Marten Bergsma koning op Haije Rijpma partij

Jan Braaksma
By Jan Braaksma augustus 6, 2023 19:26

Marten Bergsma koning op Haije Rijpma partij

In Witmarsum tijdens de Haije Rijpma partij bewees opslager Marten Bergsma dat hij nog altijd aardig mee kan komen. Ging het nog mis op de verregende PC in Witmarsum pakte zijn nieuwe formatie met veel elan de zege. In een teleurstellende finale bleef de formatie van Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra op een eerst staan. Op 5-1 en 6-6 had Triemstra geen verweer tegen de kogel van opslager Marten Bergsma. Dat hij later werd uitgeroepen tot koning van de partij was een logische gevolg. Met de komst van Jorn Lars van Beem lijkt het partuur aan kracht te hebben gewonnen. Van Beem haalt veel voor achterinse Kootstra vandaan.

Na eersten gelijk liep trio Bergsma heel hard naar de finish. Aan de stuit werden door Van der Bos en Zijlstra veel te veel punten weg gegeven om ook maar een moment gevaarlijk te kunnen worden. Na de eersten gelijk kreeg men nog zestien punten aan de telegraaf. Van der Bos die net als Zijlstra zesmaal het perk miste mag als excuus aanvoeren dat hij sedert Dokkum gekwetst is aan zijn rechter enkel. Ook zondag moest de enkel voor de finale weer worden ingetapet.  

Trio Marten Bergsma zegevierde in aanloop naar de finale met 5-1 en 6-2 over de formatie van peter van Zuiden, Gerben de Boer en Hendrik Bouwhuis. 

In de tweede omloop werd een bijna zelfde uitslag genoteerd tegen Johannes van der Veen, Kevin Jordi Hiemstra en René de Haan. (5-1 en 6-4).

De halve finale tegen het PC-winnende partuur van Tjisse Steenstra was een echte kraker met mooi uitslagwerk en weinig fouten aan de opslag. Na drie eersten gelijk liep Bergsma c.s. uit naar een 5-3 voorsprong een misser van Steenstra op 3-3 en 6-4 en niet voorbij slaan van de kaats door Wassenaar op 4-3 en 6-0. De zitbal van Wassenaar op 5-3 en 0-6 maakte het nog even spannend maar op 5-4 en 6-6 had Wassenaar voorin geen antwoord op de snelle bal van Bergsma.

Trio Gert-Anne van der Bos had in de eerste omloop de handen meer dan vol aan het nieuwe gevormde partuur van Steven Koster, Kees van der Schoot en Rick Minnesma. Pas op 5-3 en 6-6 beëindigde Erwin Zijlstra de partij met een retourslag.

In de strijd om de premie of niets was de formatie van Menno van Zwieten traditioneel de tegenstander en nu werd het ook weer een partij die lang in evenwicht was. Na spel gelijk liep trio van der Bos uit naar een 4-2 voorsprong en de fraaie retourslag van Taeke Triemstra op 4-2 en 6-6 leek beslissend maar fraai uitslagwerk van met name Gabe Jan van Popta deed de partij met een spel lengen. Op 5-4 en 6-2 noteerde Taeke Triemstra zijn zesde bovenslag.

Tjisse Steenstra c.s. had aan de zege op Paul Dijkstra, Thomas Dijkstra en Patrick van Dellen genoeg voor de derde prijs. Het was een eenzijdig treffen getuige de eindstand van 5-0 en 6-4.

Cijfers Witmarsum. Eerste omloop: 1. Haije Jan Nicolay, Hessel Postma en Patrick Scheepstra – 2. Johannes van der Veen, Kevin Jordi Hiemstra en René de Haan 4-5 en 4-6; 3. Marten Bergsma, Jorn Lars van Beem en Hendrik Kootstra – 4. Peter van Zuiden, Gerben de Boer en Hendrik Bouwhuis 5-1 en 6-2; 5. Steven Koster, Kees van der Schoot en Rick Minnesma – 6. Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra 3-5 en 6-6; 7. Menno van Zwieten, Gabe Jan van Popta en Pieter Jan Leijenaar – 8. Bauke Triemstra, Sjoerd de Jong en Riemer Hoekstra 5-1 en 6-2; 9. Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar – 10. Paul Dijkstra, Thomas Dijkstra en Patrick van Dellen 5-0 en 6-4; Tweede omloop: 2. Johannes van der Veen c.s. – 3. Marten Bergsma c.s. 1-5 en 4-6;  6. Gert-Anne van der Bos c.s. – 7. Menno van Zwieten c.s. 5-4 en 6-2; 9. Tjisse Steenstra c.s. staand nummer; Halve finale: 9. Tjisse Steenstra c.s. – 3. Tjisse Steenstra c.s. 4-5 en 6-6; 6. Gert-Anne van der Bos c.s. staand nummer; Finale: 6. Gert-Anne van der Bos c.s. – 3. Marten Bergsma c.s. 1-5 en 6-6. 

 

Jan Braaksma
By Jan Braaksma augustus 6, 2023 19:26
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

  • Liefhebber

    Liefhebber

    15 partoer, it is net best foar Jacob Klaver. Kost een protte tiid foar de club en dan mar een…

    View Article
  • Sjoerd Hofstee

    Sjoerd Hofstee

    Wat niisskjirrich om te lêzen dat ik in tik mei de mûlpûde hawn ha soe. Jan, do en alle oare…

    View Article
  • Hh

    Hh

    Moai stikje Jan , stiet 1 flaterke yn ûs heit Roel Hoekstra is berne yn 1922 dus wie hy 41…

    View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel