Partuur Tjisse Steenstra wint in Balk

Jan Braaksma
Door Jan Braaksma juni 19, 2022 09:52

Partuur Tjisse Steenstra wint in Balk

De heren hoofdklasse partij door-elkaar-loten die zaterdag in Balk werd gehouden is gewonnen door het partuur van Tjisse Steenstra, Kevin-Jordi Hiemstra en Hans Wassenaar. In de finale kwamen Gert-Anne van der Bos, Bauke Dijkstra en Pieter-Jan Leijenaar tot precies de helft: 5-3 en 6-4. Paul Dijkstra, Taeke Triemstra en Hendrik Bouwhuis pakten het derde geld.

Het partuur van Tjisse Steenstra kwam in de finale met maar 2 punten tegen op een 2-0 voorsprong. Het werd 2 om 1 toen Pieter-Jan Leijenaar op 6-4 de kaats passeerde. Vervolgens was daar Tjisse Steenstra die twee keer vanaf de stuit op 6-6 voor de beslissende punten in het eerst zorgde. Die 4 om 1 achterstand bleek te veel voor Van der Bos en zijn maten. Die vochten voor wat ze waard waren maar een kentering zat er geen moment in. Daarvoor liet het perk te veel steken vallen en dat kon Van der Bos met zijn opslag niet compenseren. Van der Bos liet op 5-2 en 6-6 op een kleine kaats nog wel even zijn klasse zien door een zitbal te plaatsen maar toen was de koek op. Op 5-3 en 6-4 plaatste Tjisse Steenstra zijn zesde zitbal.

De latere winnaars stonden in de eerste omloop tegen Marten Bergsma, Taeke Triemstra en Menno van Zwieten op twee punten van een nederlaag. Kevin-Jordi Hiemstra had geen antwoord op de bij vlagen weer sterke opslag van Marten Bergsma en moest plaats maken voor Tjisse Steenstra. Steenstra nam het achterperk voor zijn rekening en Wassenaar verhuisde naar het voorperk. Dat kon niet voorkomen dat men met 5-3 en 6-6 achter kwam te staan. Op die stand sloeg Marten Bergsma de bal buiten en dat was voor zijn partuur het begin van het einde. Het werd vijf eersten gelijk waarna Bergsma op 6-2 zijn zesde buitenslag liet noteren. In de tweede omloop tegen André van Dellen, Renze-Pieter Hiemstra en Laas-Pieter van Straten ging het lang gelijk op. Op 3/3 en 6-6 sloeg Van Dellen buiten en dat bleek een dure misser te zijn. Het werd nog wel twee keer 6-6 maar toen was daar Tjisse Steenstra die vanaf de stuit de trekker overhaalde. De halve finale verliep een stuk vlotter. Paul Dijkstra, Taeke Triemstra (die was bij geloot voor Kees van der Schoot) en Hendrik Bouwhuis werden op een 5 om 0 achterstand gezet mede door twee bovenslagen van eerst Wassenaar en daarna Hiemstra op 6-6. Tjisse Steenstra miste daarna twee keer op 6-6 het perk maar spannend werd het nooit, daarvoor was het kwaliteitsverschil te groot. Op 5/2 en 6-2 sloeg Hendrik Bouwhuis kwaad uit.

Van der Bos, Dijkstra en Leijenaar lieten in de eerste omloop Peter van Zuiden, Gabe-Jan van Popta en Hendrik Kootstra op drie eersten staan. Op 5-3 en 6-4 sloeg Bauke Dijkstra de bal over de bovenlijn. Remmelt Bouma (bijgeloot voor Bauke Triemstra), René de Haan en Gerben de Boer maakten in de tweede omloop op-en-uit te veel fouten om ook maar in de buurt van een overwinning te komen. Op 5-2 en 6-4 miste Remmelt Bouma het perk. Een staand nummer betekende voor het partuur van Gert-Anne van der Bos een finaleplaats.

Paul Dijkstra, Taeke Triemstra en Hendrik Bouwhuis kaatsten in de eerste omloop een lange partij tegen Youri de Groot, Sjoerd de Jong en Erwin Zijlstra. De opslagers lagen geregeld overhoop met de juiste richting. Aan het eind van de partij stond de teller op 21 missers. Daar stonden 11 bovenslagen tegenover. Na 3 om 3 liep het partuur van Paul Dijkstra uit naar 5 om 3. Met maar 2 punten tegen werd het vijf eersten gelijk. Het was een typische ‘alles-aan-de-hang-partij’ en dat gebeurde dan ook. Taeke Triemstra zorgde voor de beslissing door op die stand de kleine kaats voorbij te slaan. Een staand nummer op de tweede lijst betekende een plek in de halve finale. Die halve finale was ook het eindstation.

UITSLAG BALK

1. Tjisse Steenstra, Kevin-Jordi Hiemstra en Hans Wassenaar

2. Gert-Anne van der Bos, Bauke Dijkstra en Pieter-Jan Leijenaar

3. Paul Dijkstra, Taeke Triemstra en Hendrik Bouwhuis.

Cijfers Balk. Eerste omloop:

1. Remmelt Bouma, Evert-Pieter Tolsma en Patrick Scheepstra – 2. André van Dellen, Renze-Pieter Hiemstra en Laas-Pieter van Straten 4-5 en 6-6; 3. Marten Bergsma, Taeke Triemstra en Menno van Zwieten – 4. Tjisse Steenstra, Kevin-Jordi Hiemstra en Hans Wassenaar 5-5 en 2-6; 5. Peter van Zuiden, Gabe-Jan van Popta en Hendrik Kootstra – 6. Gert-Anne van der Bos, Bauke Dijkstra en Pieter-Jan Leijenaar 3-5 en 4-6; 7. Remmelt Bouma (bijgeloot voor Bauke Triemstra), René de Haan en Gerben de Boer – 8. Enno Kingma, Dylan Drent en WIllem Heeringa 5-2 en 6-0; 9. Youri de Groot, Sjoerd de Jong en Erwin Zijlstra – 10. Paul Dijkstra, Taeke Triemstra (bijgeloot voor Kees van der Schoot) en Hendrik Bouwhuis 5-5 en 6-6. (partuur Paul Dijkstra wint); Tweede omloop: 2. Van Dellen c.s. – 4. Steenstra c.s. 3-5 en 6-6; 6. Van der Bos c.s. – 7. Bouma c.s. 5-2 en 6-4; 10. Paul Dijkstra c.s. staand nummer;  Halve finale: 10. Dijkstra c.s. – 4. Steenstra c.s. 2-5 en 2-6; 6. Van der Bos c.s. staand nummer;  Finale: 6. Van der Bos c.s. – 4. Steenstra c.s. 3-5 en 4-6. (Bijdrage: Klaas Postma).

Jan Braaksma
Door Jan Braaksma juni 19, 2022 09:52
Schrijf een reactie

Geen Reacties

Nog Geen Reacties!

Laat me Je vertellen een triest verhaal ! Er zijn nog geen reacties, maar U kunt de eerste zijn om een reactie op dit artikel.

Schrijf een reactie
Bekijk opmerkingen

Schrijf een reactie

Uw e-mail adres zal niet worden gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

  • Visser

    Visser

    Eens Jan, de muziek in de finale had niks met sfeer verhoging te maken en zorgde alleen maar voor afleiding!…

    Bekijk Artikel
  • Durk Bonnema

    Durk Bonnema

    As ik skriuwer wêze soe fan "Kweapraat", dan soe ik oare wurden brûke, want wurden dogge derta. Dat nimt net…

    Bekijk Artikel
  • ....

    ....

    Lisanne Venema was niet aanwezig, Suzanna Allema kaatste in haar plaats. 1ste prijs herkansing

    Bekijk Artikel

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel