KV Sjirk de Wal wint Ald-Meiers Partij

Jan Braaksma
By Jan Braaksma augustus 7, 2022 10:01

KV Sjirk de Wal wint Ald-Meiers Partij

Het afdelingspartuur van Dronrijp met de kaatssters Iris Veltman, Lisanne Scharringa en Senne Idsardi heeft vandaag in Hitzum de Ald-Meiers partij gewonnen. In de finale was Lollum-Waaksens 1 (Britt Joustra, Lisanne Venema en Jeldau Koopmans) kansloos. De derde prijs ging naar de afdeling Niawier-Metslawier-Oosternijkerk (Hester Torensma, Isabella Wijtsma en Suzanna Allema).

Dronrijp was vooraf al de grote favoriet, won, maar had in de tweede omloop geen reden tot klagen. Na een makkelijke overwinning op Menaam stuitte Dronrijp in de tweede omloop op Goënga met Moniek Lootsma, Afke Marij van der Goot en Iris Oosterbaan. Die boden Dronrijp meer dan goede tegenstand. Tot vier eersten gelijk was er over de uitkomst geen zinnig woord te zeggen. Vervolgens had Goënga de pech dat Moniek Lootsma een blessure opliep. Na een pauze van ongeveer tien minuten kaatste ze wel verder maar het lopen ging duidelijk minder dan voorheen. Op 4-4 en 4-2 voor Dronrijp sloeg Senne Idsardi de bal duidelijk voor maar de keurmeester gaf een zitbal.

In plaats van 4-4 en 4-4 werd het 4-4 en 6-2 voor Dronrijp. Het werd nog 6-4 maar toen sloeg Iris Oosterbaan de bal buiten. Diezelfde Iris Oosterbaan kon op 5-4 en 6-6 de kaats niet nemen. Na het staande nummer wachtte in de halve finale Niawier-Metslawier-Oosternijkerk. Dat pakte de nodige punten maar geen eersten. Het werd vier keer 6-6 en vier keer ging het bordje naar Dronrijp. Op 5-0 en 6-2 miste Hester Torensma het perk. In de finale wachtte het partuur van Lollum-Waaksens 1 met Britt Joustra, Lisanne Venema en Jeldau Koopmans. Die waren een stuk jonger dan hun opponenten. 13, 14 en 15 jaar tegen 16, 17 en 18 jaar. Dat verschil was duidelijk te merken. Lollum-Waaksens 1 kwam niet op een 6, kreeg 14 punten en verloor op 5-0 en 6-0 toen Senne Idsardi de kaats voorbij sloeg.

Lollum-Waaksens 1 kwam in de finale door achtereenvolgens te winnen van Makkum, Wommels en Exmorra. In de halve finale was er het staande nummer. Derde prijswinnaar Niawier-Metslawier-Oosternijkerk werd derde door te winnen van Tzum, Stiens en Jirnsum om in de halve finale te verliezen van de latere winnaars.

UITSLAG ALD-MEIERS PARTIJ

1. Dronrijp: Iris Veltman, Lisanne Scharringa en Senne Idsardi.

2. Lollum-Waaksens 1: Britt Joustra, Lisanne Venema en Jeldau Koopmans

3. Niawier-Metslawier-Oosternijkerk: Hester Torensma, Isabella Wijtsma en Suzanna Allema

Cijfers Hitzum. Eerste omloop: 1. Tzum – 2. Niawier-Metslawier-Oosternijkerk 2-5 en 2-6; 3. Witmarsum – 4. Stiens 2-5 en 0-6; 5. Wommels – 6. Berltsum 5-3 en 6-6; 7. Makkum – 8. Lollum-Waaksens 1 1-5 en 4-6; 9. Winsum – 10. Lollum-Waaksens 2 5-0 en 6-6; 11. Exmorra – 12. Reahûs-Turns 5-1 en 6-6; 13. Hijum-Feinsum – 14. Goënga 3-5 en 4-6; 15. Menaam – 16. Dronrijp 0-5 en 0-6; 17. St. Annaparochie – 18. Jirnsum 2-5 en 4-6;  Tweede omloop: 2. Niawier-Metslawier-Oosternijkerk – 4. Stiens 5-2 en 6-4; 5. Wommels – 8. Lollum-Waaksens 1 2-5 en 6-6; 9. Winsum – 11. Exmorra 3-5 en 2-6; 14. Goënga – 16. Dronrijp 4-5 en 6-6; 18. Jirnsum staand nummer; Derde omloop: 18. Jirnsum – 2. Niawier-Metslawier-Oosternijkerk 2-5 en 0-6; 8. Lollum Waaksens 1 – 11. Exmorra 5-3 en 6-2; 16. Dronrijp staand nummer; Halve finale:  16. Dronrijp – 2. Niawier-Metslawier-Oosternijkerk 5-0 en 6-2; 8. Lollum-Waaksens 1 staand nummer; Finale: 8. Lollum-Waaksens 1 – 16. Dronrijp 0-5 en 0-6.

 

Jan Braaksma
By Jan Braaksma augustus 7, 2022 10:01
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Liefhebber

  Liefhebber

  15 partoer, it is net best foar Jacob Klaver. Kost een protte tiid foar de club en dan mar een…

  View Article
 • Sjoerd Hofstee

  Sjoerd Hofstee

  Wat niisskjirrich om te lêzen dat ik in tik mei de mûlpûde hawn ha soe. Jan, do en alle oare…

  View Article
 • Hh

  Hh

  Moai stikje Jan , stiet 1 flaterke yn ûs heit Roel Hoekstra is berne yn 1922 dus wie hy 41…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel