KV Sjirk de Wal veel te sterk voor concurrentie op Jong Nederland

Jan Braaksma
By Jan Braaksma mei 19, 2024 13:07

KV Sjirk de Wal veel te sterk voor concurrentie op Jong Nederland

Het eerste partuur van Dronryp is in Franeker winnaar geworden van de Jong Nederland Partij. Jorrit Nanninga, Jorn-Lars van Beem en Rick Minnesma waren een klasse apart. In de finale moest Ingelum (Remco Osinga, Menno Osinga en Jurrit Osinga) diep buigen. Dat gold in de halve finale ook voor het tweede partuur van Dronryp zodat Brent Timmerman, Bjorn Idsardi en Mark Minnesma met de derde prijs naar huis gingen.

Dronryp 1 begon als grote favoriet aan de wedstrijd en het maakte die favorietenrol volledig waar. In de eerste omloop was Leeuwarden volstrekt kansloos. In de tweede omloop mocht Winsum heel even hopen maar na spellen gelijk maakte Dronryp het karwei snel af. In de derde omloop met Tzum al tegenstander moest het bij Tzum te veel komen van Steven Koster. Onder zijn impulsen kon Tzum in het spoor van Dronryp 1 blijven maar de opslagmisser van Koster op 3-2 en 6-6 met een dikke kaats achter de hand was het begin van het einde. Tzum kreeg geen bordje meer en moest zich op 5-2 en 6-0 gewonnen geven. Daarmee stond Dronryp 1 in de halve finale tegenover Dronryp 2. Voor Dronryp 1 was het er-op-en-er-over. Binnen een half uur was de buit binnen. De finale tegen Ingelum was in ruim een half uur gespeeld. Bij Ingelum was Jurrit Osinga de motor van het partuur maar in de eindstrijd was de benzine op. Osinga miste het perk negen keer en kreeg de nodige bovenslagen tegen. Het perk van Ingelum was onvoldoende bestand tegen de opslag van Dronryp 1. Na eersten gelijk kreeg Ingelum nog twaalf punten. Op 5-1 en 6-2 sloeg Jorn-Lars van Beem de partij de geschiedenisboeken in door boven te slaan.

Ingelum bereikte de finale door te winnen van Bitgum, St. Annaparochie en Franeker. Een staand nummer betekende een plek in de finale. Dronryp 2 kaatste in de eerste omloop een lange en spannende partij tegen Witmarsum. De partij verdiende en kreeg een 5-5 en 6-6 stand waarna Teun Westgeest van Witmarsum kwaad uit sloeg. Daarna had Dronryp 2 een staand nummer om in de derde omloop te winnen van Bolsward. De Bolswarders maakten aan de opslag, in het perk en in het tussenspel veel te veel fouten en Dronryp 2 pakte alle cadeautjes met beide handen aan. Op 5-3 en 6-2 was de winst voor Dronryp 2 en dat hield een plek in de halve finale tegen Dronryp 1 in. Die partij werd kansloos verloren maar het betekende wel dat beide afdelingsparturen van Dronryp met een prijs naar huis gingen waaronder de eerste.

UITSLAG JONG NEDERLAND PARTIJ

1 Dronryp 1, Jorrit Nanninga, Jorn-Lars van Beem en Rick Minnesma

2 Ingelum, Remco Osinga, Menno Osinga en Jurrt Osinga

3 Dronryp 2, Brent Timmerman, Bjorn Idsardi en Mark Minnesma

Cijfers Jong nederland. Eerste omloop: 1. Bolsward – 2. Stiens 5-2 en 6-6; 3. Tzum – 4. Niawier-Metslawier-Oosternijkerk 5-1 en 6-0; 5. Zweins – 6. Makkum 3-5 en 4-6; 7. Leeuwarden – 8. Dronryp 1 0-5 en 0-6; 9. Winsum – 10. Arum 5-0 en 6-4; 11 Morra-Lioessens – 12. Goënga 5-3 en 6-6; 13. Franeker – 14. Reduzum 5-3 en 6-0; 15. Sint Annaparochie – 16. Exmorra 5-2 en 6-0; 17. Ingelum – 18. Bitgum 5-3 en 6-2; 19. Dronryp 2 – 20. Witmarsum 5-5 en 6-6 (Dronryp 2 wint); 21. Huins-Lions staand nummer; Tweede omloop: 21. Huins-Lions – 1. Bolsward 2-5 en 6-6; 3. Tzum – 6. Makkum 5-2 en 6-6; 8. Dronryp 1 – 9. Winsum 5-2 en 6-6; 11. Morra-Lioessens – 13. Franeker 2-5 en 4-6; 15. Sint Annaparochie – 17. Ingelum 3-5 en 2-6; 19. Dronryp 2 staand nummer; Derde omloop: 19. Dronryp 2 – 1. Bolsward 5-3 en 6-2; 3. Tzum – 8. Dronryp 1 2-5 en 0-6; 13. Franeker – 17. Ingelum 1-5 en 0-6; Halve finale: 19. Dronryp 2 – 8. Dronryp 1 0-5 en 4-6; 17. Ingelum staand nummer; Finale: 17. Ingelum – 8. Dronryp 1 1-5 en 2-6. (Bijdrage: Klaas Postma).

Jan Braaksma
By Jan Braaksma mei 19, 2024 13:07
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Liefhebber

  Liefhebber

  15 partoer, it is net best foar Jacob Klaver. Kost een protte tiid foar de club en dan mar een…

  View Article
 • Sjoerd Hofstee

  Sjoerd Hofstee

  Wat niisskjirrich om te lêzen dat ik in tik mei de mûlpûde hawn ha soe. Jan, do en alle oare…

  View Article
 • Hh

  Hh

  Moai stikje Jan , stiet 1 flaterke yn ûs heit Roel Hoekstra is berne yn 1922 dus wie hy 41…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel