Formatie Gert-Anne van der Bos wint in Morra

Jan Braaksma
By Jan Braaksma augustus 20, 2023 09:57

Formatie Gert-Anne van der Bos wint in Morra

Gert Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra zijn in Morra-Lioessens winnaar geworden van de heren hoofdklasse vrije formatie partij. In de finale werden Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar verslagen. De derde prijs was voor Marten Bergsma, Jorn Lars van Beem en Hendrik Kootstra.

De opslag overheerste in Morra met Gert Anne van der Bos, Erwin Zijlstra en Tjisse Steenstra als uitblinkers. In de finale nam het partuur van Tjisse Steenstra een 3-1 voorsprong. Via twee keer 6-4 werd de stand gelijk getrokken. Gert Anne van der Bos liep in de finale een blessure op en gaf de eerste opslag daarom over aan Erwin Zijlstra. Die deed dat uitstekend. Op 3-3 en 6-6 miste Tjisse Steenstra het perk. Door een verre klap van Erwin Zijlstra op 6-4 werd het 5-3. Het perk Hiemstra-Wassenaar had veel moeite met de opslag van het duo Zijlstra-Van der Bos. Een perkwissel zette ook geen zoden aan de dijk. Het werd nog wel 5-4 maar daarna ging het snel. Op 5-4 en 6-0 was de opslagbal van Gert Anne van der Bos niet te verwerken.

De latere winnaars hadden in de eerste omloop zo maar kunnen verliezen van Remmelt Bouma, Allard Hoekstra en Evert Pieter Tolsma. Triemstra (10 bovenslagen) en Zijlstra (4 stuks) sloegen dan wel 14 keer boven maar men stond op enig moment wel met 5-4 en 6-4 achter. Gert Anne van der Bos zorgde door sterk opslaan voor vijf eersten gelijk en hij had met zijn opslag ook een groot aandeel in het veroveren van het laatste bordje. Op 5-5 en 6-4 sloeg Erwin Zijlstra de kaats voorbij. In de tweede omloop tegen Haye Jan Nicolay, Hessel Postma en Patrick Scheepstra werden de eerste twee eersten op 6-6 verkaatst en beide keren haalde Van der Bos vanaf de stuit de trekker over. De winst werd daarna snel binnen gehaald. Op 5-2 en 6-2 miste Patrick Scheepstra het perk. Een staand nummer betekende een plek in de finale.

Het partuur van Tjisse Steenstra had geen moeite om te winnen van Jelle Attema, Thomas Dijkstra en Patrick van Dellen die alle drie aan de stuit verschenen maar ook alle drie moeite hadden met de juiste richting. Op 5-1 en 6-6 was het gebeurd. In de tweede omloop tegen Menno van Zwieten, Gabe Jan van Popta en Pieter Jan Leijenaar ging het ook vrij makkelijk. Steenstra sloeg sterk op en Van Zwieten deed dat een stuk minder. Zijn misser op 3-0 en 6-6 was in wezen beslissend. Op 5-2 en 6-2 sloeg Renze Hiemstra de bal boven. In de halve finale wachtten Marten Bergsma, Jorn Lars van Beem en Hendrik Kootstra. Die namen een 3-2 voorsprong waarna Marten Bergsma problemen kreeg met zijn opslag. Steenstra en zijn maten profiteerden dankbaar. Het werd 5-3 en 6-2 waarna Marten Bergsma zijn tiende misser liet noteren.

Bergsma, Van Beem en Kootstra hadden aan één zege genoeg om in de prijzen te vallen. Steven Koster, Kees van der Schoot en Rick Minnesma kwamen na een 4-1 achterstand nog terug tot 4-3 maar daar bleef het bij. Op 5-3 en 6-6 sloeg Jorn Lars van Beem de bal over de bovenlijn. Een staand nummer betekende een plek in de halve finale en dat was voor zijn partuur het eindstation.

Cijfers Morra. Eerste omloop: 1. Johannes van der Veen, Kevin Jordi Hiemstra en René de Haan – 2. Menno van Zwieten, Gabe Jan van Popta en Pieter Jan Leijenaar 0-5 en 4-6; 3. Jelle Attema, Thomas Dijkstra en Patrick van Dellen – 4. Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar 1-5 en 6-6; 5. Haye Jan Nicolay, Hessel Postma en Patrick Scheepstra – 6. Peter van Zuiden, Gerben de Boer en Willem Heeringa 5-3 en 6-6; 7. Remmelt Bouma, Allard Hoekstra en Evert Pieter Tolsma – 8. Gert Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra 5-5 en 4-6; 9. Steven Koster, Kees van der Schoot en Rick Minnemsa – 10. Marten Bergsma, Jorn Lars van Beem en Hendrik Kootstra 3-5 en 6-6; Tweede omloop: 2. Van Zwieten c.s. –  4. Steenstra c.s. 2-5 en 2-6; 5. Nicolay c.s. – 8. Van der Bos c.s. 2-5 en 2-6; 10. Bergsma c.s. staand nummer;  Halve finale: 10. Bergsma c.s. – 4. Steenstra c.s. 3-5 en 2-6; 8. Van der Bos c.s. staand nummer; Finale: 8. Van der Bos c.s. – 4. Steenstra c.s. 5-4 en 6-0. (Tekst: Klaas Postma).

Jan Braaksma
By Jan Braaksma augustus 20, 2023 09:57
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Liefhebber

  Liefhebber

  15 partoer, it is net best foar Jacob Klaver. Kost een protte tiid foar de club en dan mar een…

  View Article
 • Sjoerd Hofstee

  Sjoerd Hofstee

  Wat niisskjirrich om te lêzen dat ik in tik mei de mûlpûde hawn ha soe. Jan, do en alle oare…

  View Article
 • Hh

  Hh

  Moai stikje Jan , stiet 1 flaterke yn ûs heit Roel Hoekstra is berne yn 1922 dus wie hy 41…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel