Aanmelding 72e editie Lanenkaatsen (12-16 juni) van start!

Jan Braaksma
By Jan Braaksma april 6, 2023 10:24

Aanmelding 72e editie Lanenkaatsen (12-16 juni) van start!

Nog een dikke 2 maanden en dan is de 72e editie van het Lanenkaatsen weer los gebarsten met een mix van spanning, humor en sensatie. De eerste zonnestralen geven ons het gevoel van lente. Vol energie zijn we weer van start gegaan met de organisatie van het mooiste straatkaatsevenement op de Lanen in Harlingen. Op maandag 12 juni starten we weer met het bekende programma. De groepen 1. (11-16) 2. (17-35) 3. (36-49) en 7. (Dames 36 jaar en ouder) kaatsen hun eerste partij op maandag. De groepen 4. (50-59), 5. (Dames 11-35) 6. (60+) kaatsen hun openingspartijen op de dinsdag 14 juni.

Vanaf dit weekend (7-9 april) gaat de inschrijving weer van start. Het deelnameformulier op de website is dan weer geopend. Ook liggen de inschrijflijsten bij Kamsma weer klaar, dus alle mogelijkheden om er weer bij te zijn als Lanenkaatsenliefhebber. Je kunt ook dit jaar de betaling verrichten met Ideal. Aansluitend op de aanmelding heb je de mogelijkheid om een bankbetaling van 5 euro te verrichten. Als alternatief kun je nog steeds in de studio op de Lanen betalen, maar het is wellicht makkelijk om dit al via Ideal geregeld te hebben.

We zien er naar uit om jullie in juni weer in actie te zien op de Lanen. Schroom niet om deel te nemen want het Lanenkaatsen is voor iedereen. De jeugd van 11-16 jaar heeft weer kans om de eerste lanentitel binnen te halen en gehuldigd te worden op het bordes van de harmonie. Er zijn mooie geld- en bijprijzen van de lokale bedrijven te verdienen. Groep 2 (17-35) is een mooie mix fanatieke sportievelingen en toppers uit de regio. Voor iedereen kans! Groep 3 (36-49) en 4 (50-59) liefhebbers van het kaatsspel met de nodige ervaring en geslepenheid met het straatkaatsen, maar we vinden het ook leuk als je als nieuwkomer je geluk komt beproeven. Het kan zomaar een onvergetelijke ervaring worden. Ook de 60+ kaatsers zijn nog volop actief en laten nog mooi kaatsen zien. Er zijn nog steeds 60+ers die een keer die eerste prijs willen halen, zodat ze in de eregalerij een plekje krijgen. Het zou mooi zijn als ook de dames de weg naar de Lanen weer vinden in de groepen 5 (11-35) en 7 (36+) We zagen vorig jaar een afname van het aantal deelnemers en konden helaas groep 7 geen doorgang laten vinden. Dit jaar verwachten we toch weer minimaal 8 parturen op de lijst, zodat we de Siebo Homminga bokaal kunnen uitreiken. 

Het comité is al weer druk in voorbereiding om er een prachtige 72e editie van te maken! Vergunningen zijn geregeld, sponsors zijn aangeschreven en hebben al weer mooie bijdragen geleverd.

Jubileum 75 jaar Lanenkaatsen

Alvast even vooruitblikken op het volgende jaar, dan vieren we ons 75-jarig jubileum. We zijn al met vele vrijwilligers aan het werk om hier een bijzondere editie van te maken. Zo wordt er op dit moment hard gewerkt aan het jubileumboek over 75 jaar Lanenkaatsen met heel veel verhalen, foto’s, gebeurtenissen en anekdotes van bekende en onbekende liefhebbers. Tevens zijn er in het boek links gedeeld naar online beelden en informatie. Er zijn het afgelopen jaar veel nieuwe opnames gemaakt. Het boek zal in het najaar worden uitgebracht en je kunt deze alvast reserveren met een korting van € 2,50 in de voorinschrijving. Het boek kost je dan slechts € 22,50. Reserveren kan op www.lanenkaatsen.nl evenals de aanmelding voor de komende editie. 

We zien jullie graag weer op de Lanen in juni!

 

Jan Braaksma
By Jan Braaksma april 6, 2023 10:24
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

  • Liefhebber

    Liefhebber

    15 partoer, it is net best foar Jacob Klaver. Kost een protte tiid foar de club en dan mar een…

    View Article
  • Sjoerd Hofstee

    Sjoerd Hofstee

    Wat niisskjirrich om te lêzen dat ik in tik mei de mûlpûde hawn ha soe. Jan, do en alle oare…

    View Article
  • Hh

    Hh

    Moai stikje Jan , stiet 1 flaterke yn ûs heit Roel Hoekstra is berne yn 1922 dus wie hy 41…

    View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel