Formatie Tjisse Steenstra met twee vingers in de neus naar zege in Stiens

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juni 11, 2023 19:33

Formatie Tjisse Steenstra met twee vingers in de neus naar zege in Stiens

De vrije formatiewedstrijd van kv DE BOER uit Stiens werd zondag een gemakkelijke prooi voor de formatie van Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en koning Hans Wassenaar. In goed 29 minuten was trio Bauke Triemstra, Hendrik Jan van der Velde en Riemer Hoekstra het laatste klusje voor de tweede zege op rij van het lopende seizoen. Op 5-1 en 6-2 kon de zege in de tas. De finale stelde bitter weinig voor. Het krachtsverschil was immens en trio Triemstra, afgelopen week nog uitkomend in de tweede klasse, was zichtbaar tevreden met het tweede geld na de verrassende zege op trio Gert-Anne van der Bos. Via vijfmaal 6-2 en eenmaal 6-0 werd trio Bauke Triemstra opgepeuzeld. Alleen in het zesde eerste was er een mini succesje voor Bauke Triemstra c.s. (6-2). Het was allemaal niet best wat de heren hoofdklassers de liefhebbers in Stiens  voorschotelden. Hoewel het prachtig zomerweer was regende het bij tijd en wijle buitenslagen. Met als dieptepunt een wedstrijd tussen Corné Tuinenga c.s. en Auke Boomsma c.s. met maar liefst 27 missers.

De winnaar van Stiens behoefde alleen in de eerste omloop even aan de bak. Menno van Zwieten, Gabe Jan van Popta en Pieter Jan Leijenaar waren geen schim van het winnende trio bij aanvang van het seizoen en kwamen niet verder dan de helft. (5-3 en 6-2).

In de strijd om de premie of niets werd de formatie van Corné Tuinenga in hoog tempo aan de kant gezet (5-1 en 6-4).

Bauke Triemstra, Hendrik Jan van der Velde en Riemer Hoekstra, een week geleden nog kaatsend in de kelder van het kaatsen, verbaasde vriend en vijand door eerste partuur Remmelt Bouma, Allard Hoekstra en Evert Pieter Tolsma met 5-2 en 6-6 aan de kant te zetten. Was dat al een verrassing maar de grootste verrassing was wel het feit dat de formatie van Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en de voor de geblesseerde Erwin Zijlstra in gevallen Hendrik Kootstra met veel elan en goed kaatsen aan de kant werd gezet. Bij 4 om2 en 6-6 had Gert-Anne van der Bos de kans om de partij naar zijn hand te zetten maar de opslager uit Mantgum was zondag geen schim van de man van een paar weken geleden en miste het perk. Het was het begin van het einde en dat kwam met een buitenslag van Kootstra op 5-5 en 6-4.

Voor trio Van der Bos restte dus het derde geld en dat mag ook nog een verrassing worden genoemd. Tegen Marten Bergsma, Kees van der Schoot en Hendrik Kootstra moest een 4-2 achterstand worden weggewerkt om toch nog op 5-4 en 6-4 te winnen.

Tegen Johannes van der Veen, Jorn Lars van Beem en Kevin Jordi Hiemstra kwam men met 5 om 1. Het kaatsen was niet om aan te zien en trio Van der Bos faalde aan alle kanten. Maar plotseling werd de geest vaardig over de mannen en met slechts vier punten tegen werd de zaak gelijk getrokken. Het werd zelfs 5-5 en 6-0 maar weer lag Van der Bos dwars. Het was tenslotte Kootstra die op 5-5 en 6-4 de wedstrijd over de streep trok. Ondanks de tien bovenslagen van Triemstra was het de gehele partij billen knijpen.

Cijfers Stiens. Eerste omloop: 1. Youri de Groot, Jelle Cnossen en Johan Sipma – 2. Johannes van der Veen, Jorn Lars van Beem en Kevin Jordi Hiemstra 2-5 en 2-6; 3. Marten Bergsma, Kees van der Schoot en Hendrik Kootstra – 4. Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra 4-5 en 4-6; 5. Corné Tuinenga, Bauke Dijkstra en Jelmer Miedema – 6. Auke Boomsma, Tsjerk Elsinga en Jan Tymen Eisma 5-4 en 6-6; 7. Menno van Zwieten, Gabe Jan van Popta en Pieter Jan Leijenaar – 8. Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en hans Wassenaar 3-5 en 2-6; 9. Bauke Triemstra, Hendrik van der Velde en Riemer Hoekstra – 10. Remmelt Bouma, Allard Hoekstra en Evert Pieter Tolsma 5-2 en 6-6; Tweede omloop: 2. Johannes van der Veen c.s. – 4. Gert-Anne van der Bos c.s. 5-5 en 4-6; 5. Corné Tuinenga c.s. – 8. Tjisse Steenstra c.s. 1-5 en 4-6; 9. Bauke Triemstra c.s. staand nummer; Halve finale: 9. Bauke Triemstra c.s – 4. Gert-Anne van der Bos c.s. 5-4 en 6-4; 8. Tjisse Steenstra c.s. staand nummer; Finale: 8. Tjisse Steenstra c.s. – 9. Bauke Triemstra c.s. 5-1 en 6-2.   

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juni 11, 2023 19:33
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

  • Liefhebber

    Liefhebber

    15 partoer, it is net best foar Jacob Klaver. Kost een protte tiid foar de club en dan mar een…

    View Article
  • Sjoerd Hofstee

    Sjoerd Hofstee

    Wat niisskjirrich om te lêzen dat ik in tik mei de mûlpûde hawn ha soe. Jan, do en alle oare…

    View Article
  • Hh

    Hh

    Moai stikje Jan , stiet 1 flaterke yn ûs heit Roel Hoekstra is berne yn 1922 dus wie hy 41…

    View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel