Louise Krol bekroond goed spel met koningschap

Jan Braaksma
By Jan Braaksma september 19, 2023 15:31

Louise Krol bekroond goed spel met koningschap

Voor de dames hoofdklasse was de wedstrijd op Sonnenborgh ook het slotstuk van het seizoen. Een seizoen waarin een aantal grote tenoren vroegtijdig het spelveld hebben verlaten en dat is een bittere pil voor het dames kaatsen. Moniek Lootsma, Lose Krol en Jeska Terpstra zullen daar zeker bij hebben stil gestaan maar voor eindigde deze dag in een fraaie zege met een prijzenpot van maar liefst 1800 euro. Tel uit je winst. Louise Krol, die uitgeroepen werd tot koningin van de partij, kreeg na afloop de mini uitvoering van de Zilveren Aldehou uitgereikt.

De finale tegen Iris Veltman, Lisanne Scharringa en Marrit Zeinstra was een spannend potje die pas op 5-5 en 6-4 in het voordeel van Moniek Lootsma c.s. werd beslecht met passeren van de kaats door de latere koningin. Het was een gelijk opgaande partij waarin de marges klein waren. Na spel gelijk liep trio Lootsma uit na een 4-2 voorsprong door passeren van de kaats door Jeska Terpstra op 3-2 en 6-6. Door het volgende bord ook op 6-6 te pakken leek de wedstrijd gespeeld maar Iris Veltman c.s. rechtte de rug en kwam via driemaal 6-2 terug in de partij. Helaas was het net niet genoeg want de laatste punten waren voor trio Lootsma. Was de wedstrijd in punten beslist dan was trio Iris Veltman de winnaar geweest want zij kwamen tot een score van 66 punten tegenover de winnaar met 60 punten.

Beide halve finales leverden het nodige spektakel op. Zowel de strijd tussen Annelien Broersma c.s. tegen Moniek Lootsma c.s. als de partij tussen Iris Veltman c.s. en Ilse Tuinenga c.s. eindigde pas met volle telegraaf.

In de strijd om het derde geld zegevierde de formatie van Ilse Tuinenga, Mintje Meintema en Larissa Smink door een zitbal van Ilse op 5-5 en 6-6.

Cijfers Aldehou. Eerste omloop: 1. Amarins de Groot, Corrie Kroondijk en Noa Elzinga – 2. Annelien Broersma, Anne Monfils en Fiera de Vries 2-5 en 6-6; 3. Roelie Kroondijk, Lotte Delgrosso en Senne Idsardi – 4. Moniek Lootsma, Louise Krol en Jeska Terpstra 3-5 en 4-6; 5. Iris Veltman, Lisanne Scharringa en Marrit Zeinstra – 6. Annet de Haan, Marsha Boersma en Anna-Dieuwke Dijkstra 5-1 en 6-2; 7. Ilse Tuinenga, Mintje Meintema en Larissa Smink – 8. Anna Ennema, Rixt Wijnia en Gerde Lycklama à Nijeholt 5-2 en 6-6; Halve finale: 2. Annelien Broersma c.s. – 4. Moniek Lootsma c.s. 5-5 en 6-6 (Moniek Lootsma c.s. wint0; 5. Iris Veltman c.s. – 7. Ilse Tuinenga c.s. 5-5 en 6-6 (Iris Veltman c.s. wint); Derde prijs: 2. Annelien Broersma c.s. – 7. Ilse Tuinenga c.s. 5-5 en 6-6 (Ilse Tuinnega c.s. wint); Finale: 4. Moniek Lootsma c.s. – 5. Iris Veltman c.s. 5-5 en 6-4.      

Jan Braaksma
By Jan Braaksma september 19, 2023 15:31
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Liefhebber

  Liefhebber

  15 partoer, it is net best foar Jacob Klaver. Kost een protte tiid foar de club en dan mar een…

  View Article
 • Sjoerd Hofstee

  Sjoerd Hofstee

  Wat niisskjirrich om te lêzen dat ik in tik mei de mûlpûde hawn ha soe. Jan, do en alle oare…

  View Article
 • Hh

  Hh

  Moai stikje Jan , stiet 1 flaterke yn ûs heit Roel Hoekstra is berne yn 1922 dus wie hy 41…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel