Nynke Sijbrandij koningin op de Waaie

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juli 20, 2020 13:25

Nynke Sijbrandij koningin op de Waaie

Nynke Sijbrandij, Manon Scheepstra en Marrit Zeinstra pakten in Sint Annaparochie de eerste zege van het seizoen. Dat dit dan ook nog geschiede tegen het andere toppartuur van Ilse Tuinenga maakte de overwinning natuurlijk alleen maar mooier. De loting was de beide favorieten gunstig gezind geweest zodat ze elkaar alleen in de finale konden treffen. Dat is al jaren het parool en ook in Sint Annaparochie werd daar niet van af geweken. De andere zes parturen mogen bij uitzondering eens voor bovenmeester spelen maar in negen van de tien gevallen zijn slechts de kruimels hun deel.

De finale tussen beide topparturen was het aanzien meer dan waard. Ilse Tuinenga c.s. had in Morra de eerste tik uitgedeeld en dat schreeuwt om wraak natuurlijk. Onder mooie omstandigheden en met mooi wat liefhebbers om de touwen was dit een mooie gelegenheid om wat recht te zetten. Het werd een partij waarin de marges klein waren. Aan het eind van de rit had trio Nynke Sijbrandij 56 punten weten te vergaren en premiewinnaar Ilse Tuinenga bleef daar 10 punten achter. Het verschil zat hem deze keer in de opslag van de latere koningin Nynke Sijbrandij. Wat in Morra niet lukte lukte op de Waaie nu wel.

Met een retourslag op schone zes pakte Margriet Bakker dan wel het eerst bordje maar de misser van Ilse op 1-0 en 6-6 deed die voorsprong weer te niet. Dan deed Nynke Sijbrandij het beter. Zij had al geoefend bij 1-1 en 6-2 en deed dat op 2-1 en 6-6 nog eens dunnetjes over.Trio Tuinenga is het partuur er niet na om het kopje te laten hangen en kwam terug in de partij door een misser van Sijbrandij. Manon Scheepstra liet op 3-2 en 6-2 zien dat zij ook in het voorperk aardig uit de voeten kan via een mooie verre klap. Het bracht Ilse Tuinenga niet uit haar evenwicht en op 4-2 en 4-6 had zij nu wel Manon en Marrit onder de duim. Via goed kaatsen lijkt dan op 4-3 en 2-6 de aansluiting op handen te zijn maar niets is minder waar.

Waar Sjanet aan de stuit faalt haalt Nynke uit. 4-3 en 6-6. Nynke mag het dan nog eens proberen en ziet dan tot haar genoegen dat Margriet Bakker de bal goed raakt…misschien iets te goed want hij wijkt bij de boven iets te veel af en het is 5 om 3 in plaats van twee spel gelijk. Daarmee is de partij gelopen en op 5-3 en 6-0 pakt Marrit Zeinstra met voorbij slaan van de kaats de eerste zege van het seizoen. Dat zullen er na alle gedachte niet veel meer bijkomen omdat de dames hoofdklasse pas op 23 augustus weer in de wei mag!

Beide finalisten kwamen met twee vingers in de neus in de finale. Anna-Brechts Bruinsma c.s. kwam tot 5-1 en 6-2 en halve finale tegen Tineke Dijkstra c.s. was nog sneller klaar (5-0 en 6-6).

Ilse Tuinenga c.s. moest iets langer op de Waaie staan om de finale te bereiken. Roelie Kroondijk c.s. kwam tot een bordje (5-1 en 6-6) waarna de halve tegen Sietske Okkema op 5-2 en 6-0 werd afgesloten.

In de strijd om het derde geld was Tineke Dijkstra c.s. veell te sterk voor Sietske Okkema c.s. op 5-1 en 6-0 timmerde Sandra Hofstra de laatste bal over it kleedsje!

Cijfers Sint Annaparochie: 1. Sietske Okkema, Jeska Terpstra en Martzen Deinum  – 2. Andrea Kroes, Sigrid de Jong en Ineke van der Ploeg 5-3 en 6-4; 3. Ilse Tuinenga, Margriet Bakker en Sjanet Wijnia – 4. Roelie Kroondijk, Klasine Huistra en Jennie Terpstra 5-1 en 6-6; 5. Anna-Brecht Bruinsma, Anne Monfils en Harmke Siegersma – 6.  Nynke Sijbrandij, Manon Scheepstra en Marrit Zeinstra 1-5 en 2-6; 7. Tineke Dijkstra, Sandra Hofstra en Louise Krol – 8. Annet de Haan, Lotte Delgrosso en Annelien Broersma  5-2 en 6-4; Halve finale: 1. Sietske Okkema – 3. Ilse Tuinenga 2-5 en 0-6; 6. Nynke Sijbrandij – 7. Tineke Dijkstra c.s. 5-0 en 6-6; Om de derde prijs: 1. Sietske Okkema c.s. – 7. Tineke Dijkstra c.s. 1-5 en 0-6; Finale: 3. Ilse Tuinenga c.s. – 6. Nynke Sijbrandij c.s. 3-5 en 0-6.

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juli 20, 2020 13:25
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Pieter Klaas Goodijk

  Pieter Klaas Goodijk

  Pieter van Althuis heeft volkomen gelijk. De ranking is overbodig. Met een gedegen T.C. kan je alles in de juiste…

  View Article
 • Pieter van Althuis

  Pieter van Althuis

  Ik fien al jirren dat de ranking net klopt... IT hiele Ier trochtelle docht mear rocht oan de minsken, lees…

  View Article
 • Johan van Seijst

  Johan van Seijst

  De Pc gaat door wel met 2,000 minder zitplaatsen. Gisteravond vergaderd met de burgemeester van de Waadhoeke.

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel