Terug in de tijd bij KV Wetterlân

Jan Braaksma
By Jan Braaksma mei 12, 2024 11:52

Terug in de tijd bij KV Wetterlân

Op het sfeervol aangeklede plein waar de vele toeschouwers en kaatsers werden verwelkomd door muziek van een draaiorgel werd gestreden om de prachtige kransen. De matadors traden aan in oude kaatskledij, het bestuur was paraat in jacquet en ook de lijnrechters waren klaar voor hun taak. Veldwachter De Vries was aanwezig om de orde te bewaken en de wedstrijd stond onder leiding van de zeer kundige scheidsrechter Peter Jagersma. Zoals commentator Jan Kiemel het verwoordde, stond in deze partij de strijd tussen de oudgedienden en de jonkies centraal. Zou de wijsheid en slimme balletjes van de âlderein het winnen van de kracht en gretigheid van de jeugd? In de twee halve finales die werden verkaatst, ging het er om wei; het fanatisme spatte er vanaf. Uiteindelijk waren het de parturen van de jonkies Roy v/d Berg, Thomas Miedema en Rinse de Groot en ‘oudere garde’ Klaas Berkepas, Klaas Kooier en Chris op de Hoek die de finale haalden. Onder toeziend oog van onder andere KNKB-voorzitter Dirk Jan v/d Woud en  PC-winnaars Tjisse Steenstra en Ale Jan Anema werd er gestreden om elk punt. De boppeslagen werden afgewisseld met fraai trick-track situaties. Een genot voor het publiek om naar te kijken! Met alles aan de hang ging de winst uiteindelijk naar het jeugdige partuur. Zij kregen de kransen omgehangen door zeilkoningin Fenna Hoekstra en haar hofdame Marije de Vries.’

Jan Braaksma
By Jan Braaksma mei 12, 2024 11:52
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Liefhebber

  Liefhebber

  15 partoer, it is net best foar Jacob Klaver. Kost een protte tiid foar de club en dan mar een…

  View Article
 • Sjoerd Hofstee

  Sjoerd Hofstee

  Wat niisskjirrich om te lêzen dat ik in tik mei de mûlpûde hawn ha soe. Jan, do en alle oare…

  View Article
 • Hh

  Hh

  Moai stikje Jan , stiet 1 flaterke yn ûs heit Roel Hoekstra is berne yn 1922 dus wie hy 41…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel