Trio Tjisse Steenstra wint in Broeksterwâld

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juni 11, 2023 09:46

Trio Tjisse Steenstra wint in Broeksterwâld

Tjisse Steenstra, Taeke Triemstra en Hendrik Kootstra zijn in Broeksterwâld winnaar geworden van de heren hoofdklasse door-elkaar-loten partij. In de finale bleven Auke Boomsma, Allard Hoekstra en Hans Wassenaar op twee eersten staan. Tjisse Steenstra werd tot koning uitgeroepen. Acht parturen op de lijst en dus geen derde prijs deze keer.

De winnaars hadden het alleen in de eerste omloop moeilijk. Tegen Marten Bergsma, Jorn Lars van Beem en Willem Heeringa was het een dubbeltje op zijn kant. Steenstra sloeg sterk op maar dat deed Bergsma ook. De bordjes werden om-en-om verdeeld. Het partuur van Marten Berrgsma pakte een 5-4 voorsprong maar een zitbal van Tjisse Steenstra op 6-4 betekende vijf eersten gelijk. Op 5-5 en 4-4 liet Tjisse Steenstra twee treffers noteren. Daarna ging het een stuk soepeler. Bauke Triemstra, Tsjerk Elsinga en Riemer Hoekstra pakten in de tweede omloop het eerste bordje maar dat bleek ook het laatste bordje te zijn. Triemstra en zijn maten waren volstrekt kansloos en gingen op 5-1 en 6-2 ten onder. In de finale werden Auke Boomsma, Allard Hoekstra en Hans Wassenaar vlot op een 3-0 achterstand gezet. Hoekstra en Wassenaar ruilden in het perk en zagen Steenstra op 6-6 en 6-4 de bal buiten slaan. Een ommekeer kwam er niet. Steenstra revancheerde zich met drie zitballen op rij en een retourslag. Daarna was het snel gebeurd. Op 5-2 en 6-6 miste Auke Boomsma op een kleine kaats het perk.

Auke Boomsma, Allard Hoekstra en Hans Wassenaar hadden in de eerste omloop weinig te duchten van Corné Tuinenga, Jelle Cnossen en Kevin Jordi Hiemstra. Op 5-3 en 6-0 plaatste Auke Boomsma een zitbal. In de tweede omloop moest men stevig aan de bak tegen Menno van Zwieten, Hendrik Jan van der Velde en Jurrit Osinga. Die kwamen aan de hand van een sterk opslaande Menno van Zwieten op een 4 om 2 voorsprong te staan. De kwaadslag van Hendrik Jan van der Velde op 4-2 en 6-6 was voor zijn partuur het begin van het einde. Er lukte weinig meer. Op 5-4 en 6-4 sloeg Auke Boomsma zijn partuur naar de finale door een zitbal te plaatsen.


UITSLAG BROEKSTERWALD

1. Tjisse Steenstra (koning), Taeke Triemstra en Hendrik Kootstra

2. Auke Boomsma, Allard Hoekstra en Hans Wassenaar

Cijfers Broeksterwâld. Eerste omloop: 1. Auke Boomsma, Allard Hoekstra en Hans Wassenaar – 2. Corné Tuinenga, Jelle Cnossen en Kevin Jordi Hiemstra 5-3 en 6-0; 3. Remmelt Bouma, Renze Hiemstra en Rick Minnesma – 4. Menno van Zwieten, Hendrik Jan van der Velde en Jurrit Osinga 2-5 en 0-6; 5. Marten Bergsma, Jorn Lars van Beem en Willem Heeringa – 6. Tjisse Steenstra, Taeke Triemstra en Hendrik Kootstra 5-5 en 4-6; 7 Gert Anne van der Bos, Kees van der Schoot en Pieter Jan Leijenaar – 8. Bauke Triemstra, Tsjerk Elsinga en Riemer Hoekstra 4-5 en 6-6;  Halve finale: 1. Auke Boomsma c.s. – 4. Menno van Zwieten c.s.  5-4 en 6-4; 6. Tjisse Steenstra c.s. – 8. Bauke Triemstra c.s. 5-1 en 6-2; Finale: 1. Auke Boomsma c.s. – 6. Tjisse Steenstra c.s. 2-5 en 6-6. (Tekst: Klaas Postma).

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juni 11, 2023 09:46
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

  • Liefhebber

    Liefhebber

    15 partoer, it is net best foar Jacob Klaver. Kost een protte tiid foar de club en dan mar een…

    View Article
  • Sjoerd Hofstee

    Sjoerd Hofstee

    Wat niisskjirrich om te lêzen dat ik in tik mei de mûlpûde hawn ha soe. Jan, do en alle oare…

    View Article
  • Hh

    Hh

    Moai stikje Jan , stiet 1 flaterke yn ûs heit Roel Hoekstra is berne yn 1922 dus wie hy 41…

    View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel