Gert-Anne van der Bos wint na 14 jaar weer in Dokkum

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juli 24, 2023 08:18

Gert-Anne van der Bos wint na 14 jaar weer in Dokkum

In 2009 zegevierde Gert-Anne van der Bos voor de eerste keer in Dokkum en zaterdag herhaalde hij dat in het gezelschap van Renze Hiemstra en Hendrik Kootstra. In een aardige finale bleef het verrassende drietal van Patrick van Dellen, Kees van der Schoot en Jurrit Osinga op twee spel staan. De tweede bovenslag van Hiemstra op 5-4 en 6-4 gooide de deur in het slot. Gert-Anne van der Bos werd uitgeroepen tot koning van de partij en dat zonder meer terecht want hij hield zijn formatie gedurende de dag in de race. KV Oostergo had er in het voortraject alles aan gedaan om de dag perfect te laten verlopen alleen wilde het weer niet echt meewerken.

De partij van de dag was het treffen in de eerste omloop tussen de latere winnaar en de formatie van Tjisse Steenstra, Taeke Triemstra en René de Haan een finale waardig. Bij Triemstra lag veel druk op de partij omdat hij graag het ontbrekende punt in de jacht op Piet Jetze Faber zo snel mogelijk wilde binnen halen. In Minnertsga lukte het niet en de wedstrijd in Dokkum was ook een brug te ver. Van der Bos aan de opslag was leidend en dan valt er ook voor een prima Triemstra weinig eer te behalen. De beslissende slag viel op 3-2 en 6-6 met een prachtige weg draaiende zitbal van Van der Bos. Daarmee was de angel uit de partij. Op 5-2 en 6-4 was het einde oefening voor Steenstra c.s. 

Trio Johannes van der Veen, Steven Koster en Riemer Hoekstra konden ook al geen potten breken tegen de formatie van Gert-Anne van der Bos. In hoog tempo gezien het slechte weer geen overbodige luxe werd de klus geklaard. (5-1 en 6-2).

Patrick van Dellen c.s. bereikte de finale via winst partijen tegen respectievelijk Paul Dijkstra c.s. (5-4 en 6-4) en Menno van Zwieten, Gerben de Boer en Pieter Jan Leijenaar  (5-3 en 6-6).

het derde geld derhalve voor Menno van Zwieten, Gerben de Boer en Pieter Jan Leijenaar na een zwaar bevochten winst tegen Marten Bergsma, Gabe Jan van Popta (invaller voor Hendrik Jan van der Velde) en Erwin Zijlstra 5-5 en 6-0.  Daarna wachtte Bauke Triemstra c.s en die klus werd geklaard op 5-4 en 6-4.

Cijfers Dokkum. Eerste omloop: 1. Marten Bergsma, Gabe Jan van Popta (invaller voor Hendrik Jan van der Velde) en Erwin Zijlstra  – 2.  Menno van Zwieten, Gerben de Boer en Pieter Jan Leijenaar 5-5 en 0-6; 3. André van Dellen, Gabe -Jan van Popta en Jelmer Miedema – 4. Bauke Triemstra, Thomas Dijkstra en Willem Heeringa 2-5 en 2-6; 5. Johannes van der Veen, Steven Koster en Riemer Hoekstra – 6. Corné Tuinenga, Allard Hoekstra en Hans Wassenaar 5-5 en 6-4; 7. Tjisse Steenstra, Taeke Triemstra en René de Haan – 8. Gert-Anne van der Bos, Renze Hiemstra en Hendrik Kootstra 2-5 en 4-6; 9. Paul Dijkstra, Jorn Lars van Beem en Rick Minnesma – 10. Patrick van Dellen, Kees van der Schoot en Jurrit Osinga 4-5 en 4-6; Tweede omloop: 2. Menno van Zwieten c.s. – 4. Bauke Triemstra c.s. 5-4 en 6-4; 5. Johannes van der Veen c.s. – 8. Gert-Anne van der Bos c.s. 1-5 en 2-6; 10. Patrick van Dellen c.s. staand nummer; Halve finale: 10. Patrick van Dellen c.s. – 2. Menno van Zwieten c.s. 5-3 en 6-6; 8. Gert-Anne van der Bos c.s. staand nummer; Finale: 8. gert-Anne van der Bos c.s. – 10. Patrick van Dellen c.s. 5-4 en 6-4.

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juli 24, 2023 08:18
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

  • Liefhebber

    Liefhebber

    15 partoer, it is net best foar Jacob Klaver. Kost een protte tiid foar de club en dan mar een…

    View Article
  • Sjoerd Hofstee

    Sjoerd Hofstee

    Wat niisskjirrich om te lêzen dat ik in tik mei de mûlpûde hawn ha soe. Jan, do en alle oare…

    View Article
  • Hh

    Hh

    Moai stikje Jan , stiet 1 flaterke yn ûs heit Roel Hoekstra is berne yn 1922 dus wie hy 41…

    View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel