Gert-Anne van der Bos is weer it Feintsje fan Menaam

Jan Braaksma
By Jan Braaksma mei 29, 2022 19:57

Gert-Anne van der Bos is weer it Feintsje fan Menaam

Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra pakten zondag met heel veel overtuiging de winst op wat eens de Gouden Willem partij was. In exact 30 minuten werd het partuur van Haije Jan Nicolay, Gabe Jan van Popta en Pieter Jan Leijenaar opgepeuzeld. Met zijn vijfde zitbal liet hij het vijandelijke perk naar lucht happen. Via viermaal 6-2 een maal 6-0 en eenmaal 6-4 bleef de formatie van Haije Jan Nicolay op 12 punten steken waarvan zes punten behaald op eigen kracht.

Een finale die nooit een finale was en werd daarvoor was het krachtsverschil zondag veel te groot. Partuur Gert-Anne van der Bos heerste op alle fronten en had dat in aanloop naar de finale ook wel laten zien. De formatie van Marten Bergsma, Dylan Drent en Hendrik Kootstra was het eerste slachtoffer in de jacht op de eerste seizoenszege. Van der Bos c.s. kwam met 3-0 voor maar Bergsma c.s. wist terug te komen tot 3 om 2 maar daar bleef het ook bij. De derde zitbal van Van der Bos op 3-2 en 6-4 maakte de marge weer groter maar desondanks lagen er bij 4 om 2 en 2-4 nog wel mogelijkheden voor trio Bergsma om terug te komen in de partij maar drie missers op rij van de voorbest opslager bracht trio Van der Bos in winnende positie. Op 5-2 en 6-2 sloeg Kootstra de bal buiten het speelveld. 

In de strijd om de premie of niets wachtte het sterke partuur van Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar. Tot vier eersten gelijk waren de verschillen marginaal en kon de partij alle kanten op. Gert-Anne van der Bos stond weinig directe winst toe en aan de andere kant moest het teveel van Tjisse Steenstra komen ondanks de vier bovenslagen van Wassenaar. Op 4-4 en 6-2 miste Van der Bos tweemaal het perk maar op 4-4 en 6-6 verraste hij Hiemstra en Wassenaar met zijn zesde zitbal. De kroon op het werk werd gezet door Taeke Triemstra die op 5-4 en 6-6 fraai bovensloeg op de opslag van Steenstra. Het was zijn zevende van de partij. Opslager Gert-Anne van der Bos werd uitgeroepen tot koning van de partij en dat was een juiste keuze. 

Het premiewinnende partuur dreigde in de eerste omloop al hun Waterloo te vinden toen de formatie van Patrick van Delllen, Mark Minnesma en Steven Koster met 5 om 2 voor kwam. Maar het was zondag niet genoeg voor de zege want op 5-5 en 6-0 had Pieter Jan Leijenaar de winnende slag in petto. 

Youri de Groot, Allard Hoekstra en Laas Pieter van Straten probeerden het een omloop later ook maar moesten toe zien dat de zege naar trio Haije Jan Nicolay ging. Na twee spel gelijk en 6-2 laag de kaats voor Hoekstra te ver en op 5-4 en 6-4 plaatste Haije Jan Nicolay zijn vijfde zitbal. 

In de halve finale moest er wederom stevig gebuffeld worden om trio Peter van Zuiden, Kevin Jordi Hiemstra en Gerben de Boer er onder te krijgen. Tot drie eersten gelijk wist Van Zuiden c.s. in het spoor van Nicolay c.s. te blijven. Een zitbal van Haije Jan op 3-3 en 6-2 en niet passeren van de kaats door Gerben de Boer op 4-3 en 6-4 was het begin van het einde. Op 5-3 en 6-0 lag de kaats Gerben de  Boer te ver. 

Het derde geld was dus voor trio Peter van Zuiden, Kevin Jordi Hiemstra en Gerben de Boer dat toch wel verrassend won van Enno Kingma, Kees van der Schoot en Menno van Zwieten. Opslager Kingma had voortdurend ruzie met de bal en zijn perk kon dat falen niet goed maken in het perk. Op 5-4 en 6-0 lag de kaats voor Kees van der Schoot te ver.  

Cijfers Menaam. Eerste omloop 1. Haye Jan Nicolay Britsum, Gabe-Jan van Popta Lollum en Pieter Jan Leijenaar Exmorra – 2. Patrick van Dellen Berltsum, Mark Minnesma Dronryp en Steven Koster Tzum 5-5 en 6-0; 3. Youri de Groot Menaam, Allard Hoekstra Franeker en Laas Pieter van Straten Feinsum – 4. Paul Dijkstra Bitgum, Thomas Dijkstra Berltsum en Hendrik Bouwhuis Bolsward 5-4 en 6-4; 5. Marten Bergsma Minnertsga, Dylan Drent Harlingen en Hendrik Kootstra Minnertsga – 6. Gert-Anne van der Bos Mantgum, Taeke Triemstra Sint Jacobiparochie en Erwin Zijlstra Easterlittens 2-5 en 2-6; 7. Bauke Triemstra Sint Jacobiparochie, Sjoerd de Jong Leeuwarden en Patrick Scheepstra Franeker – 8. Tjisse Steenstra Bitgummole, Renze Hiemstra Deinum en Hans Wassenaar Bitgummole 0-5 en 2-6; 9. Enno Kingma Leeuwarden, Kees van der Schoot Sexbierum en Menno van Zwieten Heerenveen – 10. Peter van Zuiden Bolsward, Kevin Jordi Hiemstra Leeuwarden en Gerben de Boer Gaast 4-5 en 0-6; Tweede omloop: 1. Haije Jan Nicolay c.s. – 3. Youri de Groot c.s. 5-4 en 6-4; 6. Gert-Anne van der Bos c.s. -8. Tjisse Steenstra c.s. 5-4 en 6-6; 10. Peter van Zuiden c.s. staand nummer; Halve finale: 10. Peter van Zuiden c.s. – 1. Haije Jan Nicolay c.s. 3-5 en 0-6; 6. Gert-Anne van der Bos c.s. staand nummer; Finale: 6. Gert-Anne van der Bos c.s. – 1. Haije Jan Nicolay c.s. 5-0 en 6-2.

  

Jan Braaksma
By Jan Braaksma mei 29, 2022 19:57
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Websponsors

Frythermo vloerverwarming

Recente reacties

 • Aha

  Aha

  Rare vergelijking. Kaatsen is een teamsport. Als bij voetbal bijvoorbeeld een speler in de WKfinale uitvalt wordt hij toch wereldkampioen.…

  View Article
 • Leendert van Wieren

  Leendert van Wieren

  Hallo Jan Toch even een reactie op Kweapraat 20. Ondergetekende vertelde bij de prijsuitreiking in Marsum, dat Teake er weer…

  View Article
 • Wuboma

  Wuboma

  As in sporter net de einstreap hellet, dan kin hy dochs ek net winne? In hurddraver dy't fier foarleit, mar…

  View Article

Websponsors

Taxi van der Bles
Horeca Straatkaatsen Leeuwarden
Geert van Tuinen producties
Alfa Romeo Berlikum
Jansma Burdaard
Jaap Breman Schoonmaakgroothandel