Formatie Tjisse Steenstra pakt door en wint ook De Haije Rypma partij

Jan Braaksma
By Jan Braaksma augustus 7, 2022 21:32

Formatie Tjisse Steenstra pakt door en wint ook De Haije Rypma partij

De formatie van Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar had zondag in Witmarsum weinig te duchten van een naar adem happend kaatspeloton. Met slechts vijf eersten werd de missie winnend afgesloten. De tegenstand moet vandaag komen uit eigen kring en daar past de winnaar van de afgelopen PC wel voor. Een mooi nummer op de lijst is dan ook mooi meegenomen na de inspanningen van de laatste dagen.

De finale tegen de verrassende winnaar van de halve Patrick van Dellen, Thomas Dijkstra en Steven Koster was appeltje eitje. Na eersten gelijk viel er voor de jonge talenten niet veel meer te halen ondanks alle goede wil. Via tweemaal 6-2 en tweemaal 6-4 werd de klus geklaard op 5-1 en 6-6 meet een kwaadslag van Thomas Dijkstra. Meer zat er voor trio Patrick van Dellen c.s. niet in. Dat Tjisse Steenstra werd uitgeroepen tot koning van de partij was mooi voor hem maar Hans Wassenaar had het voor mij ook mogen zijn gezien zijn prestaties gedurende de gehele dag in het achterperk. De wegen van de koningscommissie blijven ondoorgrondelijk!

Bauke Triemstra c.s. wilde wel maar het bleef bij die gedachte. De opslag van Steenstra was het perk Iseger en Scheepstra veel te machtig. (5-2 en 6-0). In de strijd om de premie of niets probeerde Gerben de Boer het via een praatje nog wat af te dwingen maar dan moet er beter gepresteerd worden want dit had iets van water naar de zee dragen. Bij 5-2 en 6-4 konden de douches alweer worden opgezocht.

Patrick van Dellen c.s. had de handen meer dan vol aan Auke Boomsma c.s. gezien de uitslag van 5-4 en 6-4. Hetzelfde verhaal tegen de formatie van Remmelt Bouma c.s. die ook tegen dubieuze keurmeester beslissingen moest vechten en op 5-4 en 6-4 afhaakte.

In de halve finale was Gert-Anne van der Bos met de weer redelijk herstelde Erwin Zijlstra in de gelederen de tegenstander. Het werd een spannend maar kwalitatief slechte partij die pas op 5-5 en 6-4 zijn beslag kreeg met een kwaadslag van Erwin Zijlstra. Een partij gezien de 24 buitenslagen om heel gauw te vergeten.

Gert-Anne van der Bos c.s. had aan een karige zege genoeg voor het derde geld. Dat gebeurde tegen het onthoofde partuur van Haije Jan Nicolay, Gabe Jan van Popta en Pieter Jan Leijenaar. Bij laatstgenoemd partuur ontbrak opslager Nicolay die door zijn maten voor 2023 was geslachtofferd ten faveure voor Menno van Zwieten. Voor Nicolay waarschijnlijk een reden te meer om een vrije zondag in te roosteren…zijn vervanger Dennis Strikwerda een kennis van Pieter Jan Leijenaar verving hem maar kon hem bij lange na niet doen vergeten. (5-3 en 6-4).  

Cijfers Witmarsum. Eerste omloop: 1. Remmelt Bouma Weidum, Bauke Dijkstra Easterein en Evert Pieter Tolsma Winsum – 2. Marten Bergsma Minnertsga, Hendrik Kootstra Minnertsga en Menno van Zwieten Heerenveen 5-3 en 6-2; 3. Patrick van Dellen Berltsum, Thomas Dijkstra Berltsum en Steven Koster Tzum – 4. Auke Boomsma Morra, Hessel Postma Winsum en Tsjerk Elsinga Dronryp 5-4 en 6-4; 5. Bauke Triemstra Sint Jacobiparochie, Daniël Iseger Leeuwarden en Patrick Scheepstra Franeker – 6. Tjisse Steenstra Bitgummole, Renze Hiemstra Deinum en Hans Wassenaar Bitgummole 2-5 en 0-6; 7. Johannes van der Veen Pietersbierum, Jorn Lars van Beem Dronryp en Rick Minnesma Dronryp – 8. Peter van Zuiden Bolsward, Kevin Jordi Hiemstra Leeuwarden en Gerben de Boer Gaast 4-5 en 6-6; 9. Gert-Anne van der Bos Mantgum, Taeke Triemstra Sint Jacobiparochie en Erwin Zijlstra Easterlittens – 10. Dennis Strikwerda Exmorra (ingevallen voor Haye Jan Nicolay Britsum), Gabe-Jan van Popta Lollum en Pieter Jan Leijenaar Exmorra 5-3 en 6-4; Tweede omloop: 1. Remmelt Bouma c.s. – 3. Patrick van Dellen c.s. 4-5 en 4-6; 6. Tjisse Steenstra c.s. – 8. Peter van Zuiden c.s. 5-2 en 6-4; 9. Gert-Anne van der Bos c.s. staand nummer; Halve finale: 9. Gert-Anne van der Bos c.s. – 3. Patrick van Dellen c.s. 5-5 en 4-6; 6. Tjisse Steenstra c.s. staand nummer; Finale: 3. Patrick van Dellen c.s. – 6. Tjisse Steenstra c.s. 1-5 en 6-6.

 

Jan Braaksma
By Jan Braaksma augustus 7, 2022 21:32
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Dirk Lei

  Dirk Lei

  Klaas Thomas is de naam van de kaatsvereniging van Anjum. Kaatsvereniging van Paesens-Moddergat heet Thomas Prins

  View Article
 • Liefhebber

  Liefhebber

  15 partoer, it is net best foar Jacob Klaver. Kost een protte tiid foar de club en dan mar een…

  View Article
 • Sjoerd Hofstee

  Sjoerd Hofstee

  Wat niisskjirrich om te lêzen dat ik in tik mei de mûlpûde hawn ha soe. Jan, do en alle oare…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel