Formatie Nynke Sijbrandij pakt de draad weer op in Arum

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juli 31, 2022 19:26

Formatie Nynke Sijbrandij pakt de draad weer op in Arum

Nynke Sijbrandij, Manon Scheepstra en Marrit Zeinstra zijn zondag in een regenachtig Arum winnaar geworden van de vrije formatiewedstrijd voor de dames hoofdklasse. In een aardige onderhoudende finale bleef de formatie van Inge Jansma, Larissa Smink en Harmke Siegersma ingevallen voor Noa Elzinga op twee spel staan. Op 5-4 en 6-0 kon Nynke voor de kaats keren. Tot twee spel gelijk kon trio Inge Jansma in het spoor van Nynke Sijbrandij c.s. blijven daarna kreeg de latere winnaar de overhand met twee snelle eersten.

De aanloop naar de finale ging met de gebruikelijke cijfers van 5-0 en 6-0 gepaard maar de halve finale tegen Ilse Tuinenga was een voor op het puntje van de stoel. Ilse Tuinenga c.s. nam een 4-1 voorsprong maar kon het eind niet vinden en op 5-5 en 6-6 was de zege alsnog voor Nynke Sijbrandij c.s. met een verre klap van Marrit Zeinstra.

Premiewinnaar Inge Jansma versloeg eerste Aletta van Popta met de zusters Leonie en Fenna Zeinstra met 5-2 en 6-2 om vervolgens met 5-4 en 6-6 te winnen van Anna-Dieuwke Dijkstra, Rixt Wijnia en Annelien Broersma. In de strijd om het derde geld verloor trio Anna-Dieuwke Dijkstra vervolgens met 5-1 en 6-2 van Ilse Tuinenga c.s. 

Cijfers Arum. Eerste omloop:  1. Inge Jansma Dronryp, Larissa Smink Makkum en Harmke Siegersma Berltsum (ingevallen voor Noa Elzinga Bolsward) – 2. Aletta van Popta Groningen, Leonie van der Graaf Berltsum (ingevallen voor Lisanne Scharringa Dronryp) en Fenna Zeinstra Sneek (ingevallen voor Iris Oosterbaan Sneek) 5-2 en 6-2; 3. Anna-Dieuwke Dijkstra Leeuwarden, Rixt Wijnia Wommels en Annelien Broersma Leeuwarden – 4. Anna-Brecht Bruinsma Leeuwarden, Anne Monfils Groningen en Gerde Lycklama à Nijeholt It Heidenskip 5-3 en 6-4; 5. Annet de Haan Sint Annaparochie, Anne Berber Zeinstra Groningen (ingevallen voor Sandra Hofstra Tzum) en Jeska Terpstra Easterein – 6. Nynke Sijbrandij Leeuwarden, Manon Scheepstra Leeuwarden en Marrit Zeinstra Leeuwarden 0-5 en 0-6. 7. Wybrig Bakker Tersoal, Corrie Kroondijk Easterein en Fiera de Vries Groningen – 8. Ilse Tuinenga Franeker, Louise Krol Broeksterwâld en Sjanet Wijnia Wommels 1-5 en 2-6; Halve finale: 1. Inge Jansma c.s. – 3. Anna-Dieuwke Dijkstra 5-4 en 6-6; 6. Nynke Sijbrandij – 8. Ilse Tuinenga c.s. 5-5 en 6-6 (Nynke Sijbrandij c.s. wint). Om de derde prijs: 3. Anna Dieuwke Dijkstra c.s. – 8. Ilse Tuinenga c.s. 1-5 en 2-6. Finale: 1. Inge Jansma c.s. – 6. Nynke Sijbrandij c.s. 4-5 en 0-6.

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juli 31, 2022 19:26
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Liefhebber

  Liefhebber

  15 partoer, it is net best foar Jacob Klaver. Kost een protte tiid foar de club en dan mar een…

  View Article
 • Sjoerd Hofstee

  Sjoerd Hofstee

  Wat niisskjirrich om te lêzen dat ik in tik mei de mûlpûde hawn ha soe. Jan, do en alle oare…

  View Article
 • Hh

  Hh

  Moai stikje Jan , stiet 1 flaterke yn ûs heit Roel Hoekstra is berne yn 1922 dus wie hy 41…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel