Tjisse Steenstra neemt partuur bij de hand op Eise Eisinga Partij

Jan Braaksma
By Jan Braaksma mei 15, 2022 20:40

Tjisse Steenstra neemt partuur bij de hand op Eise Eisinga Partij

Tjisse Steenstra en niemand anders was zondag verantwoordelijk voor het eerste succes van de formatie met Renze Hiemstra en Hans Wassenaar. Met zijn prima opslag leidde hij zijn formatie naar de zege. Want het perkspel van zowel Hiemstra als Wassenaar hield in Dronryp niet over. Dat achterinse Hans Wassenaar bij de prijsuitreiking tot ieders verrassing dan wordt uitgeroepen tot koning van de partij mag de uitglijder van het jaar worden genoemd. Gelukkig zag Wassenaar dat zelf ook wel in. Op zulke momenten hoop je dat de uitverkiezing van de koning dan maar snel mag worden afgeschaft. Maar de schuld ligt niet bij de winnaar maar bij de koningscommissie die waarschijnlijk te lang in de zon en aan het bier heeft gezeten. Niemand anders dan opslager Steenstra verdiende het om voor de derde maal in successie tot koning te worden gekroond. Vooral in de strijd om de premie of niets was het Steenstra die de niet verwachtte zege nog uit het vuur wist te slapen. Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra met Daniël Iseger nog steeds als vervanger van de nog gekwetste Erwin Zijlstra hadden heel lang de beste papieren om als eerste de finale binnen te stappen. Van der Bos sloeg krachtig op en verder dan wat kaatsen voor de middenlijn kwamen Hiemstra en Wassenaar niet. Trio Van der Bos kwam met 3-1 en later 4-2 voor. Het werd 5 om 3 maar een twee missers van Iseger en een verre klap van Wassenaar maakte snel 5 om 3 en toen Triemstra op 5-4 en 0-6 kwaad uitsloeg was alles nog mogelijk. Op 5-5 en 6-4 wist Steenstra de kaats te behouden en op 5-5 en 6-6 had hij succes bij Iseger. Een partij waarin de verliezers meer punten scoorde dan de winnaar: 64 om 62 punten. 

In de finale nam trio Enno Kingma, Kees van der Schoot en Menno van Zwieten een 2-1 voorsprong maar de zitbal van Steenstra op 2-1 en 6-6 veranderde het spelbeeld. Steenstra had de smaak te pakken en via drie zitballen en een kwaadslag van Van der Schoot bracht de 3 om 2 aan de telegraaf. Ondanks de misser van Wassenaar op 3-2 en 4-6  wist trio Kingma niet te profiteren. De retourslag van dezelfde Wassenaar op 3-2 en 6-6 was bijna al de genade klap voor trio Enno Kingma die moeite had met de opslag. Dat gold ook voor de latere winnaar want ook zij hadden moeite met de juiste richting. Het werd dan nog wel 4 om 3 maar de zitbal van Steenstra op 4-3 en 6-2 was van eminent belang. Op 5-3 en 6-6 sloeg Wassenaar de bal boven. Het was pas zijn tweede van de partij. 

Enno Kingma c.s. boekte in de tweede omloop een verdiende zege op de winnaar van het eerste uur trio Marten Bergsma, Dylan Drent en Hendrik Kootstra. Opslager Marten Bergsma kon zijn draai niet vinden en dat scheelt een slok op een borrel bovendien werd voorinse Dyaln Drent mis gekaatst. Dezze keer kon Hendrik Kootstra de partij ook geen andere wending geven en ging op 5-2 en 6-2 het schip in. 

Het derde geld was voor trio Paul Dijkstra dat prima profiteerde van een mooi nummer op de lijst. Peter van Zuiden, Kevin Jordi Hiemstra en Gerben de Boer  maakten veel punten maar kwamen eerste te kort. Op 5-3 en 6-0 was de zege een feit.

Cijfers Dronryp. Eerste omloop: 1. Enno Kingma Leeuwarden, Kees van der Schoot Sexbierum en Menno van Zwieten Heerenveen – 2. Youri de Groot Menaam, Allard Hoekstra Franeker en Laas Pieter van Straten Feinsum 5-2 en 6-2; 3. Marten Bergsma Minnertsga, Dylan Drent Harlingen en Hendrik Kootstra Minnertsga – 4. André van Dellen Berltsum, Pieter Jan Plat Leeuwarden en Willem Heeringa Tzummarum 5-4 en 6-2; 5. Gert-Anne van der Bos Mantgum, Taeke Triemstra Sint Jacobiparochie en Daniël Iseger Leeuwarden – 6. Remmelt Bouma Weidum, Bauke Dijkstra Easterein en Thomas van Zuiden Bolsward 5-1 en 6-4; 7. Tjisse Steenstra Bitgummole, Renze Hiemstra Deinum en Hans Wassenaar Bitgummole – 8. Gerrit Jan Duiven Hidaard, Hendrik Jan v.d. Velde Makkum en Riemer Hoekstra Ee 5-1 en 6-0; 9. Peter van Zuiden Bolsward, Kevin Jordi Hiemstra Leeuwarden en Gerben de Boer Gaast – 10. Paul Dijkstra Bitgum, René de Haan Leeuwarden en Hendrik Bouwhuis Bolsward 3-5 en 0-6; Tweede omloop: 1. Enno Kingma c.s. – 3. Marten Bergsma c.s. 5-2 en 6-4; 5. Gert-Anne van der Bos c.s. – 7. Tjisse Steenstra c.s 5-5 en 6-6 (Tjisse Steenstra wint); 10. Paul Dijkstra c.s. staand nummer; Halve finale: 10. Paul Dijkstra c.s. – 1. Enno Kingma c.s. 4-5 en 6-6; 7. Tjisse Steenstra c.s. staand nummer; Finale: 7. Tjisse Steenstra c.s. – 1. Enno Kingma c.s. 5-3 en 6-6.

 

Jan Braaksma
By Jan Braaksma mei 15, 2022 20:40
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • PIeter Breuker

  PIeter Breuker

  Van Tuinen syn stikje oer Johannes Brandsma freget om nuansearring en taljochting en dan foaral oangeande dit stikje: 'De titel…

  View Article
 • Aha

  Aha

  Rare vergelijking. Kaatsen is een teamsport. Als bij voetbal bijvoorbeeld een speler in de WKfinale uitvalt wordt hij toch wereldkampioen.…

  View Article
 • Leendert van Wieren

  Leendert van Wieren

  Hallo Jan Toch even een reactie op Kweapraat 20. Ondergetekende vertelde bij de prijsuitreiking in Marsum, dat Teake er weer…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel