Taeke Triemstra boekt 200e zege in Kimswerd

Jan Braaksma
By Jan Braaksma augustus 21, 2022 18:25

Taeke Triemstra boekt 200e zege in Kimswerd

Het was zondag een gedenkwaardige dag in Kimswerd voor de oranje brigade waar de zesde zege van het seizoen werd geboekt en waar voorinse Taeke Triemstra voor een nog grotere mijlpaal zorgde door voor de 200ste keer op het hoogste niveau de partij winnend af te sluiten. In Sneek begon in 2000 de victorie en 22 jaar later was daar de 200ste overwinning in Kimswerd wat zeker niet de laatste is uit de carrière van Taeke Triemstra. Met zijn maten Gert-Anne van der Bos en Erwin Zijlstra behaalde hij een verdiende zege door in de finale met 5-2 en 6-6 te winnen van Marten Bergsma, Hendrik Kootstra en Menno van Zwieten.

Door een handblessure liep opslager Marten Bergsma er voor spek en bonen bij maar de ranking punten weerhielden hem er van om niet te kaatsen. Na het wegvallen van Dylan Drent moet Bergsma de komende weken wel opdraven om niet door het punten verlies in de eerste klas te belanden met zijn trio. Kootstra en Van Zwieten konden tot 3 om 2 in de pas blijven van trio Gert-Anne van der Bos maar de genade klap werd als zo vaak dit seizoen uitgedeeld door de latere koning Gert-Anne van der Bos. Op 3-2 en 4-6 plaatste hij twee geweldige zitballen en brak daarmee het verzet van partuur Marten Bergsma. Via een snel bordje op 4-2 en 6-2 was het wederom Van der Bos die op 5-2 en 6-6 zijn vijfde zitbal plaatste. 

In aanloop naar de finale moest eerst afgerekend worden met trio Peter van Zuiden. Op 5-2 en 6-2 plaatste Gert-Anne zijn 8ste zitbal. Een omloop verder wachtte de winnaar van de laatste drie wedstrijden trio Tjisse Steenstra. Duidelijk was wel vandaag dat de drie een jasje hadden uit gedaan. In sneltreinvaart liep trio Van der Bos via driemaal 6-4 uit naar een mooie voorsprong. De bovenslag van Triemstra op 3-0 en 6-6 strooide nog meer zout in de open wonde. Want het deed hen alle drie zichtbaar pijn dat de wind ook wel eens uit de andere hoek kan komen. Hans Wassenaar sloeg daarna zowel op 4-0 en 6-6 en 5-1 en 6-6 boven maar op 5-2 en 6-2 lag ook voor hem de kaats te ver. 

De halve finale tegen Youri de Groot c.s. was het aankijken niet waard. Trio De Groot maakte wel punten maar vergat dat het bij dit spelletje om eersten gaat. Driemaal 6-6 leverde derhalve niets op door een bovenslag van Triemstra en tweemaal missen van De Groot. Derhalve werd het een 5-0 en 6-0 eindstand.

Marten Bergsma c.s. had geen kind aan Remmelt Bouma c.s. (5-0 en 6-2). In de strijd om de premie of niets leek het na een 4-1 achterstand tegen Bauke Triemstra c.s. snel einde oefening maar niets was minder waar. De bovenslag van Kootstra op 4-1 en 6-6 deed de partij kantelen. Hoewel het een draak van een partij was met maar liefst 25 missers kwam alles aan de telegraaf en kwam Menno van Zwieten als winnaar naar voren. Zijn prima opgeslagen bal was Scheepstra te machtig. Het derde geld belande bij Youri de Groot c.s. door een 5-3 en 6-4 zege op de formatie van Patrick van Dellen, Thomas Dijkstra en Steven Koster. 

Cijfers Kimswerd. Eerste omloop: 1. Tjisse Steenstra Bitgummole, Renze Hiemstra Deinum en Hans Wassenaar Bitgummole – 2. Johannes van der Veen Pietersbierum, Martin Jansen (Sexbierum) invaller voor Jorn Lars van Beem Dronryp en Rick Minnesma Dronryp 5-1 en 6-2; 3. Peter van Zuiden Bolsward, Kevin Jordi Hiemstra Leeuwarden en Gerben de Boer Gaast – 4. Gert-Anne van der Bos Mantgum, Taeke Triemstra Sint Jacobiparochie en Erwin Zijlstra Easterlittens 2-5 en 2-6: 5. Bauke Triemstra Sint Jacobiparochie, Daniël Iseger Leeuwarden en Patrick Scheepstra Franeker – 6. Haye Jan Nicolay Britsum, Gabe-Jan van Popta Lollum en Pieter Jan Leijenaar Exmorra 5-3 en 6-4; 7. Marten Bergsma Minnertsga, Hendrik Kootstra Minnertsga en Menno van Zwieten Heerenveen – 8. Remmelt Bouma Weidum, Bauke Dijkstra Easterein en Evert Pieter Tolsma Winsum 5-0 en 6-2; 9. Youri de Groot Menaam, Allard Hoekstra Franeker en Laas Pieter van Straten Feinsum – 10. Patrick van Dellen Berltsum, Thomas Dijkstra Berltsum en Steven Koster Tzum 5-3 en 6-4; Tweede omloop: 1. Tjisse Steenstra c.s. – 4. Gert-Anne van der Bos c.s. 2-5 en 2-6; 5. Bauke Triemstra c.s. – 7. Marten Bergsma c.s. 5-5 en 6-6 (Marten Bergsma  wint); 9. Youri de Groot c.s. staand nummer; Halve finale: 9. Youri de Groot c.s. – 4. Gert-Anne van der Bos c.s. 0-5 en 0-6; 7. Marten Bergsma c.s. staand nummer; Finale: 7. Marten Bergsma c.s. – 4. Gert-Anne van der Bos c.s. 2-5 en 6-6.

Jan Braaksma
By Jan Braaksma augustus 21, 2022 18:25
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Liefhebber

  Liefhebber

  15 partoer, it is net best foar Jacob Klaver. Kost een protte tiid foar de club en dan mar een…

  View Article
 • Sjoerd Hofstee

  Sjoerd Hofstee

  Wat niisskjirrich om te lêzen dat ik in tik mei de mûlpûde hawn ha soe. Jan, do en alle oare…

  View Article
 • Hh

  Hh

  Moai stikje Jan , stiet 1 flaterke yn ûs heit Roel Hoekstra is berne yn 1922 dus wie hy 41…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel