Trio Ilse Tuinenga worstelt en komt boven

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juli 20, 2022 21:25

Trio Ilse Tuinenga worstelt en komt boven

Het was bepaald geen uitgemaakte zaak woensdag in Minnertsga op de vrije formatiewedstrijd voor de dames hoofdklasse. Was de finale dan wel appeltje eitje tegen de formatie van Roelie Kroondijk (5-0 en 6-6) de weg daar heen liep over vele hobbels en bobbels. Anna Dieuwke Dijkstra c.s. bood lang en fel verzet en streek pas de witte vlag op 5-4 en 6-4. De strijd om een plaats in de finale was ook niet bepaald een gelopen koers. Tot vier eersten gelijk was de formatie van Anna Brecht Bruinsma c.s. gelijkwaardig aan de latere winnaar. Met een sterk opslaande Ilse Tuinenga werd de klus op 5-4 en 6-6 alsnog geklaard. De strijd om het derde geld was een partij om gauw te vergeten. Het jeugdige trio van Inge Jansma c.s. boog diep voor het gelouterde trio Anna Brecht Bruinsma c.s. getuige de 5-0 en 6-2 nederlaag. 

Cijfers Minnertsga. Eerste omloop: 1. Roelie Kroondijk Easterein, Amarins de Groot Mantgum en Jennie Terpstra Mantgum – 2. Annet de Haan Sint Annaparochie, Sandra Hofstra Tzum en Jeska Terpstra Easterein 5-3 en 6-4; 3. Wybrig Bakker Tersoal, Corrie Kroondijk Easterein en Fiera de Vries Groningen – 4. Inge Jansma Dronryp, Larissa Smink Makkum en Noa Elzinga Bolsward 4-5 en 6-6; 5. Nynke Sijbrandij Leeuwarden, Manon Scheepstra Leeuwarden en Marrit Zeinstra Leeuwarden – 6. Anna-Brecht Bruinsma Leeuwarden, Anne Monfils Groningen en Gerde Lycklama à Nijeholt It Heidenskip 2-5 en 6-6; 7. Ilse Tuinenga Franeker, Louise Krol Broeksterwâld en Sjanet Wijnia Wommels – 8. Anna-Dieuwke Dijkstra Leeuwarden, Rixt Wijnia Wommels en Annelien Broersma Leeuwarden 5-4 en 6-4; Halve finale: 1. Roelie Kroondijk c.s. – 4. Inge Jansma c.s. 5-0 en 6-6; 6. Anna Brecht Bruinsma c.s  – 7. Ilse Tuinenga c.s. 4-5 en 6-6; Om de derde prijs: 4. Inge Jansma c.s. – 5. Anne Brecht Bruinsma c.s. 0-5 en 2-6; Finale: 1. Roelie Kroondijk c.s. – 7. Ilse Tuinenga c.s. 0-5 en 6-6.

 

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juli 20, 2022 21:25
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Ada

  Ada

  Beste schrijver van deze column, misschien de volgende wedstrijd een beetje genieten van al dat kaatsvolk dat op de been…

  View Article
 • Johan van Seijst

  Johan van Seijst

  Harlingen een genot om daar te mogen kaatsen !!

  View Article
 • Sytse Keizer

  Sytse Keizer

  Sterkte Sjoerd met dyn herstel!

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel