Formatie Tjisse Steenstra oppermachtig op Van Aisma partij

Jan Braaksma
By Jan Braaksma augustus 27, 2023 19:35

Formatie Tjisse Steenstra oppermachtig op Van Aisma partij

Met twee vingers in de neus pakte de formatie van Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar de derde klassieker van het seizoen. Na de Rengers en de PC was de winst op de Van Aismapartij appeltje eitje. Met speels gemak werd de zege binnen het half uur binnen gehaald. De verrassende finalist Peter van Zuiden, Gerben de Boer en Willem Heeringa wilde wel maar kwam gewoon kwaliteit te kort om de gevestigde orde aan het wankelen te brengen. Na eersten gelijk liep Steenstra c.s. in een ruk door naar de 5-1en 6-0 zege. Vanaf eersten gelijk kwam Van Zuiden c.s. nog tot een score van zes punten. De finale was het slotstuk van een povere Van Aismapartij waar de gevestigde orde in alle opzichten faalde.

De winnende formatie bereikte de finale via twee simpele zeges. Auke Boomsma c.s. werd op 5-1 en 6-4 geslachtofferd en Remmelt Bouma c.s. verging het ietsje beter maar voor hen was het op 5-2 en 6-0 ook einde oefening.

Verliezend finalist Peter van Zuiden deed meer dan van hen mocht worden verwacht. Jelle Attema, Thomas Dijkstra en Patrick van Dellen vierden een vervroegde Sinterklaas getuige de 5-0 en 6-2 nederlaag. Voor de opslagers was het perk niet breed genoeg.

Een knappe prestatie werd geleverd door het verslaan van een van de topparturen Menno van Zwieten c.s. Na driemaal zes gelijk leek het een spannend potje te worden maar na de gelijk makende beurt van Pieter Jan Leijenaar met een zitbal op 2-1 en 2-6 was het gedaan met de koopman. Leijenaar raakte werkelijk geen bal meer goed en nam Gabe Jan van Popta mee in zijn val. Opslager menno van Zwieten stond er bij en keek er naar. Via tweemaal 6-0, 6-2 en 6-4 konden de favorieten al onder de douches. Opslager Peter van Zuiden was uitermate effectief met zijn opslag met liefst negen zitballen.

De halve finale tegen Steven Koster, Kees van der Schoot en Rick Minnesma leek spannend te worden maar na tweemaal zes gelijk was het toch weer opslager peter van Zuiden die de dienst uit maakte. Kees en Rick sloegen dan wel elk driemaal boven maar dat geschiedde op de momenten dat het geen hout snee. Op 5-2 en 6-6 miste Steven Koster voor de zevende maal het perk.

De kleine premie winnaar zorgde in de eerste omloop toch voor een kleine verrassing door de oranje brigade van Gert-Anne van der Bos met goed spel aan de kant te zetten. Na twee spel was het gedaan met Van der Bos c.s. Gezegd dient wel te worden dat de formatie op halve kracht kaatste i.v.m. de blessures van zowel Van der Bos alsmede voorinse Triemstra. Het moest nu vooral van Zijlstra komen en dat werkte vandaag niet.

Cijfers Bitgum. Eerste omloop: 1. Marten Bergsma, Jorn Lars van Beem en Hendrik Kootstra – 2. Menno van Zwieten, Gabe-Jan van Popta en Pieter Jan Leijenaar 2-5 en 4-6; 3. Jelle Attema, Thomas Dijkstra en Patrick van Dellen – 4. Peter van Zuiden, Gerben de Boer en Willem Heeringa 0-5 en 2-6; 5. Steven Koster, Kees van der Schoot en Rick Minnesma – 6. Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra 5-4 en 6-2; 7. Johannes van der Veen, Kevin Jordi Hiemstra en René de Haan – 8. Corné Tuinenga, Verry van der Meer en Jelmer Miedema 5-1 en 6-4; 9. Remmelt Bouma, Allard Hoekstra en Evert Pieter Tolsma – 10. Haije Jan Nicolay, Hessel Postma en Patrick Scheepstra 5-2 en 6-4; 11. Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar – 12. Auke Boomsma, Tsjerk Elsinga en Jan Tymen Eisma 5-1 en 6-4; Tweede omloop: 2. Menno van Zwieten c.s. – 4. Peter van Zuiden c.s. 2-5 en 0-6; 5. Steven Koster c.s. – 7. Johannes van der Veen c.s. 5-3 en 6-4; 9. Remmelt Bouma c.s. – 11. Tjisse Steenstra c.s. 2-5 en 0-6; Halve finale: 4. Peter van Zuiden c.s. – 5. Steven Koster c.s. 5-2 en 6-6; 11. Tjisse Steenstra c.s. staand nummer; Finale: 11. Tjisse Steenstra c.s. – 4. Peter van Zuiden c.s. 5-1 en 6-0.   

Jan Braaksma
By Jan Braaksma augustus 27, 2023 19:35
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Liefhebber

  Liefhebber

  15 partoer, it is net best foar Jacob Klaver. Kost een protte tiid foar de club en dan mar een…

  View Article
 • Sjoerd Hofstee

  Sjoerd Hofstee

  Wat niisskjirrich om te lêzen dat ik in tik mei de mûlpûde hawn ha soe. Jan, do en alle oare…

  View Article
 • Hh

  Hh

  Moai stikje Jan , stiet 1 flaterke yn ûs heit Roel Hoekstra is berne yn 1922 dus wie hy 41…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel