten met het nemen van een besluit in de hoop dat het mogelijk zou zijn een mooi kaatsweekend te kunnen organiseren. Maar helaas hebben we dan nu toch een besluit moeten nemen en aan alle onzekerheid een einde gebracht. Wij zullen ons nu gaan voorbereiden op een fanatische Lanenkaatsweek in 2022.

 

Jan Braaksma
By Jan Braaksma augustus 22, 2021 18:06
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Harald

  Harald

  Zit het voetbal het kaatsen niet steeds meer dwars? Voetbal duurt nog minimaal 6 weken, dan zit je al halverwege…

  View Article
 • ytrewq

  ytrewq

  Bêste Gerrit, Do hast yn dûbelde sin in positive rol spile yn it bestean fan De Keatsfreon: dyn oanbring fan…

  View Article
 • murkviersma

  murkviersma

  Wierd Baarda is juist. Maar van later datum is het antwoord Johan van Ijs ook goed. Overigens heeft Martinus Santema…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel