Ilse Tuinenga koningin van Het Noorden

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juni 20, 2022 06:46

Ilse Tuinenga koningin van Het Noorden

Ze moesten er een omloop even flink aan trekken maar toen lag de weg naar de zege open. Ilse Tuinenga, Louise Krol en Sjanet Wijnia namen zo revanche voor het verlies van een week terug in Weidum. Na het niemand dalletje tegen het duo Annet de Haan en Jeska Terpstra (5-0 en 6-2) was de strijd tegen Nynke Sijbrandij, Manon Scheepstra en Marrit Zeinstra andere koek. De verschillen tussen beide formaties zijn flinter dun en de ene keer lacht Vrouwe Fortuna voor de een wat harder dan voor de ander. Nu was het weer de beurt aan trio Ilse Tuinenga. Door tweemaal het eerst op zes gelijk te verliezen liep de formatie van Nynke Sijbrandij uit naar een 3-1 voorsprong maar de bovenslag van Sjanet Wijnia op 3-1 en 6-6 deed de partij kantelen. Met slechts zes punten tegen liep trio Ilse Tuinenga in een ruk naar de finish. (5-3 en 6-2). Kwa punten was er ditmaal ook een vrij fors verschil: 62 om 42 punten. De finale tegen Anne Berber Zeinstra (ook alweer een invaller), Corrie Kroondijk en Fiera de Vries was een walk-over getuige de 5-0 en 6-4 zege. De laatste en beslissende klap werd uitgedeeld door Sjanet Wijnia die op 4-0 en 6-6 boven sloeg. Ilse Tuinenga mocht de prijs voor de beste kaatsster van het partuur in ontvangst nemen.

 

Jan Braaksma
By Jan Braaksma juni 20, 2022 06:46
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Huzumer

  Huzumer

  De krans voor Herrema was in Tzummarum!!!!

  View Article
 • Johan

  Johan

  Koos alsnog lokwinske met je benoeming als voorzitter., Johan van Seijst

  View Article
 • Ada

  Ada

  Beste schrijver van deze column, misschien de volgende wedstrijd een beetje genieten van al dat kaatsvolk dat op de been…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel