Trio Ilse Tuinenga overklast Nynke Sijbrandij c.s. in Sexbierum

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juli 30, 2022 18:09

Trio Ilse Tuinenga overklast Nynke Sijbrandij c.s. in Sexbierum

Een ontketend trio Ilse Tuinenga liet in een warm Sexbierum het sterke partuur van Nynke Sijbrandij, Manon Scheepstra en Marrit Zeinstra naar lucht happen. Alles lukte bij Ilse, Louise en Sjanet en het anders zo slagvaardige trio van Nynke Sijbrandij kreeg zaterdag in Sexbierum er maar geen vat op. Ilse sloeg geweldig op en in het perk maakten Louise Krol en Sjanet Wijnia weinig fouten. De anders zo sterke opslag van Sijbrandij en Scheepstra had er geen vat op. In grote stappen denderde trio Tuinenga naar een 5-0 voorsprong. Op 5-0 en 6-6 diende zich het eerste matchpoint aan maar de verre klap van Louise kreeg een knik en de eerste kwaadslag was een feit. Weer werd het zes gelijk maar toen miste Sijbrandij het perk. Louise Krol werd waarschijnlijk tot haar eigen verbazing uitgeroepen tot koningin van de partij. 

Maar het had ook zomaar anders kunnen lopen voor het winnende trio. In de eerste omloop hing de zege aan een uiterst dun draadje. Annet de Haan, Margriet Bakker en Jeska Terpstra dachten het bij 5-5 en 6-6 te hebben gewonnen. Maar de dienstdoende scheidsrechter kleurde na ampel beraad zijn beslissing weer anders in en trio Ilse Tuinenga werd alsnog uitgeroepen tot winnaar van de partij. Een partij met een luchtje.

In de halve finale tegen Anna-Brecht Bruinsma c.s. waren trio Tuinenga direct bij de les en het resultaat mocht er dan ook zijn 5-0 en 6-6. 

Nynke Sijbrandij c.s. liet weinig heel van Inge Jansma c.s. getuige de 5-0 en 6-0 zege. De halve finale tegen Anna Dieuwke Dijkstra c.s. duurde welgeteld een eerst langer 5-1 en 6-2.

Het derde geld in Sexbierum was voor trio Anna-Brecht Bruinsma, Anne Monfils en Gerde Lycklama à Nijeholt door een 5-4 en 6-0 zege trio Anna-Dieuwke Dijkstra c.s. 

Cijfers Sexbierum. Eerste omloop: 1. Wybrig Bakker Tersoal, Corrie Kroondijk Easterein en Fiera de Vries Groningen – 2. Anna-Dieuwke Dijkstra Leeuwarden, Rixt Wijnia Wommels en Annelien Broersma Leeuwarden 1-5 en 6-6; 3. Nynke Sijbrandij Leeuwarden, Manon Scheepstra Leeuwarden en Marrit Zeinstra Leeuwarden – 4. Inge Jansma Dronryp, Larissa Smink Makkum en Lyke van Loon Makkum 5-0 en 6-0; 5. Ilse Tuinenga Franeker, Louise Krol Broeksterwâld en Sjanet Wijnia Wommels – 6. Annet de Haan Sint Annaparochie, Margriet Bakker Easterlittens en Jeska Terpstra Easterein 5-5 en 6-6. (Ilse Tuinenga wint); 7. Anna-Brecht Bruinsma Leeuwarden, Anne Monfils Groningen en Gerde Lycklama à Nijeholt It Heidenskip – 8. Aletta van Popta Groningen, Lisanne Scharringa Dronryp en Iris Oosterbaan Sneek 5-3 en 6-0; Halve finale: 2. Anna-Dieuwke Dijkstra c.s. – 3. Nynke Sijbrandij c.s. 1-5 en 2-6; 5. Ilse Tuinenga c.s. – 7. Anna-Brecht Bruinsma c.s. 5-0 en 6-6. Om de derde prijs: 2. Anna-Dieuwke Dijkstra c.s. – 7. Anna-Brecht Bruinsma c.s. 4-5 en 0-6; Finale: 3. Nynke Sijbrandij c.s. – 5. Ilse Tuinenga c.s. 1-5 en 6-6.

 

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juli 30, 2022 18:09
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Ada

  Ada

  Beste schrijver van deze column, misschien de volgende wedstrijd een beetje genieten van al dat kaatsvolk dat op de been…

  View Article
 • Johan van Seijst

  Johan van Seijst

  Harlingen een genot om daar te mogen kaatsen !!

  View Article
 • Sytse Keizer

  Sytse Keizer

  Sterkte Sjoerd met dyn herstel!

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel